227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Ja sam na prvi FSC slao Gagu, Just Dance, ispao u pf sa preko 100p, ne sjećam se kako je funkcionisalo tad pa se sa toliko poena ispadalo 😂

Glasalo se za oba polufinala pa zato..
Ja nemam problem sa bilo kojom temom, ali volim vise da budu sto slobodnije teme, smatram da ce svakako bolji izbor pesama biti ako se ne ogranicavamo na nekim mali geografski region ili jezik ili na bilo koji treci nacin..

Kad pomenu stare FSCove, bas su mi danas naisle neke pesme koje sam slao na tim prvim izdanjima.

Blackmore's Night - The Circle i Siddharta - Insane.

Obe pesme su mi jako drage i lepo su prosle i na FSCu tada. Drago mi je sto su se obe pesme svidele ljudima :D

Moj prvi FSC je bilo 170 izdanje, a tema je bila pesme sa nacionalnih finala. Slao sam Elinu Born (iz baltičke zemlje Estonije) i završio negde oko 15 mesta :D

Ukoliko niste, još uvek možete da ostavite svoja predviđanja u kladionici: https://www.surveymonkey.com/r/TGVM5QV

Čekaju se glasovi još nekoliko forumaša, ali rezultati će biti sutra uveče čak i da glasaju pre roka kako bih imao dovoljno vremena da spremim sve.

Glasalo se za oba polufinala pa zato..
Ja nemam problem sa bilo kojom temom, ali volim vise da budu sto slobodnije teme, smatram da ce svakako bolji izbor pesama biti ako se ne ogranicavamo na nekim mali geografski region ili jezik ili na bilo koji treci nacin..
Misterija riješena 😄
Isto tako je dugo bio običaj da aktuelni svjetski pop hitovi ne prolaze najbolje na kraju, ali eto, i to se vremenom mijenjalo

Sad je došlo vreme da dobro prolazi EDM, pa posle će doći vreme da dobro prolazi orijent. :D

Ja se iskreno uopste ne secam svog prvog ucesca na FSC, ali pretpostavljam da sam debitovao sa nekom poljskom pesmom, a ne secam se ni plasmana 😂🤭

Ja sam debitovao na 149. FSC-u, Mysterion je organizovao i bila je tema da se salju pesme sa nekim geografskim odredistem. Naravno, debitovao sam sa pesmom na rumunskom - Pasha Parfeny - Chisinau-Verona i zavrsio 9.

Moj prvi FSC je bio Gradske priče gde su se slale pesme u kojima se spominju gradovi. Završio sam 6. sa Istanbulom Sertab Erener :love:

Ja se bas dobro secam svog prvog ucesca. Bilo je 122. Izdanje, organizovao je Lund, a tema je bila brze pesme. Poslao sam Polinu Gagarinu sa pesmom Shagay i zavrsio na pretposlednjem mestu u finalu.

Malopre sam glasao. Jedini problemi koje sam imao su koju pesmu ostaviti na 11.mestu i kome 8,10 i 12 jer su sve tri pesme fenomenalne.

Čekamo još Hansa, Bebi, Vaxa, Erin i eticu. Nadam se da će Hans i Bebi stići da glasaju, jer nisu aktivni na forumu. :(

Nadam se i ja da hoće.
Moje prvo učešće je bilo na temu "instrumentalna muzika" u organizaciji jednog od ozloglašenijih pojedinaca u istoriji foruma. Slala Antonija Vivaldija - Proleće i završila 9. u finalu.

EDIT: Što se tiče rezultata, sasvim ok, prošlo mi je pet pesama za koje sam dala poene. Šteta za Sisters on wire i Indicu. Hvala svima na glasovima za Justinasa & Jessicu, nastavlja se serija da na neparnim ispadam, a parnim izdanjima završim u finalu.:D

Last edited:
@Ivana Pesma ti je bila odlična, kao što sam par puta i rekao, slušam je svakodnevno i baš unosi neku pozitivu. FSC zločin to ispadanje.

Ma OK, nije da sam očekivala sigurno finale, ali sam se nadala da će biti barem koje mesto više. :D Drago mi je da ti se dopada. Inače, u prevodu na srpski pesma se zove "Avgust" ( na takav podatak sam naišla).

Back