Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Mogu da, ali ako gledate statistički procenat takvih ljudi jako je mali. Od 'true' rokera i metalaca kada se svi skupe da ih podrže mogu dobiti max 5000 glasova. Underground scena je u Srbiji premala. Plus nema tu generalnog koncezusa između npr Black metalaca i rokera iz SFRJ kojima je rok Bijelo Dugme. Za prve će oni biti previše mekani, za druge će biti previše mračni.

Pa ako rokeri/metalci znaju za Lavinu i znaju da ucestvuje, mogu da se pojave i glasaju, sto da ne. Pesme su pustene unapred sa razlogom.
Pre će biti scenario da će se Niš i okolne opštine organizovati i podržati ih i da će iz te regije imati veliku podršku. Jer svakom je familija iz nekog sela okolo, neko ima nekog u opštini, itd. Plus ta neks manjina od kolega i metalaca koja će ih podržati plus devojčice, plus otali ljudi koji prate PZE svake godine i misle da su kul i da to treba da šaljemo.

Ako posaljemo Eegora na ECS, u tripu sam da bi mogli da budemo closing act polufinala! Ako uradi brutalni scenski nastup, eto njega kao closing act! EBU uvek za kraj programa ostavi neki bombastican nastup, a to bi Klaber mogao biti samo tako. To bi bio prvi put u istoriji da Srbija zatvara program, ako se ne varam. A izabrani smo u drugom delu polufinala, tako da je to itekako moguce

Kaže Wiki SCG Lordiju u PF dala 8 poena, a u finalu 7, Hatari od srpske publike 6 u PF, 5 poena u finalu. Ko je glasao?

Prvenstveno sam mislila na rokere , metalce, pankere generacija X i Y, odn.simpatizere tog zvuka. To su danas porodični ljudi, koji uglavnom rade od 8-16h i s dobar deo nosi "pantalone na falticu i kravate" i tokom nedelje gledaju TV. Da li gledaju ESC i PZE? Ne, ukoliko ne gledaju deca, pa je Zoran Kesić morao da glasa za grupu Lift jer su to od njega tražili sinovi. Ali, ako je neko promovisao rok zvuk u svojim grupama, onda je to Zoran Kesić. javno pozivao da se glasa za Konstraktu.
Takodje novinar, u mladosti bubnjar u pank grupi, Dragan Ilić, osvedočeni pratilac PZE, prvi u svojoj emisiji rekao da će da glasa za Lordi i svake godine priča u svojim emisijama kako je društvo pratilo oba festivala.
Njuzovci, ne znam da li gledaju ili ne, ali uvek izanaliziraju učesnike PZE, barem su tako radili od nastupa Hurikanki do prošle godine.
U voditelji Radija AS, čini mi se juče preslušali sve pesme i rekli da im se najviše svidja Lavina jer je drugačija.

Pokojni reditelji i tragaqč Milorad Milinković, panker u mladosti, u Poteri nikad nije ni pokušao da odgovori na pitanja koja se tiču Evrovizije. Verujem, da nije bio jedini, ali čisto sumnjam da bi pravi roker odbio da pogleda i glasa za kolege ako bi znao da učestvuju na najgledanijem muzičkom šou.

Mislim da su ove kalkulacije suvišne.

Koliko ljudi u Srbiji redovno sluša repertoar Luke Blacka? Ili bilo kakvu muziku sličnu tome? Koliko ljudi je slušalo Konstraktu i njenu vrstu muzike pre PZE? Koliko ljudi u Srbiji prati domaću drag scenu?

Na kraju, sve ove što sam navela je dobar deo publike izglasao na prvo ili drugo mesto, na osnovu NASTUPA koji im je prezentovan u tom momentu. Ne moram biti vatreni fan metala da bih prepoznala da neko ima dobru priču.

Slazem se. Prosle godine se mislilo da ce Iskaz pojesti televoting, a posle nastupa ih pojeo mrak. Pa i Mimi koja je bila viralna na TikTok-u pokupila neku sicu od televotinga. Utisak koji se ostavi te veceri je 80% glasova, eventualno 50% ako je pesma unapred favorit.

Mogu da, ali ako gledate statistički procenat takvih ljudi jako je mali. Od 'true' rokera i metalaca kada se svi skupe da ih podrže mogu dobiti max 5000 glasova. Underground scena je u Srbiji premala. Plus nema tu generalnog koncezusa između npr Black metalaca i rokera iz SFRJ kojima je rok Bijelo Dugme. Za prve će oni biti previše mekani, za druge će biti previše mračni.
Interesantna statistika I komentar..

Attachments

• Screenshot_20260206_155044_com.brave.browser_edit_113335131662393.webp
    Screenshot_20260206_155044_com.brave.browser_edit_113335131662393.webp
    56.2 KB · Views: 29
Nastavljamo sa intervjuima sa učesnicima PZE-a 🎵

Večeras u 20.00 stiže intervju sa Zejnom! Pričaće nam o scenskom nastupu, svojoj pesmi "Jugoslavija", a i rešiti misteriju teksta i naziva pesme, što je tema koja se provlači kroz medije poslednjih dana.

Slazem se. Prosle godine se mislilo da ce Iskaz pojesti televoting, a posle nastupa ih pojeo mrak. Pa i Mimi koja je bila viralna na TikTok-u pokupila neku sicu od televotinga. Utisak koji se ostavi te veceri je 80% glasova, eventualno 50% ako je pesma unapred favorit.
Problem sa bendovima je taj što ne razmišljaju da nastup koji spremaju za PZE mora biti kao mini spot, da je bitno da koketiraju sa kamerom i da se svaki sekund planira. Neka analiziraju nastupe nekih uspešnih bendiva, videće da uvek postoji veza koju gradi prvo frontmen sa kamerom a onda ostatak benda produbljuje tu vezu, znači nema praznog hoda kad publika pomisli "šta ja sad ovde treba da gledam".

Bendovi greše kad očekuju da je dovoljno da se spreme kao za festival i publiku koju neće imati u studiju.

Back