• Tokom evrovizijske nedelje strogo je zabranjeno deljenje neovlašćenih snimaka proba za Pesmu Evrovizije, kao i objava koje nisu iz zvaničnih i javno dostupnih izvora, i na javnom i privatnom delu foruma. Takvo ponašanje može za posledicu imati ban sa foruma.

fi Finska 2026: Linda Lampenius x Pete Parkkonen - Liekinheitin

Pete je stvarno vokalno tanak i ne peva ništa posebno. Uvek mi je malo bedak da pobedi neko od koga minimum 10-15 takmičara te godine bolje peva, al dobro. Kada su najveći favoriti u pitanju, žiri nekako uvek glasa po automatizmu tako da ne sumnjam da će biti u top 2 kod žirija.

Meni se samo Danska i Finska izdvajaju i izgledaju pobednički, ali je Finska dobila svaki mogući poll i uvek je bio landslide. Vide ljudi u njima nešto što ja ne vidim i ne deluje mi da bilo ko drugi ima šansu.

Pa samo sto Pete izvodi sve profesionalnije, i sto je nastup komplikovaniji. I eto ta violina, mada je meni violina bila wow jos davne 2004 za Lane moje 😂

Mislim da je to to sto je cini pobednickom u odnosu na Dansku. Pesme ko pesme su mi podjednako kvalitetne.

Sad kad uporedim sve te nastupe na kojima je violina bila akcenat ovo mi je slabije. A msm da su se malo i zeznuli sa live violinom pošto ga je violina preklapala na momente kad peva nije zvucalo ujednaceno. Hteli su dobro, ali mu je otežala.

Ma nema niko drugi šansu jer je ass godina, ali se slažem da ovo možda nije pesma za naše prostore. Kome god sam od prijatelja kežualaca pokazao Finsku, apsolutno su svi ostali ravnodušni, što uopšte nije bio slučaj sa The Code i Wasted Love.
Skroz se slažem, svim mojim kežualcima iz okruženja je vilica bila na podu posle nastupa Wasted love i stvorio se bio konsenzus da zaslužuje da pobedi. S druge strane, kad sam im pustila Liekinheitin, ostali su ravnodušni i tokom 90% nastupa (do samog klimaksa na kraju) su rekli da nije ništa specijalno, čak i kad se desio kraj su bili u fazonu ok je i to je sve.

Toliko nije za sve nas da je pobedila i na našem i na hrvatskom forumu na forumskom glasanju xd (ako izuzmemo pristrasno prvo mesto njima za Hrv i nama za Srb)

Svakako je pesma manje ukalupljena i fabrička nego The Code i WL, samim tim verovatno nije mnogo prijemčiva kežualcima. Ali kvalitet je neosporan i ja i dalje verujem da teško da će iko moći da im ugrozi pobedu.
Meni su The Code i Wasted Love suprotno od ukalupljenih i fabričkih, gotovo da uopšte nema takvih pesama u celoj istoriji Evrovizije, ali dobro.

Back