Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Mislim da je i tema, kako se "iskusni" članovi foruma odnose prema mišljenju ostalih (pa i novajlija) ako ne dele sopstveno mišljenje sa spomenutima.
Kuka i motika!

Samim tim i ovo prozivanje ovde gubi smisao i teza ne pije baš vodu jer je paradoks per excellence!
Ne radi se da li si nov ili star vec svake godine u isto vreme se pojave nove osobe iskljucivo na ovoj temi da botuju kao npr. Comi za Breskvy ili Kukulele za Princa i onda nestanu u prazno. Aman, vise.

Nisam primetila da se stari članovi bave tuđim favoritima na jedan onako toksičan način. Mi smo ovde uveliko naučili da poštujemo tuđa mišljenja u većini. Jednostavno preskačemo postove sa kojima se ne slažemo i to je to. Bar većina. Neki novoregistrovani čalnovi (dobrodošli svi btw) razvijaju malo toksičnu atmosferu sa iritantnim nametanjem mišljenja. To se ne odnosi na sve naravno.

Nisam primetila da se stari članovi bave tuđim favoritima na jedan onako toksičan način. Mi smo ovde uveliko naučili da poštujemo tuđa mišljenja u većini. Jednostavno preskačemo postove sa kojima se ne slažemo i to je to. Bar većina. Neki novoregistrovani čalnovi (dobrodošli svi btw) razvijaju malo toksičnu atmosferu sa iritantnim nametanjem mišljenja. To se ne odnosi na sve naravno.
Zato sto smo mi fanovi takmicenja, a ne sira i uza porodica takmicara lol.

Sem nasih dragih Pajica, ali oni su tu kod nas vec domaci ♥️. A i hvala bogu, nema Zorje ove godine

Sve je za Eurosong, to smo apsolvirali odavno. Stvarno je neverovatno koliko pojedini, mahom novajlije, spuštaju druge ne bi li svoje favorite javno nametali. Dosadna je i prežvakana ta priča, znajte da im samo činite medveđu uslugu.
Mene smara ova tema jer se svake godine oko PZE pojavi masa padobranskih naloga sa rezonovanjem đaka petaka koji nakon PZE nestanu netragom i tako svake godine ukrug

Mene smara ova tema jer se svake godine oko PZE pojavi masa padobranskih naloga sa rezonovanjem đaka petaka koji nakon PZE nestanu netragom i tako svake godine ukrug
Možda je jedna od padobranaca ona Milica ili kako se već zvala, što nam je ispirala mozak sa Breskvicom, lol. Tačno je to taj stil pisanja. 😂

Pozdrav društvo,

Ove sezone želimo da napravimo naše fan predviđanje: koja pesma, odnosno izvođač, ima najveće šanse da se plasira u finale PZE 26, ali i da pobedi i postane predstavnik Srbije na Evroviziji u Beču.

Povodom toga, otvoreno je glasanje za rangiranje polufinalista takmičenja Pesma za Evroviziju 2026.

Cilj ovog glasanja je da napravimo naše fan predviđanje sa procentima i „kvotama“, koje pokazuju kolike su šanse da se neka pesma plasira u finale i da na kraju pobedi. Na osnovu vaših rang lista napravićemo ukupni poredak favorita i procenu šansi, slično kao što to rade kladionice.

Molimo vas da u svakom polufinalu poređate sve pesme od 1. do poslednjeg mesta, prema tome koliko vam se dopadaju.

✔
1. mesto = vaš najveći favorit
✔
poslednje mesto = najmanji favorit
✔
svaka pesma mora imati jedinstvenu poziciju

Svoje rangiranje šaljete meni u privatnoj poruci. To je sve — brzo i jednostavno :)

🗓
Rok za glasanje: nedelja, 22. februar do 20:00

Nakon zatvaranja glasanja objavićemo rezultate, procente i fan kvote.

Niko ne hejtuje Lavinu kao grupu iznosimo misljenje zato postoji forum,daleko od hejtovanja meni se svidja da postoji ta sarenolikost.Citamo mi sve vase poruke,ali vi neki ne prihvatate da neko ima takvo misljenje pa odmah padobranci.Ja ovu temu citam i kad ne pisem u toku godine,pa se aktiviram sad.A ako ovaj forum ima ogranicen pristup samo ljudima koji posu svaki dan cele godine onda nek budu takva pravila.Nije mi Lavina trn u oku niti mislim da moze da ugrozi mog favorita,vise mi je cak za proucavanje da se iskusnim evrosong znalcima to dopada do te mere da moze da pobedi,mog favorita Eegora nazalost ugrozice Zejna kojoj je put ka pobedi sirom otvoren,i iako mi se ne svidja pesma jer je bas bejzik,opet ima ona kao pevac kvalitet i pesma moze da prodje kao 15 mesto itd.A sto se dark horseva tice za Konstraktu sam navijala pre finala,Luku takodje Teyadoru,tako da itekako znam da moze neko da iznenadi.Ukusi su razliciti ,mozda eto i ja gresim sto mi se Lavina ne dopada samo smatram da zaista pesma nije pamtljiva,Konstrakta ima catchy delove kao i svaka dark horse,ali nema mesta prozivci nama ,,padobrancima"jer ja zaista nisam isprozivala momke iz Lavine samo je pesma za druge stvari ponavljam po MOM misljenju a za to sluzi forum.A inace pesma ne treba nikad zlo da donese pa ni svadje ovde ni nigde.Pozdrav

U 22.45 ne propustite intervju sa Urošem Markovićem, urednikom i supervizorom PZE-a i šefom srpske delegacije na Evroviziji

Uroš nam priča da li RTS razmišlja o promeni načina glasanja, o jeziku pesama i kako teku pripreme za predstojeće takmičenje!

Lavini je potreban spektakularni scenski nastup. Dakle ne samo da su na sceni kao bend i on cuci za mikrofonom. To je proslo kod Maneskin (dobro ne pricam o energiji sada). Ili ludilo kostimi ili da lebde negde u nebesima, ma nek budu i cudovista, bilo sta ..samo ne "bend".

Kao i Zejni. Samo ne ona cudesa od kile garderobe i djuskanje kao baba Riska.

Ma njima ništa ne može da pomogne koliko smaraju 😂 Zejnina pesma kida i njen nastup baš mora da bude loš da ne bi pobedila.

Back