227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Vajdas Baumila, poznato litvansko lice, poznat je i vama verovatno ako pratite Evroviziju. Počeo je sa karijerom tako što je pevao u noćnim klubovima gde su ga primetili muzički producenti, kako to obično i biva, ja ne znam da li ti muzički producenti traže pevače van noćnih klubova, neka mi neko kaže. Učestvovao je i u rijalitiju, a takođe je studirao i umetnost. Slušamo Vajdasa i Ap-ža-vai.. Da, Apžvaj.
MAmNZLb.png

Al gdje su oni silni kvazireperi iz Njemacke? Razocaran sam

Kako su mi zanimljivi ovi opisi muzike, nemački bend Everdeen kaže za svoj žanr da je sanjarski indi rok sa drugog sveta. Evo, ja zaista nisam čula za tako nešto do sad. Osnovala ga je pevačica Sumejra u Kaliforniji, Sumejra je tursko-nemačka pevačica rođena u Nemačkoj, osnovala ga je sa Amerikancem Ijanom Štalom. Nadam se da ste razumeli. Baš onako internacionalni bend što bi se reklo. Slušamo indi rok sa drugog sveta.
2oDZeip.png

Na redu je čovek koji je jedan od najstarijih takmičara ovog izdanja. Petri Vehvalainen, Finac poreklom, ali živi u Švedskoj. Svojih pet minuta dobio je 2008. godine kada je njegova audicija za TV šou Idol postala viralna. Eto, zamislite viralnost u 2008. godini, sjajno. Nažalost, takmičenje tada nije mogao da nastavi zbog zdravstvenih problema. Sada se, naravno, nadamo da ih neće biti.
zL7Tpai.png

Sisters on wire ili sestre na žici, litvanski bend iz Vilnjusa. Jeva, Oleg, Filip i Marijus čine ovaj bend. Soul pop i rok miks je njihov žanr, kažu da pesme koje snimaju posvećuju svojoj kući, svojim ulicama, mladima, prvim ljubavima, prvoj paklici cigarete, prvom mamurluku, da ne nabrajam dalje, to je ta neka melanholija i nostalgija. Zanimljivo, dobro, što da ne. Slušamo Sisters on wire.
A0bq3ZH.png

Mlada Meide ima 19 godina, Litvanka je, pobednica Glasa Litvanije i još jednog litvanskog festivala. Za sebe kaže da je skromna, ali ne voli da govori o sebi, naravno. Nakon završene srednje škole je planirala da se odseli iz Litvanije, ali je pobeda u Glasu Litvanije motivisala da ostane u svojoj zemlji i da se u njoj razvija kao muzičar. Sama je na sceni, ima koreografiju, to je taj koncept. Slušamo Mejdu.
33i3Da8.png

Sledi još jedan bend, ovde se danima raspravljamo da li je Ziga ili Zajga, kao ono Viber ili Vajber. Na konferenciji su ih pitali, ja ne znam, je l’ Ziga ili Zajga, Milane? Ne čuje me kolega, Ziga ili Zaj... Aha, kaže Zajga. Litvanski bend Zajga peva za nas... Neću ni pokušavati da pročitam ovaj naziv pesme (smeh)
hvYP87e.png

Lase Skriver, pevač iz Danske, jako mlad, samo 17 godina i ujedno i najmlađi takmičar ovog izdanja BSC-a. Popularan je na TikToku, učestvovao je u X faktoru u Danskoj gde je pokupio sve moguće simpatije i brzo postao viralan. Idol mu je Džordž Ezra. Jao, kako lepo. Slušamo „Like It“.
Sq41IAI.png

Back