Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

RTS treba da prestane sa ovim majmunisanjem sa razlicitim zirijem u polufinalu. Tu se ocigledno debelo kalkulise i pojedini se saplicu a drugi guraju. Nek lepo samo publika bira finaliste.

Eegor nije bio top 3 publike jer bi onda verovatno prosao, ali evidentno je da mu je ziri dao nulu

Slažem se to za žiri, glupost na kvadrat. Ko zna koga će sutra pogurati a koga sasjeći u korijenu.

Što se Eegora tiče, baš sam radio neke kalkulacije po kojima je mogao da ispadne sa 8 + 0.
Recimo, ispred njega bi sa 9p bile Saška sa 2 + 7 i Ana sa 1 + 8

Razočarana sam koliko mi nismo u stanju da napravimo normalan festival, a mi fanovi možemo samo da stojimo sa strane i posmatramo kako sav taj trud, potencijal i talenat propada.

Švedska bi od Zejne napravila vodećeg top 5 favorita sa nastupom, o Eegoru bi se govorilo naširoko, čak bi i Trampolina bila momenat o kom bi se pričalo. Da ne govorim koliko bi svaka pesma odskočila da se ne izvodi u sred grobne tišine u onoj RTSovoj rupi, nego uz publiku. Lenjost i nezainteresovanost. A šteta, imali smo solidne pesme.

Ja stv nmg da verujem da vi razmisljate o promeni formata, i da je to razlog loseg PZEa.
Treba da se menja, ali nesto drugo. Sto ce u drustvu da dovede do vece zainteresovanosti, zelje kvalitetnih autora i izvodjaca da se prijave. Transparentnost i profesionalnost u radu javnog servisa najpre. Na svim nivoima. Jer ne zele ljudi ucestvovati u zabavnom programu jedne kuce koja je aktivni saveznik najmonstruoznije kampanje od 90ih.

Ne kazem da su svi, ili zabavni program u tome (msm to ni ne znamo tacno, ali videcemo), no ljudi opravdano ne zele da ucestvuju u procesima ispod ovakvog krova.

Tkd. Dosta vise o promeni formata, nema to veze sa kvalitetom.

A garantujem vam da bi vam se Zejna svima vise dopala da je prodala nastup..pojela ju je trema, nije bila sigurna u sebe, nije se povezala sa publikom preko ekrana, onaj isti staging sa sigurnim performerom bi bio odlican paket
Pa nije samo Zejnin problem to što je nastup tako izgledao, tu velikim delom udela ima i RTS koji ne ume da snimi bilo šta što ne skakuće levo-desno.

Ono što ona može da uradi do finala je da bude sigurnija, trema je bila evidentna.

Nek lepo samo publika bira finaliste.
Pa ne znam baš, sve dok je interesovanje za glasanje u polufinalima kriminalno nisko to je bukvalno otvoreni poziv da svako napravi svoj hotel Prestiž.

Nekada jednostavno više ništa ne pomaže i nema svrhe vaditi nešto što je u dubokom blatu. Po ovome što smo videli RTS-u se smeši drugi NQ u nizu.

Pa nije samo Zejnin problem to što je nastup tako izgledao, tu velikim delom udela ima i RTS koji ne ume da snimi bilo šta što ne skakuće levo-desno.

Ono što ona može da uradi do finala je da bude sigurnija, trema je bila evidentna.
Pa dobro ali to je najmanji problem, cak i da ostane isti nastup, to je najlakse popraviti na escu, Princ je recimo imao sasvim solidan nastup prosle godine, znaci nije da ne bi mogli da srede za esc
Najveci problem je njena trema i nedostatak harizme na sceni

Pa dobro ali to je najmanji problem, cak i da ostane isti nastup, to je najlakse popraviti na escu, Princ je recimo imao sasvim solidan nastup prosle godine, znaci nije da ne bi mogli da srede za esc
Najveci problem je njena trema i nedostatak harizme na sceni
Eh sad, pa RTS nije do sada umeo da gotov paket sa PzE u potpunosti prenese na evrovizijsku scenu, o tome uvek pričamo. I stalno je izgovor kako se oni bore i zahtevaju a eto ne daju nam, a onda vidimo druge zemlje kako imaju istu, ili sličnu foru/prop na sceni.

Prinčev nastup je bio katastrofalan na ESC za tu pesmu. Jedino što su iskeširali za pirotehniku, inače totalni promašaj. I opet je nastup sa PZE onakav jadan, nikakav, sa dva meseca bio efektniji i bolji, više u skladu sa temom pesme. Rts nikada nije napravio upgrade do sada. Dobro neko reče, uživajte, jer na ESC će biti samo gore.

Bukvalno nastup Princa veze s vezom nije imao, a kada na to dodaš da su forsirali priču o mitu stvar biva samo još gora. Doslovno bacili keš, u fazonu, možda ovo upali. Ne može od babe devojka.

Pesma i ESC nastup totalni nesklad, a i bez toga je pesma vrištala NQ.

Na kraju se desilo da su insajderske informacije od čistačica i spremačica sa RTS bile koliko toliko tačne 😔

A što se tiče nastupa, Zejna, koliko god da je loše snimljena i da je pojela trema, je bila upečatljiva i ok je zvučala s obzirom na onu akrobatiku na sceni.

Eh sad, pa RTS nije do sada umeo da gotov paket sa PzE u potpunosti prenese na evrovizijsku scenu, o tome uvek pričamo. I stalno je izgovor kako se oni bore i zahtevaju a eto ne daju nam, a onda vidimo druge zemlje kako imaju istu, ili sličnu foru/prop na sceni.
Jeste, ali to je u ovom trenutku prica za mart-maj, biramo bitke...
Ja svakako navijam da Lavina, Haremke i Zona oduvaju celo prvo polufinale sutra i da saljemo nekog od njih💃

Malo da se osvrnem na prvo polufinale. Jutro je pametnije od večeri i ponovo sam jutros pogledao sve one nastupe. Imam žal zato što neki neće biti tu u subotu, ali ko sam ja da sudim šta je dobro, a šta ne.
Naša najveća favoritkinja - Zejna je od gotovog napravila veresiju sa ovim pretencioznim nastupom. Koliko god da se trudio da nađem nešto dobro u tom nastupu, opet mi je teško išlo. Sve je to bilo nekako nedorečeno, messy, neuvjerljivo i trapavo odrađeno, ne bih uopšte komentarisao te kadrove s leđa i te 2 sajle što su u kadru skoro 2 minute.
Mirnin nastup je za njen nekoliko klasa iznad, ni Mirna nije neka plesačica, ali ne mora ni da bude. Mirnu uzimam kao primjer jer sada kada pogledam nakon sinoć onog haosa jedan od najboljih nastupa večeri iskreno. Kadriranje, atmosfera, plesači...Prodala je svoj nastup svima i isplatilo se, a ima dosta slabiju pjesmu nego Zejna.
Igraš na kartu u čemu si najjači i pokušavaš da skriješ tj. maskiraš svoje nedostatke. Nekima je to pošlo za rukom, nekima nije.
Zejnu iskreno ne vidim kao pobjednika jer ju je Mirna pojela, Yanx takođe, čak i Ana Mašulović. Kada se priključe Harem Girls i Zona... Mislim da joj šanse još više padaju izuzev ako u finalu to bude perfekcija, što čisto sumnjam da će biti.

Back