Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Zejna je meni slična kao i jadna Zorja, koliko god dobru pesmu da pošalje, publika joj nikada ne da potpuno poverenje i zakinu je za glasove. Ako "lik u ogledalu" pre 2 godine nije zaslužio 12, ne znam šta jeste. Kao što reče @zakaya, Zejni fali energije na nastupima. Kad se samo setim kako je urnisala "Zejna je najbolja" svojim nepostojećim pokretima u vidu krompirove zlatice nije mi dobro. Možda nepopularno mišljenje, ali meni su njene ranije pesme bile bolje od "Jugoslavije", koja mi je jako bezlična i mlaka. Sva sreća po nju, pa Jugoslaviji ne treba mlataranje po sceni. Ja zaista i ne vidim zbog čega je pesma toliko ishajpovana do bola? Pa Aleksandar nema apsolutno ništa manje moderniju pesmu, čak je i produkcijski fenomenalno određena pa nije ni blizu hajpa kao njena

Ja se bojim da će žiri maksimalno da sabotira i Zejnu i Haremsice i svakog izvođača koji je otvoreno protiv ove nazadne vlasti. i da će pobednik opet biti neka podguzna muva tipa Princa. Pogotovo sada kada je ta ista vlast i zvanično oreuzela RTS

Zejni je falilo energije kad je bilo najvažnije iako na nastupima ne kuburi sa istom i pršti od harizme. Sad ima drugačiji tip pesme i za energiju ne brinem.

Srećno učesnicima, nadam se da će im sve ići po planu 💪

Ja baš očekujem pobjedu Zejne kod žirija od samog početka ali za publiku me ne bi čudilo da bude ispod top 3, da mogu lako i Pelin, i Eegor i Harem a i Lavina da je prestignu. Ali svakako čekam nastupe pa ko mi bude najbolji, neka ide.

Samo se nadam da neće otići neko koga žiri izgura do pobjede a očigledan i pošten favorit publike bude sabotiran

Ja se bojim da će žiri maksimalno da sabotira i Zejnu i Haremsice i svakog izvođača koji je otvoreno protiv ove nazadne vlasti. i da će pobednik opet biti neka podguzna muva tipa Princa. Pogotovo sada kada je ta ista vlast i zvanično oreuzela RTS
To bi znacilo i zvanicno gasenje PZE-a. I ova godina je tanka po pitanju izvodjaca, iako mahom ucestvuju ljudi koji su otvoreno protiv vlasti. Dogodine ne bi pristiglo ni 50 prijava od kojih mozda 7-8 profesionalno odradjenih i tri od Maje Nikolic (zapravo je shvatila da ju je pokopalo ove godine to sto je prijavila 2 pesme a parni brojevi su mrtvacki, polomila je 3 kosti, znaci mora ipak 3 da bi otisla na ESC, nije poslusala Boga, njena je krivica).

No mene zaista brine vise buducnost ove zemlje nego PZE-a. Ako se ne resimo bede, nek uzmu i Evroviziju, sta kad je ugasen Exit, poruseno sta je stiglo. Sta mi znaci ta tri minuta ispred Evrope u koju oni ne zele. Preko emitera koji je propaganda vlasti, msm bila i poslednjih 10 godina.

Zejna je meni slična kao i jadna Zorja, koliko god dobru pesmu da pošalje, publika joj nikada ne da potpuno poverenje i zakinu je za glasove. Ako "lik u ogledalu" pre 2 godine nije zaslužio 12, ne znam šta jeste. Kao što reče @zakaya, Zejni fali energije na nastupima. Kad se samo setim kako je urnisala "Zejna je najbolja" svojim nepostojećim pokretima u vidu krompirove zlatice nije mi dobro. Možda nepopularno mišljenje, ali meni su njene ranije pesme bile bolje od "Jugoslavije", koja mi je jako bezlična i mlaka. Sva sreća po nju, pa Jugoslaviji ne treba mlataranje po sceni. Ja zaista i ne vidim zbog čega je pesma toliko ishajpovana do bola? Pa Aleksandar nema apsolutno ništa manje moderniju pesmu, čak je i produkcijski fenomenalno određena pa nije ni blizu hajpa kao njena
Ako Jugoslavija bezlicna sta su onda sve druge pesme na takmicenju 😏

Novi format Maja Nikolić prijavi 16 pesama pa biramo jednu od njih :)

Može Zejna da se oklizne u pevanju. Taj refren mora da zvuči savršeno kao i na snimku a to neće biti lako. Takođe oni krici pre i posle "govora" nisu laki, tu takođe treba koncentracija. Ovo ostalo je laganini i tu može čak i neke aktivnosti da ima. Naravno izbor staginga je njen nasjlabiji deo kod mene i tu mislim da ima najviše prostora da flopne i da otvori put nekom drugom da pobedi.

Ma svakome može da se desi da se oklizne vokalno. Pa onomad se i Zorja zagrcnula pre početka nastupa u finalu pa početak nije bio dobar kao u polufinalu.
Mnogo stvari tu utiče, trema, stres, težina pesme, umor...

Zejna nema ni harizme ni energije i svaki put je ispušila kod publike u odnosu na hajp i očekivanja
Ovo je nazalost tacno.Iako mi nije favorit,zalosno je koliko se trud ne nagradi,a to je zato sto osim glasa,potrebno malo vise.Ja bih recimo vise volela da ode neko ko ce full na sebe da skene paznju da se o nama.prica i da budemo bitni posle 4 god,nakon Konstrakte nismo bili u oku posmatraca uopste,nego da udjemo u finale,jer finale samo po sebi bez iole hajpa ne nosi toliko uzbudjenja.

Mislim (nadam se) da je ovo potencijalno najlakši nastup za Zejnu nakon one njene prve balade, i da će stejdžing biti vezan za vizuale, igrače, props, šta god. Nakon onog promoa sa zarobljenim srcem ja se više plašim da nastup ne bude previše zbunjujuć.

Inače Jugoslaviju sam najmanje puta slušao od svih favorita (well, to i Bom Bom) i ubedljivo mi je najviše u glavi, što je super znak.

Mislim da je Zejna bas zapela ove godine. Mada nema tu sta ona mora da uradi da bi bila najbolja posto se ne takmici sa sobom. Mozda i sa nekim ok nastupom bude najbolji izbor. Ne znam sta se desava na RTS-u sa ovim smetnjama i sabotazama. Nadam se da necemo birati najmanje lose kao prosle godine.

Ako Jugoslavija bezlicna sta su onda sve druge pesme na takmicenju 😏
Znači tačno sam znao da ćeš se ti pojaviti sa replay-om! Čemu tolika opsesija da čim neko napiše nešto negativno za pesmu, ti moraš iskočiti iz frižidera da je braniš? Ok, ukapirali smo da ti je Zejna favorit, i to je u redu potpuno. Ko god napiše kritiku za "Jugoslaviju" ti se povampiriš i ne možeš da iskuliraš 😆. Relax! To je moje lično mišljenje o pesmi. Nisam ja ovde da svojim stavom o nemoj pesmi, menjam mišljenje o istoj drugim ljudima....samo činjenice iz sopstvenog ugla gledanja! Uostalom, Zejna je prvi favorit za pobedu, tako da sve ide onako kako fsnovi njene pesme žele, raduj se! Evo, u subotu će osvojiti PZE i biće predstavnica Srbije u Maju, i svu ćemo navijati za nju. Eto! Jel sad bolje? Samo nemoj kukaš više 😆

Pa znaš kako. Eventualnom pobedom LAVINE.... imali bi pesmu koja odstupa od drugih, tako da......ne znam
Mislim da se ne bi izdvojili na način na koji se Luka izdvojio recimo. Izostao je rezultat tad ali se pričalo o njemu i većina nas bi poslala SMSS ponovo bez razmišljanja. Lavina bi pala u zaborav u maju bez nekog ultra moćnog nastupa. Priželjkujem da ošure toliko da i strancima postane jasno zašto su nam favoriti.

Back