Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Jutro posle, utisci koji preovladavaju nakon finala:

- Lavina je Konstraktovala, prema očekivanjima. Mislim da je svaki drugi scenario bio nerealan.

- Zejna treba da odmori. Ne može da skupi više od 6 poena publike nezavisno od konkurencije i to nije slučajno. Previše je svi povezuju sa PZE i konstantnim prijavljivanjem se samo udaljava od cilja. Očigledno da joj fali nešto, čim ne može da skupi više od 4500 glasova (što je i njen rekord dosad). Žiri je bio fer prema njoj.

- Haremke očigledno dobile stabilnu glasačku bazu, i za respekt je dva puta biti četvrti kod žirija. Mislim da treba da odmore neko vreme da ne bi došlo do Zejna efekta.

- Pelin prošao skroz realno, nadam se da će nekad ponovo doći. Nisam neki ljubitelj njegovog humora ali pokazao je da je performer i da može da ponudi nešto i u ovoj branši.

- Zona i Lores - bravo devojke! Svedeno, sa ukusom, kvalitetno. Čekamo i njih u budućnosti. IDJ, ma štagod ko mislio o samom šouu, očigledno izbacuje dobre izvođače

- Saška očigledno neće imati priliku da ode na ESC kao glavni vokal jer nema nikakvo uporište kod publike, ali je održala jedan čas pevanja.

- Rekoh na početku već - baš ste paranoisali oko Ive Grujin, to što se desilo prošle godine je incident, a ne pravilo.

- Lu-Ka je jako dobar performer, meni ne smeta njegova boja glasa uopšte, za ovaj tip pesme je skroz ok.

- Jack Lupino odlično osveženje, pokupili su glasove publike bez ikakvog uporišta u Srbiji, kakvo je npr imao Kosmos Trip.

- Kosmos je odlična ekipa.

- Mirna da se vrati na scenu što pre, ima potencijal.

- Gemmini su pokupili glasove kežualaca, pesma i nastup su pamtljivi i prijatni.

Inace sorry EEgore ali ovaj argument da si bio 200 glasova udaljen od drugog mesta mi je bezveze, pa evo bukvalno tako i Masulovicka moze da tvrdi da joj je falilo 600 glasova da dobije 10 od publike. Bukvalno da baba ima tockove bila bi bicikl. Razlike u broju glasova u polufinalima su skoro uvek male ali to je zbog toga sto toliko malo ljudi glasa.

Pre bih rekao da si malo pozurio sa vrlom ostrim kritikama na racun zirija hintujuci skoro pa na zaveru protiv sebe, a na kraju se ispostavilo da te publika jednostvano nije podrzala u meri u kojoj si (a i mi svi) ocekivali

Šta god da pošaljemo kladionice nas ne mirišu . Konstrakta je visila na oko 28-om mestu na kladionici do samog polufinala i onda je posle istog skočila na 5 mesto , tako da ne bih bio baš zabrinut oko toga . Meni je veći strah polufinale , gde smo sa Izraelom , Finskom , Grčkom , Litvanijom i Švedskom , za koje možemo reći da su 100% finalisti i tu se treba izboriti za jedno od 5 mesta u finalu .

U poslednjih pet minuta Jutarnjeg programa RTSa su gostovali Lavina, Sandra Perović i Uroš Marković

Uroš Marković kaže da pripreme kreću od sutra ujutru, a Luka kaže da očekuju izazov.

Sandra Perović kaže da su bili pod stresom, da li će biti vanrednih prekidanja ili vesti (😭), ali da je zadovoljna gledanošću i time što su se glasovi žirija i publike poklopili.

Lična opservacija: Sandra lutkica, Uroš kao nateran da prisustvuje 🥲

Fenomenalno mi je sto su momci koji su poprilicno nepoznati siroj publici, neiskusni u ovako izreziranim nastupima gde svaki pokret treba da se ponovi, dosli toliko spremni da su odrzali cas i onima koji su decenijama na sceni a nisu mogli da se sastave na ovom festivalu.
Tacno znaju sta rade i verovatno imaju pravu ekipu oko sebe sto se tice detalja. Skoro svaki kadar on point, prateci elementi kao suvi led, vatra, svetla, kostimi… Tako da ja ne sumnjam da ce natup u Becu biti za koplje iznad ovog. Ne znam koliko RTS moze sve da unisti. A takodje verujem da ce napraviti i pravi izbor sto se jezika na kom ce pevati tice.

Nadam se da nece prevoditi pesmu na engleski, ne vidim potrebu, on savrseno prenosi emociju i to je dovoljno da ljudi razumeju. Evo i Finska prvi favorit, a cela pesma na finskom.

Ovo na velikoj sceni + moćniji kadrovi + publika, može da bude samo još jače

@Choda mislim da je Rumba imala preko 7k glasova
U pravu si, ja sam prevideo skroz da je te godine stiglo jako mnogo glasova a niko nije izdominirao kao Konstra ili Breskva, 1 poen je dobio čak 4000 glasova, dok je godinu dana kasnije kad su bila jaka imena 1 poen bio tipa 1500 glasova.

Ja mislim da oni ne trebaju tu ništa dirati. Mislio sam da bi trebali staviti nešto na led ekrane, ali sad mislim da nije potrebno.

Ne bih ja prevodio na engleski, ali to sam ja jer uvijek više kliknem s pjesmom na našim jezicima

Sve u svemo sudeći po ovo malo reakcija stranaca, ovo je pesma koja se bori ili za prvo mesto na njihovoj top listi, jednostavno su se povezali odmah ili je pesma koja im je mračna i onda im je među poslednjima- što je ok za ovaj tip pesme. Najgore je kad se pesma svidi svima a nikome se ne izdvoji do te mere da se glasa za nju

Ja mislim da oni ne trebaju tu ništa dirati. Mislio sam da bi trebali staviti nešto na led ekrane, ali sad mislim da nije potrebno.
Ja bih volela da vidim kako bi to izgledalo da se malo koriste Sanjini vizuali, kao da si u nekom zamku 😁

Back