Kaže Wiki SCG Lordiju u PF dala 8 poena, a u finalu 7, Hatari od srpske publike 6 u PF, 5 poena u finalu. Ko je glasao?
Prvenstveno sam mislila na rokere , metalce, pankere generacija X i Y, odn.simpatizere tog zvuka. To su danas porodični ljudi, koji uglavnom rade od 8-16h i s dobar deo nosi "pantalone na falticu i kravate" i tokom nedelje gledaju TV. Da li gledaju ESC i PZE? Ne, ukoliko ne gledaju deca, pa je Zoran Kesić morao da glasa za grupu Lift jer su to od njega tražili sinovi. Ali, ako je neko promovisao rok zvuk u svojim grupama, onda je to Zoran Kesić. javno pozivao da se glasa za Konstraktu.
Takodje novinar, u mladosti bubnjar u pank grupi, Dragan Ilić, osvedočeni pratilac PZE, prvi u svojoj emisiji rekao da će da glasa za Lordi i svake godine priča u svojim emisijama kako je društvo pratilo oba festivala.
Njuzovci, ne znam da li gledaju ili ne, ali uvek izanaliziraju učesnike PZE, barem su tako radili od nastupa Hurikanki do prošle godine.
U voditelji Radija AS, čini mi se juče preslušali sve pesme i rekli da im se najviše svidja Lavina jer je drugačija.
Pokojni reditelji i tragaqč Milorad Milinković, panker u mladosti, u Poteri nikad nije ni pokušao da odgovori na pitanja koja se tiču Evrovizije. Verujem, da nije bio jedini, ali čisto sumnjam da bi pravi roker odbio da pogleda i glasa za kolege ako bi znao da učestvuju na najgledanijem muzičkom šou.