227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
I ja da pohvalim organizaciju, sve je bilo super, iako nismo dobili finalni baner 🤭
Cekamo na neko novo druzenje u Patarstanu.

Nemam pojma zašto volim na kraju napisati neki zaključak; možda se za desetak godina budem vraćala temi pa će mi ovo biti zanimljivo čitati. 😂

Najbolja pjesma izdanja: Vaxova Sodoma i Gomora; ne prestajem ju slušati i žrtvovala bih svoju pjesmu za ovu u finalu. Hvala!
(Kada sam na ceremoniji predstavljanja pjesama spominjala cimericu, stvarno je često puštala Therion, Indicu, Santiano, ali ja ih kasnije nikad nisam sama poželjela slušati.)

Kako mi je ova tema bila dosta lagana, odlučila sam ju sama sebi malo zapapriti pa sam zabranila sebi i države i jezike koje sam već slala. Estonija mi je brzo otpala jer mi se ništa što sam preslušavala nije sviđalo. Moje zaboravljanje imena dobilo je novu dimenziju - dok sam slušala pjesme nisam imala blage veze da je Vaidas bio na ESC-u, to sam shvatila tek kad sam išla provjeravati na Wikipediji gdje je točno rođen. 😬

O finalu nisam razmišljala, ove godine mi je sve nekako opušteno, "kako ćemo, lako ćemo", glavno da se sluša, druži i smije (a na ovom FSC-u bilo je baš puno smijeha!).

Evo tradicionalno i zahvale:
u pf: Ivana (10), Micky i Niko (8) i, naravno, svima koji su dali bar jedan bod jer ste time Vaidasu omogućili finale
u f: Leo (12 - još ne vjerujem), Ivana (10), euronik, Niko i Boxy (8) i, opet, svima koji su dali bodove jer ste zaslužni za moj najbolji rezultat ove godine ❤️

A ja mislio pala si kad si videla da je ipak pogodjena pesma u foto-finisu :p
Pa ne, kad se na last.fm-u moglo vidjeti (uz metodu eliminacije).

E da mogu da ovako telepatski namestam brojeve kako ti citam muzicki ukus, taman da ti namestim da na ovom sledecem FSCu izvuces mene kao zadatak pa da lepo sa nekim mojim izvodjacem zasijas u punom sjaju :p Opcija bi bilo na pretek, ne bi se mucila uopste :D

Win-win scenario, realno.
E tad ću pasti na dupe! 😂
Šapni na kojem si broju. Ili ću se pokušati dogovoriti s Nikom.

Vaidas sam hteo da saljem sa istom pesmom, tako da je kod mene visoko.
Drago mi je da se jos nekom dopala moja pesma.🙂
Ove godine nam nije najbolje krenulo, ali na dva zadnja izdanja 12 od mene, odlični izbori pjesama!
Ja sam još dvije Vaidasove razmatrala, ali ova mi je nekako najviše ušla u uho; svakako mi je bilo najvažnije da se meni svidi, mada sam i druge dvije nastavila slušati.

@Margy Last.FM ???!!! :eek:

Ne koristim ti ja to :ROFLMAO: Uzgred, mozemo li tamo ista da vidimo mi koji nemamo otvoren profil? :p Eeee, gresis debelo, nisam te spijunirao i nisam te zato provalio :D

Ja navijam da izvuces moj broj, to bi ti svakako najvise odgovaralo :D A jos draze bi mi bilo da sa nekim mojim izvodjacem napravis najbolji rezultat ove godine :love:

Sad cu kao Chatsu iz Zmajeve Kugle da promesam brojeve, sacekaj pre no sto izaberes

NeatQuarrelsomeGar-size_restricted.gif

Jao šta ako i meni ovde nađoste i gledate lastfm lol dakle potpuno suludo imati ga (i dalje!) i učestvovati na FSC :ROFLMAO:

Par puta kad sam trazio neke izvodjace, izbacivao mi Google njihove LastFM stranice, i onda kao hocu da vidim koje su pesme popularne, pa se pogubim na stranici, ne saznam nista a plus me tera da napravim profil (mozda je i to razlog zasto me vrti u krug, hoce da mi kaze - napravi profil bednice :ROFLMAO:) i mislim se "ma necu". I ovako ne koristim za sebe.

Nemam bukvalno nista :D Jedino YT ako se racuna :ROFLMAO:

Ali inace Margy i ja smo mesani bili po komentarima bukvalno od prvog trenutka kad sam se ja vratio na FSC :ROFLMAO: Npr. secam se da su neki tipovali da je Heilung ona slala, a na kraju sam bio ja :D Onda recimo, znam da se tipovalo da je Satyricon moj a bio je njen :D I bilo je tu jos primera svakako. Tako da moj pogodak........nista cudno :D

Znači, Marko je i definitivno poslao Normandie jer je poslednji pročitan (osveta za proglašenje sa prošlog FSC-a). :geek::ROFLMAO:
U jednom trenutku sam "pogodio" pobednika (Petar je izgleda stvarno ispoštovao pretnju), ali sam se na konačnom pogađanju predomislio jer je Marko bio na moru za vreme proglašenja, a i stavio je "srce" na komentar Stoletu koji mu je dao svega ocenu 8, pa sam ga tada otpisao. Tokom Zajedničkog slušanja sam se prebacio na Roa, ali mi se nisu slagale njegove reakcije na komentare. ;)

Inače, primećujem da u novoj sezoni Majsta94 kida sa poenima kod mene!
- 223. FSC Welcome Back: Konstantinos Argyros - 12 poena polufinale (nije prošao u finale)
- 224. FSC Ne budi Leo 2: Rigoberta Bandini - 1 poen finale
- 225. FSC vs: Chica Sobresalto - 6 poena finale
- 226. FSC My slowianie: Vanja Mišić - 12 poena finale
- 227. FSC Baltic SC: Kiki - 8 poena finale

Dodo je krenuo u finalima kod mene sa 12, 12, 10, a zatim dve nule u polufinalu, bez plasmana u finale. Definitivno ti se, Dodo, ne piše dobro ako se pesma ne svidi meni. :)

Sto se mene tice, bezbedan si :D

Isprike na Internet explorer momentu (ponovo), evo prijave i glasova organizatora:

petar1.webp

petar2.webp
petar3.webp

Iz dosade sam random generisao broj od 223. do 233. (izdanja na ovom forumu na kojim nisam učestvovao) i polufinale od 1 do 2, pa je zapalo ovako. Ne gledah ko je šta slao, sveži komentari tek izašli iz zamrzivača.

Prvo polufinale

Alice Boman - Waiting

Ne kontam ovu pesmu. Jebiga.

Beyond The Black - In The Shadows
Jedva čujem pesmu, nešto je čudno u audiju. Sviđa mi se atmosfera i priča.

CRO - Traum
Interesantno, funky. Za nemački odlično.

Die Toten Hosen - Zehn kleine Jägermeister

Droga nije rešenje.

Gabrielius Vagelis - Penkeri
Prijajuće i zaboravno u isto vreme.

Juha Tapio - Valitsisin sut
Početak sa violinama mi se više sviđa nego pesma.

KATŌ & ZeBrene - Es tā jūtos
Popić.

Klara Hammarström - You Should Know Me Better
Popić. Švedski.

Martynas Kavaliauskas - Jauni
Nostalgični litvanski disko.

Mikael Gabriel - Oli alkoi
Nije nešto.

Nexx - Synchronize Lips
Veoma interesantni elektronski zvuci.

Otra Puse & Antra Stafecka - Uzzimē mani
Nedostupan video.

Santiano - Frei wie der Wind
Nemački moreplovci.

Scooter - The Logical Song
Ovaj benger može za neki rejv.

Sira - KOMA
Veoma urbano. Fali jači refren.

Therion - Rise Of Sodom And Gomorrah
Jel ovo Vaks? Mnogo traje

Tim Bendzko - Hoch
Ovo kao neki Macklemore, korektno skroz.

VARANG NORD - Svietņeica
Roka, samo malo bezidejno.

Back