Od prethodna tri Zejnina pokušaja, jedino mi je Rumba imala to nešto što me je ,,radilo pomalo". Međutim, trajanje od oko 2:30, previše refrena i gotovo nepostojeće strofe su mi od starta bili ozbiljan minus. Pesma je imala je energiju, ali ne i razradu niti realizaciju.
Poslednja dva nastupa su mi, iskreno, bila loša. “Zejna je najbolja” mi se kao pesma uopšte nije dopala, meni njena najgora – pesma je sirova i previše lokalna, bez šireg medjunarodnog apela.
,,Jugoslavija”, s druge strane, ima apsolutno sve što mi je u njenim prethodnim pokušajima falilo a nevezano što je eto Zejna peva...prema njoj sam itekako kritičan bio.
Pesma me radi odmah, na prvo slušanje. Ima taj internacionalni vajb, fenomenalan bit, himničan i jako pevljiv refren, uz modernu i kvalitetnu produkciju. Uz to, vidim i osećam prvi put nakon Konstrakte, ozbiljan potencijal za televoting kod evropske publike.
S obzirom na to da ideja pesme ide u nekom Loreen pravcu, očekujem da će i nastup biti minimalistički, ali upečatljiv, sa Zejnom samom na sceni, top kadrovima i animacijama. Pitanje je samo koliko će to biti realizovano na visokom nivou pa čak i od strane fenomenalnog Ljube, jer ipak je RTS u pitanju, a ne SVT.
Bez dileme, moj jasan i prvi favorit i jedina pesma još od Jutra, Molitve i Spasa u koju tvrdo verujem i koja me radi tim intenzitetom od prve do poslednje sekunde.