Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Pa ja koliko znam Zejnu su fanovi i generalna publika dočekali raširenih ruku ove godine nakon što smo čuli pesmu. Bili smo spremni da ode ona. Nikom nije bilo važno što izbacuje pesme jednom godišnje.
Jednostavno, nije ispunila očekivanja nastupom, bila je neubedljiva i to je izbacilo iz trke za pobedu. Kada pokidaš ništa drugo nije bitno. Da su momci iz Lavine bili ispodprosečni, verovatno bi se stvorio konsenzus za Brata Pelina🤣, pa bi nas sad predstavljao on. A da stvarno nije bilo boljeg nastupa od njenog, ona bi pobedila i tu dileme nema. Fanovi bi izgurali priču na konto pesme. Jednostavno kada si favorit drugačije je, veći je pritisak i sve se meri, ne možeš sebi da dozvoliš da neko drugi bude bolji od tebe, što je 10x veći zadatak.

Drugo mesto je sjajno, ali iza tog drugog mesta je mali broj glasova publike. E to je problem, nesto nije kliknulo. Nekada se ljudi prosto nadju u prici koja izgleda dobro na papiru, ali se ispostavi da njima ne lezi to vec mozda nesto drugo. Tijana Bogicevic je odlican primer.

Pa super ali nije PZE izbor za najjačeg lika po karakternim osobinama. Pesme ili kliknu ili ne. Zadesilo im se svima da je ipak bio neko malo bolji. To je takmičenje.
Koliko god da je ovo delom tačno, delom i nije. Mislim da je off stage personality jako bitan, pa ljudi po društvenim mrežama bukvalno dele snimke lavine iz green room-a, intervjua itd, jednostavno su i time kupili publiku.

Ima i toga da je Zejna ljudima malo antipatična, a na sve to nije scenična uopšte. Nisam siguran da bi se na kraju ljudi ikako ujedinili oko nje pa I da nije usrala nastup, ali bi svakako imala šanse da pobedi.

Dobro ne moramo sad da je vređamo da je mahaluša, malo ti je rasistički komentar.
Ju stvarno nisam na to mislila,nije u tom.kontekstu bilo,nego tako olajava po tviteru,ogovara u tom smislu,povlacim rec ako je pogresno shvaceno,meni je nje i zao jer se trudila i sve samo eto...

Jedno je sigurno, džabe ti dobra pesma ako nisi dobar performer.

Kao što ste rekli, svi su bili oduševljeni Zejninom pesmom i većina ljudi samo prema audiju bi pre izabrala Jugoslaviju nego Kraj mene(što je i bio slučaj). Ali desilo se to da je prosto Luka fenomenalan na sceni, vokalno odličan i scenski pokret mu je kao da je trenirani theater kid (možda i jeste?)

Od svih mogućih koncepata za stejdžing za pesmu kao što je Jugoslavija, moglo je to biti mnogo kreativnije od višenja na sajli i držanja kamenog srca u ruci. Ali čak ni to nije toliki problem koliko je ona delovala nesigurno i prosto je neubedljiva kao performer što je i koliko u svim prethodnim pokušajima.

Back