dk Danska 2026: Søren Torpegaard Lund - Før Vi Går Hjem

For all the "apolitical" ESC fans which are only supporting the music event and are like not interested in anything else at all:

Between the fact that the ESC is more than political, the EBU is contradictory, arbitrary and wants to make us all fools at all costs I am even more "concerned" about the specific fan groups following the same idea, so much so that they also intend to shut everyone's mouth up at all costs as soon as someone speaks out against the abuser of nations and those fans are blindly supporting the adopted, washed-out and very political EBU chewed attitude:
"If you don't like it, leave + we are here for the music only, yeeeey.!"

Girl, pošto ti želim dug život, extra sam se potrudila da pojasnim. I hope it makes now more sense to you? 🤔😊
Da, sto je najgore, da, hvala 😂😂

Hamas je nebitna vojno-politička organizacija formirana iz očaja u redovima palestinskog naroda. Niko normalan svakako ne bi smeo da podržava akcije koje provode pripadnici Hamasa, ali na koji drugi način pokušati da se obračunaš sa nasilnim komšijom koji u tvoju vlastitu kuću provaljuje kad mu se prohte. I to traje decenijama.

Izrael je zemlja koja u ovom trenutku sprovodi genocid nad Palestincima, aktivno učestvuje u napadima na Liban, Siriju i Iran, tri nezavisne države članice UN-a. Izrael je isto tako zemlja čiji doktori su vadili organe srpskih zarobljenika u fađoznoj albanskoj Žutoj kući, i onda te iste organe za debele pare prodavali cionističkoj multimilionerskoj gamadi širom sveta.

Svi oni kojima je ovo normalno i podržavaju taj siledžijski cionistički režim, za mene su nedostojni mog vremena i pažnje. Toliko o tome.
Brate, izgleda da je tebi a i nekim drugim likovima ovde mozak zesce ispran. Neko rece da se sa mnom ne vredi raspravljati, ali mislim da je upravo obrnuto. Ti si toliko duboko zagrizao u teorije zavere, da apsolutno nema svrhe ubedjivati te u suprotno. Jedino bih ti preoprucio da malo bolje proucis istoriju.

Sto bi rekla Brooke: "That's reach, when it's coming from you...". Bitno da si ti okacio zastavu Irana, drzave koja je vodeci svetski sponzor terorizma.

Ne vidim kako stiker “fck hamas” može da se tumači kao podrška genocidu kada jasno izražava protivljenje organizaciji koja je međunarodno prepoznata kao teroristička i čija ideologija je genocidna. Izgleda da ste se malo zbunili. A to sto nekog otpisujete zbog njegovih politickih stavova (koji su usput zasnovani samo na slici sa instagrama) govori vise o vasoj mrznji i ogorcenosti nego o njemu.
Jedina ogorčenost dolazi od tebe koji kontinuirano napadaš i reaguješ na svaki post koji se kosi sa tvojim ličnim uverenjima i stavovima. Očigledno si nesposoban da na normalan način debatuješ uvažavajući druge forumaše, pa bi zato možda bilo najbolje da ne reaguješ. Takođe nemaš apsolutno nikakvo pravo da etiketiraš druge da podržavaju terorizam na osnovu avatara, jer je jasno kao dan da podrška Iranu konkretno ne znači podršku hamasu kao deklarisanoj zločinačkoj organizaciji, to je tipičan spin iz nazadnjačke fabrike, rekao bih. Takođe bih rekao da si i ti malčice zbunjen, jer je definicija genocida po tebi izgleda vrlo selektivna. Kada ga sporovodi Izr**l nad Palestincima i trenutno nad Libancima ubijajući nedužne civile, onda nema veze, a u drugim slučajevima je za osudu. Genocid je genocid, tačka.

A što se Sorena tiče, mislim da je bolje bilo da se nije pravdao, ali po sredi svega je verovatno marketinški trik, odnosno skretanje pažnje, ali po meni nikako ne na dobar način. Pogotovo u jeku svega trenutno.

Jedina ogorčenost dolazi od tebe koji kontinuirano napadaš i reaguješ na svaki post koji se kosi sa tvojim ličnim uverenjima i stavovima. Očigledno si nesposoban da na normalan način debatuješ uvažavajući druge forumaše, pa bi zato možda bilo najbolje da ne reaguješ. Takođe nemaš apsolutno nikakvo pravo da etiketiraš druge da podržavaju terorizam na osnovu avatara, jer je jasno kao dan da podrška Iranu konkretno ne znači podršku hamasu kao deklarisanoj zločinačkoj organizaciji, to je tipičan spin iz nazadnjačke fabrike, rekao bih. Takođe bih rekao da si i ti malčice zbunjen, jer je definicija genocida po tebi izgleda vrlo selektivna. Kada ga sporovodi Izr**l nad Palestincima i trenutno nad Libancima ubijajući nedužne civile, onda nema veze, a u drugim slučajevima je za osudu. Genocid je genocid, tačka.

A što se Sorena tiče, mislim da je bolje bilo da se nije pravdao, ali po sredi svega je verovatno marketinški trik, odnosno skretanje pažnje, ali po meni nikako ne na dobar način. Pogotovo u jeku svega trenutno.
Kontinuirano napadam? Ne secam se kad sam poslednji put postovao nesto na ovu temu, jer pokusavam maksimalno da ignorisem. I pustam vas da kao papagaji ponavljate jedno te isto.

Šta će Sorenu ovakav marketinški trik kad se o pesmi već priča? Previše risky da ovo uradiš namerno. Ajde da to planski urade Vanilice ili neko drugi ko je dead on arrival i kome treba bilo kakva reklama. Ovo više izgleda kao čista iskrena glupost i nemanje takta za trenutnu situaciju.

Kontinuirano napadam? Ne secam se kad sam poslednji put postovao nesto na ovu temu, jer pokusavam maksimalno da ignorisem. I pustam vas da kao papagaji ponavljate jedno te isto.
Ne pravi se naivan, isto si radio i prošle i preprošle godine na izraelskim temama. I mene lično si prozvao tada i to više puta, nisam zaboravio. I ti se takođe ponavljaš kao papagaj u svakom slučaju, tako da bi najbolje rešenje bio međusobni ignor. Od mene svakako ide od sada.

Ne pravi se naivan, isto si radio i prošle i preprošle godine na izraelskim temama. I mene lično si prozvao tada i to više puta, nisam zaboravio. I ti se takođe ponavljaš kao papagaj u svakom slučaju, tako da bi najbolje rešenje bio međusobni ignor. Od mene svakako ide od sada.
Da, pisao sam o ovoj temi i ranije, kao i ti i mnogi drugi. Ali ne vidim kako se to moze nazvati „kontinuiranim napadanjem“, pogotovo kad se ovde iz dana u dan vrte iste price: Izrael ovo, Izrael ono… Jasno je da sam u manjini, pa to nekima ocigledno bode oci. Sto se mene tice, nemam pojma ko si ni odakle si, niti vidim razlog zasto si se ukljucio u diskusiju samo da bi rekao da ces me ignorisati.

Da, pisao sam o ovoj temi i ranije, kao i ti i mnogi drugi. Ali ne vidim kako se to moze nazvati „kontinuiranim napadanjem“, pogotovo kad se ovde iz dana u dan vrte iste price: Izrael ovo, Izrael ono… Jasno je da sam u manjini, pa to nekima ocigledno bode oci. Sto se mene tice, nemam pojma ko si ni odakle si, niti vidim razlog zasto si se ukljucio u diskusiju samo da bi rekao da ces me ignorisati.
Koliko god se ne slazem sa tobom, ovde si u pravu - ne iskaces bas iz frizidera sa svojim misljenjima. Meni ne bode oci manjina, nego stavovi.

Uključio sam se u diskusiju jer mi "bode oči" to što ponovo vređaš druge po svojoj uobičajenoj mantri, perfidno i nisko, nevezano za stav prema politici. To da je nekome "ispran mozak", "podržava terorizam" ili "treba da bolje prouči istoriju", da je "ogorčeni mrzitelj" i slično su itekako lične kvalifakacije, a tebi se ovde niko na taj način ne obraća. Radi se o elementarnom poštovanju sagovornika koje ti očigledno nemaš. U svakom slučaju-ignore je definitivno najbolja opcija ovog foruma, bez daljeg.

Sto bi rekla Brooke: "That's reach, when it's coming from you...". Bitno da si ti okacio zastavu Irana, drzave koja je vodeci svetski sponzor terorizma.
Ne znam kakve to veze ima sa temom, jasno je na šta zastava aludira u kontekstu ESC i generalne svetske politike u ovom trenutku. Ako sam negde rekao da Iran treba da učestvuje na evroviziji ili podržao Hamas / Hezbolah itd molim te skrinšotuj i okači 🙏

Uključio sam se u diskusiju jer mi "bode oči" to što ponovo vređaš druge po svojoj uobičajenoj mantri, perfidno i nisko, nevezano za stav prema politici. To da je nekome "ispran mozak", "podržava terorizam" ili "treba da bolje prouči istoriju", da je "ogorčeni mrzitelj" i slično su itekako lične kvalifakacije, a tebi se ovde niko na taj način ne obraća. Radi se o elementarnom poštovanju sagovornika koje ti očigledno nemaš. U svakom slučaju-ignore je definitivno najbolja opcija ovog foruma, bez daljeg.
Ok, aj kad si me vec citirao da odgovorim za svaki od ovih citata:
"ispran mozak' - ovo je bilo vise u sali, ali tesko je ozbiljno razgovarati sa nekim ko spominje albansku zutu kucu, vadjenje organa i slicno... to je kao da treba sad nekog da ubedjujem da vakcine ne izazivaju autizam...
"podrzava terorizam' - nisam rekao da Pokahontas podrzava terorizam (nadam se da ne), ali cinjenica je da ta drzava podrzava terorizam. On je spremno okarakterisao Sorena kao "glupog" jer je stiker=podrzava genocid. Po toj logici iranska zastava=podrzava terorizam i suzbijanje prava zena i LGBT zajednice.
"treba da bolje prouci istoriju" bila je samo preporuka, ne uvreda. Ako neko iznosi tvrdnje, trebalo bi da se prethodno dobro informise i prouci tematiku, a ne da izvodi zakljucke iz medija i drustvenih mreza.
"ogorceni mrzitelj" - kolicina mrznje i ogorcenosti koja izbija iz nekih ljudi je po meni neshvatljiva. Citajuci ovaj forum, s kojom strascu se govori na ovu temu, ponekad mi se cini da je Izrael uzrok svih njihovih problema u zivotu.

Tolika demokratija da je onaj satanijahu na vlasti jos od 2009. i da je malo pre pocetka genocida u Gazi spojio zakonodavnu i izvrsnu vlast, tj. sebe je proglasio za zakon.
Realno, za nas su izmislili demokratiju, sa sve tim Netanjahuom (koga btw ne podrzavam) na celu. Ali kao i obicno, ovde se mesaju babe i zabe.

Tolika demokratija da je onaj satanijahu na vlasti jos od 2009. i da je malo pre pocetka genocida u Gazi spojio zakonodavnu i izvrsnu vlast, tj. sebe je proglasio za zakon.
I udružio se sa najgorim delom tog naroda (cion istima) kako bi ostao na vlasti i vešto izbegao ozbiljna suđenja po više tačaka koja su mu visila nad glavom a ostatak progresivog i normalnog dela naroda drži kao višegodišnje taoce....

Back