Fudbal

I ja zaboravio predikcije za prve dve utakmice i izgubih sigurne bodove.

Norveška 1 : 1 Senegal
Jordan 0 : 2 Alžir

Juče sam pogodio 3 rezultata.

Šteta za Senegal, sad baš teško može proći dalje.

Portugal - Uzbekistan 4:0
Engleska - Gana 2:0
Hrvatska - Panama 3:1
DR Kongo - Kolumbija 1:2

Prvi put da sam pogodio dva rezultata u jednom danu, veliko je to postignuće za mene 🙏

Portugal 3-0 Uzbekistan
Engleska 2-0 Gana
Panama 0-2 Hrvatska
Kolumbija 1-1 Kongo

Zelenortska ostrva ako dobiju Saudijsku Arabiju biće drugi u grupi. Egipat ostvario prvu pobjedu na SP ikad.

Argentina - Austrija 2:0
Francuska - Irak 3:0
Senegal - Norveška 1:2
Jordan - Alžir 1:2
Je li ovo rekord? 11/12 poena.😲👏

Portugal - Uzbekistan 4:0
Engleska - Gana 2:0
DR Kongo - Kolumbija 1:2

Portugal - Uzbekistan 2:1
Engleska - Gana 3:1
Hrvatska - Panama 4-0
DR Kongo - Kolumbija 0-3

Isk ovaj sistem sa 48 ne bi bio toliko loš da grupna faza ima smisla. Tipa da najboljih 8 prvoplasiranih ide direkt u osminu finala, a ostalih 4 i svih 12 drugoplasiranih u neki plej-of gde bi pobednici prošli u osminu finala, da postoji neka nagrada za prvo mesto.

Portugal - Uzbekistan 2:0
Engleska - Gana 2:1
DR Kongo - Kolumbija 2:3

Isk ovaj sistem sa 48 ne bi bio toliko loš da grupna faza ima smisla. Tipa da najboljih 8 prvoplasiranih ide direkt u osminu finala, a ostalih 4 i svih 12 drugoplasiranih u neki plej-of gde bi pobednici prošli u osminu finala, da postoji neka nagrada za prvo mesto.
Moguće da će izmeniti format da liči više na Svetsko Prvenstvo u Rukometu ili Vaterpolu gde pobednici grupa idu direktno u četvrtfinale a u ovom slučaju u osminu finala.

Meni se lično format za sad sviđa jer je dao priliku ovim manjim reprezentaicjama da se pokažu i iskreno neke od njih su se baš pokazale i za sada je Svetsko Prvenstvo jako zanimljivo.

Na turnirima u fudbalu baš i nije prednost kad neki tim preskoči kolo (tipa ideja da pobednici grupa idu direkt u četvrtfinale) jer se lako ispadne iz takmičarskog ritma.

Slažem se da je turnir za sada super zanimljiv i da je većina ovih malih ekipa, a koje su tu isključivo zahvaljujući povećanju broja učesnika, za sada opravdala svoje učešće.

Данас не би требало бити неких већих изненађења.

Португал 2 : 0 Узбекистан
Енглеска 3 : 1 Гана
Хрватска 4 : 0 Колумбија
Дркић 1 : 1 Колумбић (нека ово буде фејл дана)

Na turnirima u fudbalu baš i nije prednost kad neki tim preskoči kolo (tipa ideja da pobednici grupa idu direkt u četvrtfinale) jer se lako ispadne iz takmičarskog ritma.
to jeste, al već bi posle grupa imali tri odigrane utakmice, bili bi u štosu, dok bi ovi što su u "plej-ofu" bili umorniji zbog te jedne dodatne utakmice. Nešto nalik formata klupskih takmičenja.

Portugal - Uzbekistan 2-1
Engleska - Gana 3-2
Hrvatska - Panama 2-0
DR Kongo - Kolumbija 1-1

Ne znam koliko bi bilo pametno da razmak izmedju utakmica bude 2 nedelje, ako bi recimo uzeli da direktno se ide u 1/8 f. Zaboravis da si na SP. Tako bi recimo bilo pobedniku grupe B. Igraju 24. juna pa tek bi igrali 7. jula. I ovako se oduzi, a za odmor je dovoljno i 4-5 dana. A ovi sto bi igrali taj plej-of/in, imali bi jos koju utakmicu da se uigraju i udju u fazu gde nema pravo na kiks.
Ja licno iz mog iskustva, bolje igram kada imam redovno utakmice, nego kada imam pauze (tipa slobodno kolo ili zbog bolesti, lakse povrede). Izgubim ritam, pogotovo ako krene dobro. A to je upravo tako sa pobednicima grupa.

Fudbal
Back