no Norveška 2026

I moj, ali zato što su ostale pesme patos.

Northern Lights mi je najmanje loša, ali mi je toliko bejsik i plastična i ova riba mi ima vajb bogate i popularne čirlidersice koja ima 0 personalitija, misli da je Tejlor Svift muzički genije i pije Starbaks u školi iz Stenli termosa.

Norveška ima vrlo zanimljivu alt scenu i dosta dobrih izvođača u žanrovima elektronike, tehna, trensa, industrije, etna/ folka i psihodelične muzike. Ne razumem zašto insistiraju da šalju isključivo pop muziku.

Od Rybaka sam očekivao puno više i nije bi baš korektno da se ovako često vraćaju izvođači ili čak pobjednici.Dajte nam nova otkrića. To su krivi zaluđeni fanovi.Norvešku svakako gotivim, puno više od Šveđana.

Ma kako može biti blamantno prvo mesto u polufinalu Evrovizije? Možda je to osećaj pojedinih fanova, većina očigledno ne misli tako. Bez obzira na plasman u finalu, bilo je i lošijih rezultata pobednika koji su se vraćali na takmičenje, pa da li im je to nešto pokvarilo? Ko pamti 15. mesto Dane International u polufinalu 2011, pored pobede iz 1998? Da li se zamera Charlotte Perrelli što se provukla 2008. u finale i tamo zauzela 18. mesto, ili se pre svega, ceni njena pobeda 1999?

Sa takvim stavovima fanova, ne treba onda da se čudimo što se na PZE ne prijavljuju popularniji izvođači. Treba imati više takmičarskog duha i prihvatati i slabije rezultate kao sastavni deo karijere. Ne može se uvek biti na vrhu top lista, Evrovizije, čega god. Koliko god ta pesma bila "meh", imamo na stotine ove sezone koje su daleko gore. Uostalom, ne bi ga slušali ni na striming platformama, da ničemu ne vredi.​

Možda, ali gledaoci sveukupno su očigledno drugačije to doživeli.

Ma Alexander Rybak će pobediti na ovom slabašnom MGP-u bez ikakvih problema,ova pesma je mnogo bolja od one iz 2018,koja je čista sprdnja. Ova pesma(Rise),za razliku od one 2018(That s how you write a song),uopšte nije sprdnja,nego omaž pobedničkoj Fairytale iz 2009. I taj omaž je urađen na odličan način. Šta vi mislite o tome? Ako je 2018. bilo 15.mesto,sada će možda biti oko 10.mesta. Šta mislite,jesam li u pravu za sve što sam rekao ovde?

Poenta je u tome što je Rybakovo 1. mesto u polufinalu, a i kasnije to 15. u finalu samo na konto njegovog imena i prethodne pobede, a ne zbog dobre, kvalitetne i zanimljive pesme. Nezasluženo. A isto će biti i sa ovom ako ode, jer da se ne lažemo, da neko drugi dođe sa takvim pesmama verovatno ne bi ušao ni u finale.

A ovaj MGP je tako slab,i biće mu prelako da pobedi. To je jedina pamtljiva pesma na ovogodišnjem MGP-u. Sve ostale zaboraviš čim se završe.

Poenta je u tome što je Rybakovo 1. mesto u polufinalu, a i kasnije to 15. u finalu samo na konto njegovog imena i prethodne pobede, a ne zbog dobre, kvalitetne i zanimljive pesme. Nezasluženo. A isto će biti i sa ovom ako ode, jer da se ne lažemo, da neko drugi dođe sa takvim pesmama verovatno ne bi ušao ni u finale.

Nije izuzetak da ima određenu prednost kao bivši pobednik, ali očigledno se ne može reći da je trebalo da bude deseti, a tek slučajno bio prvi u polufinalu. I Loreen je imala prednost u pohodu na drugu pobedu, kao što trenutno imaju Izrael, Ukrajina i neki kojima pomaže reputacija koja ih generalno prati, poput Švedske, Željka Joksimovića itd. Sve to je sastavni deo Evrovizije i teško da će ikada svi imati iste mogućnosti.

Što se tiče Rybaka i njegove pesme, nije da ga branim, već se više čudim šta pojedinci pišu i kakve kriterijume imaju. S jedne strane nekom smeta tekst za Rise, a sa druge strane diže u nebesa najlošije pesme Dore i rado sluša papazjaniju o parizeru, raketi i debeloj ženi. Inače, Rybaka voli mlađa publika, deca, pa me ne bi iznenadilo da se više oduševe sa Rise od toga, a ostaje nejasno, šta je sa odraslim ljudima.

Skrellex mi je bio favorit 2023, ovo mi je samo ok. Fino popunjavanje finala. Mada i ostale pesme su mi manje vise za popunjavanje.
Jedino sto mi se i dalje dopada je "Rise" i ovaj put navijam za Rybaka za razliku od prethodna dva puta koja mi se nesto i ne dopadaju, pogotovo ona iz 2018. Ne kazem da je pobednicka nezasluzena, ali da je jedina pesma koja je postojala te godine, a ostale da su katastrofa mi je preterano. Kao da je Ukrajina 2022.
Ovogodisnja pesma mi nije sad ekstra, ali mi je jako pozitivna i kada je cujem osecam se pozitivno, sto mislim da je svima potrebno. A sobzirom da mi je konkurencija slabasna onda mi preostaje da navijam za njega, a jos kada dodam ostale pesme koje su se pojavile na ovogodisnjim NF, a vecinski su slabije ili mi nece proci favoriti, daje mi mogucnost da ga na kraju stavim u TOP 10.
Sve u svemu sam zadovoljan sa ovom njegovom pesmom.

Ma previše govori, baš tu pesmu ocenilo duplo više ljudi nego bilo koju drugu. Videćemo da li će zauzeti baš poslednje mesto na MGP-u.

Back