Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Da, slažem se da ima najmanje pregleda I lajkova ali fora je u tome što mnogi koji slušaju pesmu uopšte ne udare lajk ili dislajk. A takvih ima na milion. Evo ja sam prvi. I ja kada slušam neku pesmu koja mi se sviđa, ili video generalno, retko kada stavim lajk ili dislajk, ne zato što ne želim, već iskreno nemam naviku da to uradim da budem iskren hahahaha. Obično volim da prokonentarišem nešto ispod klipa, ako imam potrebu da to uradim, ali nekako retko kada stavim lajk ili dislajk. Prosto nemam naviku da to radim pa i zaboravim. Ne znam da li sam jedini . Tako da ni like/dislike ratio ne mora nužno biti i pravo stanje
Moguće, ali ako pogledaš odnos pregleda i lajkova, on ima ubedljivo najmanji - 1% lajkova u odnosu na preglede. Zejna i Zona imaju klasičnih 2%, Lavina ima čak 4% ali i manje pregleda, dok Haremsice su malo iznad 1% ali one imaju i najviše negativnih komentara.

@FFM , ja opet to drugačije vidim... jer u samom spotu koji je više proizvoljan i spontan, da ne kažem provizoran, oseća se da Eegor zna šta radi i da mu autentičnost, gluma i povezanost sa pesmom, ne manjkaju.

Naravno, ne kažem da bukvalno ni na šta ne treba da obrati pažnju i da već ima zagarantovanu pobedu, to niko od njih nema bez nastupa...može on otići u žešći krindž ne daj Bože....ne znam i ne želim mu.

Samo mislim da on mnogo toga u samoj pesmi ima u startu i da spontanom glumom može lakše da izgura mnogo glasova i simpatija pre svega kod publike a u odnosu na druge.

Što se tiče njega kao našeg najvećeg potencijala u Beču, ne slažem se, pesmu će tamo ili mnogo voleti ili mnogo mrzeti. Tu je klackalica pa šta prevagne, ali nisam siguran šta bi bilo kad bi bilo.

Najveći potencijal za top, pritom ozbiljan top plasman i brdo poena ESC publike pre svega, ima samo jedna pesma na našem izboru ali o njoj ćemo možda drugom prilikom. Tu opet mora nastup uživo da zablista a reakcije su već sada sjajne i uzdam se u svoj osećaj za filing. 😉

Kvota ma pobedu Eegora 10? Iskreno, mislio sam da će biti u top 3 po kladionicama, a tek je šesti. Haremke po meni malo procenjene na 2 mestu, Zona mi je ok u top 3. Lavina ima neki momentum, rekao bih. Ali ova kvota na Eegora mora da se proba, pa šta god bilo! Iskreno očekivao sam ga u top 3 sa Zejnom i Zonom ali van top 5..... Ovde radi neki somić dinara pa nek pukne 😆
Kvota na Luke Blacka je bila 20 . Svi smo znali da ima dobru sansu za pobedu , ali kladionica je spustila kvotu na 2 , tek kada smo masovno igrali na njegovu pobedu . Nije još isključeno , da će kvota na Eegora pasti . P.S. meni je kvota na Harem girls nerealna , s obzirom da Antonić sve radi na isti kalup . Lavina ili Zejna , eventualno dark horse Eegor i Zona i to je to .

Da, slažem se da ima najmanje pregleda I lajkova ali fora je u tome što mnogi koji slušaju pesmu uopšte ne udare lajk ili dislajk. A takvih ima na milion. Evo ja sam prvi. I ja kada slušam neku pesmu koja mi se sviđa, ili video generalno, retko kada stavim lajk ili dislajk, ne zato što ne želim, već iskreno nemam naviku da to uradim da budem iskren hahahaha. Obično volim da prokonentarišem nešto ispod klipa, ako imam potrebu da to uradim, ali nekako retko kada stavim lajk ili dislajk. Prosto nemam naviku da to radim pa i zaboravim. Ne znam da li sam jedini . Tako da ni like/dislike ratio ne mora nužno biti i pravo stanje
Zato se gleda statistika, a ne anegdotalni/licni pristup.

Mene je prosla godina naucila da se ne hvatam previse za pesme kao indikator plasmana. Ko je u ovo vreme prosle godine mislio da ce Aladin biti favorit publike, a Princ i Sedlar u top 3 kod zirija. Kada nema jakih imena i paznje generalne publike pred festival cuda se desavaju.

Meni je i Nađina pobeda kod žirija u finalu 2023. bila iznenađenje, mada to još mogu i da razumem jer je pesma više ličila na nešto što bi neko prijavio za namenski pravljenu selekciju za odlazak na ESC. Mislim da je kod Serdara visok plasman prošle godine delom i zbog kolegijanosti, s obzirom na to da je veoma cenjen muzičar. Princ mi je već misterija.

Ne znam kakve smernice dobijaju, ali deluje mi da dobar deo onih koji ocenjuju ne bi prepoznali ESC potencijal ni da im se isti skicira i navede. Da budem iskren, nije da su sve pesme sa festivala vrištale Evrovizija, ali definitivno bi trebalo poraditi i na tome da se različite demografije i profesije uključe u žiriranje.

Princ mi i nije bio toliko veliko iznenađenje kod žirija, ali Sedlar... komentara bez. 💀 Haremke su s pravom ukrale šou prošle godine, šteta što je toliko malo falilo za potpuno drugačiji razvoj događaja.

Mene je prosla godina naucila da se ne hvatam previse za pesme kao indikator plasmana. Ko je u ovo vreme prosle godine mislio da ce Aladin biti favorit publike, a Princ i Sedlar u top 3 kod zirija. Kada nema jakih imena i paznje generalne publike pred festival cuda se desavaju.
Prošle godine nisu manjkala samo jaka imena, manjkaju i ove, već pre svega kvalitetne pesme. To je bio mnogo veći problem. Već na prvo slušanje, čak i bez gledanja nastupa, teško je bilo prepoznati jasan pobednički potencijal. A nakon lajv izvođenja, sve se svelo na biranje manje loše opcije, bilo da govorimo o pesmi, vokalu ili samom nastupu. Zato su i glasovi, i publike i žirija, bili toliko neočekivano rasuti.

Ove godine je situacija drugačija. Imamo bar četiri ili pet pesama koje imaju realnu konkurentnost i koje većinski možemo da zamislimo kao pobedničke, bez straha od masovnog bojkota na kraju. A bojkot je, na kraju krajeva, najtužniji i najbolniji za jednu ESC naciju.

Imamo Zejnu, Eegora, Lavinu, Zonu, Haremke, pa i Aleksandra. Sve pomenute pesme su, po mom mišljenju, a verujem i po mišljenju mnogih, već u startu konkurentnije a većina i mnogo kvalitetnije od svih prošlogodišnjih.

Taj PZE 25 nam se, u tom i svakom drugom smislu, nadam se, nikada više neće ponoviti.

Back