Dečja Pesma Evrovizije 2025

Ne sumnjam da će njihova pobeda jednom da se desi, možda čak i do kraja ove decenije, ipak su često u poslednje vreme na vrlo visokim pozicijama, fali samo kulminacija. A ako govorimo o nepravdi, načinila ju je Francuska samoj sebi pošto uvek puca na sigurne favorizujuće kombinacije umesto da se pošalje nešto originalno i spektakularno, jednom rečju neviđeno. Takav način te može dovesti do ogromnog broja bodova, ali ne i nužno do pobede.

Ja se nadam da je ovo takmičenje bilo makar deci zanimljivo jer meni nije.
Nisam baš ništa pratio u vezi ovogodišnjeg jESC pre ovog prenosa, ali nakon što sam odgledao sve nastupe, bilo mi je više nego jasno da će se Jermenija, Gruzija i Francuska boriti za pobedu. A Ukrajina je tu uskočila nerealno u top 3 zbog glasova publike (mala inače jako loše peva).
Jermenija i Gruzija su već uhvatile taj JESC šablon i šalju klasične pesme za odrasle koje regularno ovde prolaze visoko, ali onoliko očigledno kopiranje Voilà, voilà, voilà, i po pesmi i po nastupu je u najmanju ruku blamantno i ne može biti vredno pobede u kakvoj god konkurenciji.
Portugalija je nenormalno potcenjena (kao i obično) i zaslužila je daleko bolji rezultat. Holandija mi je sa svojim freezeom bila baš originalna i osvežavajuća. Drago mi je da je Albanija lepo prošla jer su i inače neopterećeni i šalju prave dečije pesmice. Mislio sam da će Poljska više jer, ako ništa drugo, dete peva znatno bolje od prosečnog poljskog predstavnika na velikoj Evroviziji.
Lepo mi je što su deca imala onu zajedničku tačku (pesmu) i u globalu je ok organizovano. Glasanje publike je trebalo malo drugačije alocirati jer su glasovi suviše približni i time mu se umanjuje značaj. Ali i sam način glasanja nije najsrećniji.

Sve u svemu, bilo je prilično dosadno, neinventivno, lako predvidivo i šablonski. Nije baš vredno neke pažnje.

Ja se nadam da je ovo takmičenje bilo makar deci zanimljivo jer meni nije.
Deca ovo uopšte i ne gledaju. Ovim su pretežno najviše okupirani ESC fanovi kojima ovo dođe kao još jedna Evrovizija u toku godine, ili kao nešto čime će lakše pregurati do dolaska "prave" Evrovizije

Deca ovo uopšte i ne gledaju. Ovim su pretežno najviše okupirani ESC fanovi kojima ovo dođe kao još jedna Evrovizija u toku godine, ili kao nešto čime će lakše pregurati do dolaska "prave" Evrovizije
Upravo tako. Npr. u oktobru i novembru,kada se objavljuju pesme za Dečiju Evroviziju,apsolutno ništa se ne dešava u vezi prave Evrovizije. Ona je mrtva sve do decembra.

Ja gledala sa decom ali nisu htele ni za jednu pesmu da glasaju. Smorile se

Francuska televizija je danas saopštila da se odriče organizacije Dečje Pesme Evrovizije 2026.

Danas su usvojili uravnotežen budžet za sledeću godinu, u okviru izuzetno ograničenih resursa. Projekcija je da će putem javnog finansiranja prihodovati za 65,2 miliona evra manje nego ove godine, a moraju pokriti i deficit za ovu godinu.

A i San Marino je zainteresovan.

Back