Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Pa ja koliko znam Zejnu su fanovi i generalna publika dočekali raširenih ruku ove godine nakon što smo čuli pesmu. Bili smo spremni da ode ona. Nikom nije bilo važno što izbacuje pesme jednom godišnje.
Jednostavno, nije ispunila očekivanja nastupom, bila je neubedljiva i to je izbacilo iz trke za pobedu. Kada pokidaš ništa drugo nije bitno. Da su momci iz Lavine bili ispodprosečni, verovatno bi se stvorio konsenzus za Brata Pelina🤣, pa bi nas sad predstavljao on. A da stvarno nije bilo boljeg nastupa od njenog, ona bi pobedila i tu dileme nema. Fanovi bi izgurali priču na konto pesme. Jednostavno kada si favorit drugačije je, veći je pritisak i sve se meri, ne možeš sebi da dozvoliš da neko drugi bude bolji od tebe, što je 10x veći zadatak.

Drugo mesto je sjajno, ali iza tog drugog mesta je mali broj glasova publike. E to je problem, nesto nije kliknulo. Nekada se ljudi prosto nadju u prici koja izgleda dobro na papiru, ali se ispostavi da njima ne lezi to vec mozda nesto drugo. Tijana Bogicevic je odlican primer.

Pa super ali nije PZE izbor za najjačeg lika po karakternim osobinama. Pesme ili kliknu ili ne. Zadesilo im se svima da je ipak bio neko malo bolji. To je takmičenje.
Koliko god da je ovo delom tačno, delom i nije. Mislim da je off stage personality jako bitan, pa ljudi po društvenim mrežama bukvalno dele snimke lavine iz green room-a, intervjua itd, jednostavno su i time kupili publiku.

Ima i toga da je Zejna ljudima malo antipatična, a na sve to nije scenična uopšte. Nisam siguran da bi se na kraju ljudi ikako ujedinili oko nje pa I da nije usrala nastup, ali bi svakako imala šanse da pobedi.

Dobro ne moramo sad da je vređamo da je mahaluša, malo ti je rasistički komentar.
Ju stvarno nisam na to mislila,nije u tom.kontekstu bilo,nego tako olajava po tviteru,ogovara u tom smislu,povlacim rec ako je pogresno shvaceno,meni je nje i zao jer se trudila i sve samo eto...

Jedno je sigurno, džabe ti dobra pesma ako nisi dobar performer.

Kao što ste rekli, svi su bili oduševljeni Zejninom pesmom i većina ljudi samo prema audiju bi pre izabrala Jugoslaviju nego Kraj mene(što je i bio slučaj). Ali desilo se to da je prosto Luka fenomenalan na sceni, vokalno odličan i scenski pokret mu je kao da je trenirani theater kid (možda i jeste?)

Od svih mogućih koncepata za stejdžing za pesmu kao što je Jugoslavija, moglo je to biti mnogo kreativnije od višenja na sajli i držanja kamenog srca u ruci. Ali čak ni to nije toliki problem koliko je ona delovala nesigurno i prosto je neubedljiva kao performer što je i koliko u svim prethodnim pokušajima.

Ja ću iz svoje oblasti- emocijama.

Publika ne želi samo dobro pevanje, dobre kadrove, modernu pesmu. Publika želi da pevač bude srcem i dušom u pesmi, da tih 3 minuta izgleda da se doživljava svaki stih pa makar pola pesme pevač falšira. Jednom rečju, emocija. Ako pevaš o rastanku, ne treba da izgledaš unezvereno nego tužno, ako pevaš veselu pesmu treba da pokažeš polet i radovanje, ako pevaš o nadi treba da se smeješ. Zejna nam nije donela ni jednu emociju osim sopstvene anksioznosti.
Ruku na srce, onakav tekst je teško doneti, ali o tome je trebala misliti kad ga je pisala i odlučila da otpeva.
Kojom emocijom i facijalnom ekspresijom doneti stihove : "Molitva i nebo, zlato su i srebro"

Pevanje iz neprirodnog položaja, dok visi i okreće se, samo je povećao njenu zbunjenost i dodatno zaledio, već botoksom prilično zaledjenu facu. Valjda je htela da pokaže da nisu u pravu oni koji govore da je previše statična. Po meni uverljivija je kad se drži čvrte podloge i maše rukama, nego što visila na ofingeru i mlatarala nogama.
8dvw9y.gif

Publika nije najviše nagradila Lavinu i Brata Pelina, smo zbog scenskog nastupa, nego što je osetila da svaki stih koji pevaju osećaju i uživaju.
Ako publika oseti da je pevaču važniji plasman od pesme koju peva, ako izgleda da je pevač nateran da peva, ako kalkuliše i odjednom peva nešto samo zato što je zaključio da to sad najbolje prolazi, u najboljem slučaju biće ignorisan.

Nešto slično, važi i za Eagora, pa i za dobar deo učesnika, ali bio bi predug post da sve analiziram.

U svakom slučaju, audio verzija Jugoslavije i dalje će me radovati kad je čujem.

Sudeci po ovome oni su nju zestoko zeznuli. Znaci implementacija je zestoko zakazala. E sad ja se pitam kako onda ovo spreciti u buducnosti? Ove godine Zejna, sledece neko drugi. Da li takmicari treba da kupuju dodatne kamere, ekrane, svetla, plate prave strucnjake ili zato sto je produkcija toliko nesposobna da naprave minimalisticke nastupe? Kako onda ocekivati neku ozbiljnu zvezdu da dodje na festival i ulozi novac?

Ali Zejni nije problem samo ovo, nastup je čitav katastofa kao i prethonda 2 sa PZE-a.

Ono ležanje na početku, pa držanje srca kojd nema poentu. Jednostavno nažalost ne ide joj scena tako lako i ne ume sa kamerama. A sve te nedostatak je tačno da neće moći da pokrije pošto RTS nije sposoban.

Zaista pretenduje da bude novi najomraženiji PZE takmičar. Gde je u praksi, biću srećna ko god da pobedi od ovih ljudi?

IMG_2822.webp

Pa super ali nije PZE izbor za najjačeg lika po karakternim osobinama. Pesme ili kliknu ili ne. Zadesilo im se svima da je ipak bio neko malo bolji. To je takmičenje.
Pritom koji X factor ima Zorja, zena bez sopstvenog hita u karijeri.
Ona je izuzetno talentovana pevacica i muzicar overall, ali da se kaze da ima X factor u smislu star quality, to tesko.

Sudeci po ovome oni su nju zestoko zeznuli. Znaci implementacija je zestoko zakazala. E sad ja se pitam kako onda ovo spreciti u buducnosti? Ove godine Zejna, sledece neko drugi. Da li takmicari treba da kupuju dodatne kamere, ekrane, svetla, plate prave strucnjake ili zato sto je produkcija toliko nesposobna da naprave minimalisticke nastupe? Kako onda ocekivati neku ozbiljnu zvezdu da dodje na festival i ulozi novac?
Mislim da isto treba biti realan sta moze da se iznese na lokalnom NFu. A i da se sve to desilo, mislim da bi pomoglo, ali ne preterano jer je i dalje sve konfuzno - tekst sam po sebi, neuskladjenost teksta i koreografije, previse pokreta i poza...

Ali sto se tice njenih reakcija ja je razumem i postujem. Zena je usla srcem i dusom u ovaj projekat i pomerila dosta granica muzicke i scenske produkcije, kao i Sara svojevremeno, a zavrsile su obe ni krive ni duzne razapete od strane publike. Naravno da ces da popizdis kada toliko ulozis vremena, truda, snova i novca. Mozes i u isto vreme da budes srecan zbog nekog drugog, a tuzan zbog sebe.

Meni je samo bilo trulo ono kad je kao bila sumnjičava u vezi glasova kao da je namešteno, nikad regularnija godina lo

Back