me Crna Gora 2026

Najviše mi se sviđaju Đurđa, Tamara, Lana x Đorđe, Krstinja, pa čak mi se i Luka Radović sviđa. Ovde bih birao između Krstinje i Đurđe, ali sve zavisi od nastupa. Lana x Đorđe su iskreno bar po meni bolji od Bojane i Davida, više mi se sviđa ova pesma od no no no i šestog čula.

Evo sad i YouTube plejliste

Čuo sam par

Temperatura mi je nekako zbrda zdola, strofa druga mi je konfuzna, a i mislim da je preteško napraviti ubjedljiv nastup za ovo

Dominos prava švedska generika ali nije loše i moglo bi imati svoju publiku a i žiri, dovoljno za finale

Rhythm boy je ok, ima potencijala, ali ipak mislim da sama pjesma nije dovoljno jaka za neki plasman, mada vidjećemo uživo

Oli oli zanimljiva, Krstinja je odlična pjevačica, samo da ne bude bejzik nastup, mlataranje rukama i loša koreografija

Nova zora mi se sviđa i vjerujem da može fino da se upakuje za ESC

Ostale ću nekad preslušati

Za sad Đurđa, Tamara i Krstinja

Celokupan utisak mi je mnogo bolji nego prošle godine. Ova grafika mi je odlična

Nova zora je dobra, mada mi malo kvari utisak što na momente djeluje kao da su kopirali Šesto čulo - neki dijelovi baš liče, wtf.

Krstinja solidna, Baryak jako dobar, mada slabiji malo nego prošle godine.

Andrea no comment, ja evo ne znam stvarno šta misle ljudi poput Andree, Nine Žižić, Natalie Barbu i sličnih koji se odluče vratiti na ESC nakon više od 10 godina od prvog nastupa i onda dođu s pjesamama s kojima dokažu da nisu nimalo evoluirali.

Generalno dobar Montesong, vrlo dobar. Bolji nego prosle godine.

Na prvo slusanje su mi favoriti Luka i Djurdja. Luka zbog etna upadljivog i melodicnog a Djurdja fantastican vokal, produkcija, tipicna skandinavska esc pjesma, fantasticno.

Lara solidna, bice tu sjajan nastup. Lana mala fina kao i Majda sa Leninom baladom.

Razocarenje mi je Tamara, nabacano svega a nista posebno. Vise sam ocekivao i od Krstinje iako mi je ok ovako.
E da, Baryak bas ocajan. Razocaran i njima.
Lana i Djordje fini, ali ne za pobjedu. Btw, Djordje prateci vokal izgleda. Nigdje ga ne cujem, malo pred kraj samo.

Stefan - laganini stvar onako za slusati dok se suncas na plazi, ne i vise. Vidi se da je Deda iz Who See pisao. 😁
Andrea nista posebno, dosadno bas. To su mi 3 razocarenja, Andrea, Baryak i Tamara pogotovo jer sam ocekivao mnogo.

Top 5 nakon prvog slušanja:

1. Luka Radović - Ubedljivi favorit, ovo je moja šoljica čaja. 😍
2. Đurđa - Fino, ima taj neki evrovizijski vajb.
3. Tamara Živković - Ni ovo nije loše, ali mi opet fali nešto.
4. Lana - Jako lepo, ali fali mi jači refren.
5. Lara Baltić - Uh, mislio sam da će ovo biti mnogo bolje. Refren je ok, ali strofe su užas.

Ima još možda par ljudi koji su mi ok, ostalo katastrofa. Uglavnom jeste nešto bolji izbor nego prošle godine.

Ima pristojnih pesama, a čak su i neki fileri osetno bolji nego ono što nama RTS izabere. Nadam se i da će sve to u studiju izgledati bolje nego prošle godine.

Nova Zora je zanimljiva. Tamara definitivno ima pesmu za scenu, a bilo bi dobro da i nastup bude adekvatan, jer ovo je taj fazon pesme koji može na sceni da dobije mnogo, ukoliko se lepo osmisli. Krstinja dobra, Đurđa ima pristojan MF pesmuljak. Tina isto dobro zvuči, iako je fazon provaljen.

Kod Antonićeve pesme odmah mi je na pamet palo kako je demo možda otpevala Sanja Vučić, tačno mogu da je zamislim u ovom fazonu. Ok, simpa lokalna radijska pesma, nije loše, a tu bih dodao i duo Lana x Đrđe.

Bitno je da ima između čega da se bira. Na kraju dana sa čim god da odu, a da je to Đurđa, Krstinja, Tamara, ovaj duo meni odgovara

LANA - Doline - Lažna cakana i grupa ladarice, katastrofa
Andrea Demirović - Nakon onakve bangerčine s kojom je poslednji put učestvovala, ona prijavi ovo, krindž

Lara Baltić - Rhythm Boy - Kidalica, određeni delovi baš ostaju u glavi, dancebreak odlično zvuči i traje taman onoliko koliko treba. Inače u većini pesama bude kratak i to me smara, ovo je taman. Bravo. Neophodan je odličan nastup za ovo, al Montesong produkcija...
LANA X ĐORĐE - Temperatura - Kidalica, meni je ovo vrh, ne znam koliko je ovo ESC materijal, ali brate, vozi na prvu i to baš, bravo.

Mila Nikić - Kao varnica - Slatko, nebitno.
Tina Džankić - Shadows - Nzm zašto, ali ovo mi zvuči kao da je AI pravio lol

Đurđa - Dominos - MGP/Melo reject, ali dobar. Generika koja vozi.
Dolce Hera - Casanova 91 - Tačno zvuči kao Sanremo pesma, nikad nisam voleo Sanremo.
Baryak - Minerva - Instrumental je bruka, al opet nekako slabije nego prošle godine.
Tamara Živković - Nova Zora - Bombica, instrumental fenomenalan, Sviđa mi se baš.
Neno Murić - Ako Čuješ Glas - Dosadno, užeglo.
Krstinja - Oli oli - Pa okej je.
Stefan - Nedekodirana - Ne.
Majda Božović - Ipak smo ljudi - Vrlo lepo. Lena bolju pesmu njoj napisala nego sebi za PZE.
Luka Radović - Pa malo passe, ali fino i brzo ulazi u uho.

Top 3:

1. LANA X ĐORĐE - Temperatura
2. Lana Baltić - Rhythm Boy
3. Tamara Živković - Nova Zora

Hahaha ma važi, znači već krenula kupovina...
Evo samo za ovaj minut već su na 7,9 hiljada lajkova. 🤣

Favoriti izbora jako IDJ show, što se vidi po tekstopiscima.

Mislim da najveći potencijal ima Lara Baltić, samo moraju da promene tekst (užas) i key change na kraju treba da bude udarniji kako ne bi bila monotona do kraja.

Baryak drugi favorit, bolja im je "Dva Srca", ali je i ova skroz ok da predstavlja CG.

Lana X Đorđe nešto fali, Tamara Živković ne ide pesma uz njen temperament, Đurđa melfestizacija, Andrea Demirović blam, ostali non event.

Izbor onako, prosečan.

Ima Crna Gora par finih pesama koje mogu u finale u Beču uz dobar nastup: Tamara Živković, Lana × Đorđe, Đurđa, Lara Baltić. Možda čak i Baryak i Krstinja.

Back