Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Šta god da pošaljemo kladionice nas ne mirišu . Konstrakta je visila na oko 28-om mestu na kladionici do samog polufinala i onda je posle istog skočila na 5 mesto , tako da ne bih bio baš zabrinut oko toga . Meni je veći strah polufinale , gde smo sa Izraelom , Finskom , Grčkom , Litvanijom i Švedskom , za koje možemo reći da su 100% finalisti i tu se treba izboriti za jedno od 5 mesta u finalu .
Tačno. Ali ta Švedska, Finska su metal nacije i meni je drago da smo sa njima jer će nam sigurno njihov žiri a i narod dati nešto

Moramo biti realni sa očekivanjima. Ovo je jako specifičan žanr koji nismo ni imali priliku da vidimo na ESC u ovoj formi. Pesma je jako autentična, uopšte se nisu trudili da se prilagode ESC (i to im čestitam). Sad, znamo da su pesme tvrđeg zvuka koje su dobro prolazile imale taj komercijalni momenat (Italija i Finska 2021.) a imamo negativan primer kad ostaješ svoj do kraja - Gate iz Norveške 2024. Nadam se da će scenario biti bliži Hatariju. Svakako, ne treba se zaletati sa očekivanjima i prognozama. Treba da budemo ponosni na momke kako god prošli u Beču.

Ja mislim da oni ne trebaju tu ništa dirati. Mislio sam da bi trebali staviti nešto na led ekrane, ali sad mislim da nije potrebno.

Ne bih ja prevodio na engleski, ali to sam ja jer uvijek više kliknem s pjesmom na našim jezicima
Meni je trenutno savrseno sve. Verujem da ce biti obazrivi i suptilni pri promenama ako ih bude.

Sve u svemo sudeći po ovo malo reakcija stranaca, ovo je pesma koja se bori ili za prvo mesto na njihovoj top listi, jednostavno su se povezali odmah ili je pesma koja im je mračna i onda im je među poslednjima- što je ok za ovaj tip pesme. Najgore je kad se pesma svidi svima a nikome se ne izdvoji do te mere da se glasa za nju
To se i očekuje. Evo možemo po pze sezoni da sudimo. Mi koji smo kliknuli na prvu još u audio verziji smo žestoko botovali za njih na ovom forumu, oni kojima se nije svidela su žestoko botovali protiv. Očekujem da tako bude i na ESC.

Ali moram da kažem, biti ubedljiv pobednik publike na domaćem terenu je uvek dobar reper za to kako publika može potencijalno da reaguje na pesmu. Tako da ja stvarno mislim da ne treba da strahujemo. Naši ih velikom većinom podržavaju, što nije bio baš slučaj u poslednjih par godina.

Ne mogu da nadjem nigde gde su ti glasovi da glasam i ja?
Aplikacija Eurovision Scoreboard
A to nikada nije merodavno . Obično ne pogode nista , sem najhajpovanije i najfavorizovanije pesme.
Tako je, tu su samo fanovi koji verovatno nisu zagrejani za ovakvu pesmu, ali baš zato odlično i stojimo, očekivao sam i niže

Cela metal komuna će glasati za nas! A dosta metalaca prati Evroviziju! Imamo Finsku i Švedsku, što je loš a ujedno i dobar znak jer su to metal zemlje koje mogu dati bodove

To šta mi fanovi pričamo i laprdamo do maja je ovako više nama za zabavu i razonodu. Koliko puta su nas hajpovali, a onda završimo na nekom kilavom 17. mestu. Naravno, lepo je kada nam vole pesmu i kada ima dosta pozitivnih reakcija.

Sve što je bitno je da se načička nastup u maju, jer će samo to biti validno za utisak koji će odlučivati o plasmanu. Tada će 99% glasača videti i čuti pesmu prvi put, a na ruku nam ide to što nam je nastup efektan (i vizuelno i zvučno) i neće biti zaboravljen.

Meni je trenutno od svih drugih reakcija mnogo draže to da smo mi domaći fanovi bili usaglašeni sa žirijem i srpskim televotom i zajednički izabrali predstavnika.

Last edited:
Pravo da vam kažem, tačno i da budemo poslednji na Evroviziji ne zanima me. Ja sam zadovoljna našim izborom, a i napokon će biti neki hajp u maju, jer od 2022. slabo ko je i gledao. Na kraju najbolji izbor je da pobedi onaj kog publika odluči (izuzela bih tu Breskvicu, ona nije bila najbolji izbor 2024.)

Bitno je da RTS odradi svoj posao, da posluša momke oko ideja za nastup i da im ispuni sve što budu tražili - ova pesma zahteva dobro kadriranje i pirotehniku!

Ova PZE sezona je stvarno uspešna, počela je očajno ali se završila sjajno.
Čestitala bih i Zejni, devojka se stvarno trudi i malo ko je danas ovako uporan, tako da treba poštovati to, a ona stvarno želi da ode na Evroviziju. Ove godine to nije suđeno, ali sam sigurna da će ona tu želju ispuniti nekad.

Sve u svemu, imamo čemu da se radujemo i da iščekujemo, i to je najbitnije!❤️

4,1 nije loše. Ima već i 3,500 hiljada glasova. Sa obzirom da sam video komentar na Lavininom klipu finalnog performansi da neki jadnici pozivaju da se udara 1 zvezdica, jer jelte Zejna nije dobila ovo je ok. Pola naših je došlo da izmasakrira ovde. E sad ne znam jer se resetuje glasanje kao pobednik ili....posto je Lavina posle finalne izvedbe imala 4,8. Ali mislim sa se resetuje jer sam mogao ponovo da dam 5 zvezdica čim su pobedili a to sam vec uradio još pre 2 nedelje

Attachments

• Screenshot_20260301_111728_Chrome.webp
    Screenshot_20260301_111728_Chrome.webp
    97.2 KB · Views: 0
Back