312.FSC - The Traitors 🗡

Dežurni hoće da dokaže da ga nepravedno optužujem da izbacuje sve što je blisko meni, pa je vratio Filija jer logično prvi je ispao, a nije logično da se igra završi bez nas.

Ako ste primetili Fili svaki dan nešto komentariše.

Sad Fili treba da osveti sebe, mene, Pokija i Marka.

A sad nešto što znam.
Najveći IQ koji testovi koje ja imam, a imam ih više nego učesnika Traitorsa Srbija, јe 156.
Čovek je isti test radio i kod mene i u MENSI i tamo imao 152, a kod mene da istim rezultatom 111.
Ovde ima učesnika koji bi na mojim tj.zvaničnim, nadarenim testovima imali IQ 150, a po MENSI preko 200.

Novo (i možda poslednje) glasanje je večeras od 23h pa sutra do 11h! U međuvremenu nećemo imati nova pitanja za odgovaranje, već se svode utisci "iz sezone" i ako je nekome nešto nejasno ostalo, mada već ste većinom i rekli šta ste imali, svakako, okrugli sto je tu do kraja glasanja! 🙏🏻
Sutra je svakako poslednji dan igre tj finale, i saznajemo ko pobeđuje! ⚔️

@creature @Destry94 @GavranESC @Ro97

Nadam se da preslušavate FSC pesme i da ćete glasati! Vreme teče! 🎶 Ne bi bilo loše da dobijemo i još neki semafor/komentare 😍

Večeras u
21h organizujemo Slušanje 2.polufinala! 🎧

Ja sam krenula da gledam AUstralijsku verziju pre nekoliko dana, gledala do 5. epizode dok su se zaverenici držali zajedno i navijala za njih, onda kad je zaverenik krenuo da izbacuje druge zaverenike dobila popizditis i premotavala epizode dok ne nadjem scenu kako taj zaverenik ispada da mi bude lakše. 😂 Malo je reći da sam bila iznervirana ali highlights su mi i ljudi koji kad izglasaju zaverenika na kraju mu kažu 'volimo te'. Tako da definitivno mi nismo naučeni na takve formate i ne znamo baš da dobro odvajamo emociju od igre. Pričam i u svoje ime. Zanimljivo mi je samo dok se zaverenici drže zajedno.

Odslušali natenane, izdanje nije loše. Jedino što mi u poslednje vreme malo smeta je što ima dosta neinventivnog popa koji smo čuli milion puta i nije mi jasno koja je poenta da ga čujemo milion i prvi, tu smo da probamo razne stvari. Mada ono, to je kao da uđem u mlekaru i tražim pivo, možda mi zahtevi nisu adektvatni u odnosu na mesto na kome se nalazim, mnogo tražim. 😂

Sve u svemu, nije loše, nema neka baš kritična pesma, zelene su one koje bih puštao sebi.

PRVO POLUFINALE
1. Nanul - Au X
Jak početak, dobar world music. Podseća me malo na Brunette def.
2. iliona - Si tu m'aimes demain X Lepuškasto i minimalistički, sviđa mi se dovoljno.
3. Snežana Savić - Tri poljupca X Dobra za svadbu ili skup, za sve ostalo zavisi od količine alkohola u okruženju.
4. almost monday - better late than never X Dobra ideja, realizacija moglo bolje.
5. Frances - Don't worry about me X Pa ono klasična pop balada, ništa novo nismo čuli.
6. Kasabian - Nothing better than this X Britanski indie rok uglavnom obično dobija najviše ocene, nije izuzetak ovde.
7. Bonaparte - Melody X X Sviđa mi se konstrukcija pesme, gradacija i orkestrizacija. Jedino što nisam do kraja imao onaj momenat "ovo je top", sve vreme je bilo na granici solidnosti.
8. Jungle - Keep moving X Znam ovo, vrhunski teatar. Internet premium.
9. Relja - Supernova X Bolja mu je nego "Intercontinental", sviđa mi se synth ala Weekend estetika (iako je očigledan influens uzeo iz toga lol). Povrh poluplagijatisanja koncepata za njegove standarde nije uopšte loše.
10. Dami Im - Proud of me X Isto kao za Bonaparte, u totalu solidno i lepo se gradi, ali se nisam skroz konektovao da sad pustim sebi.
11. Rat City - Rather be X Nije loše, funky pomalo razmrda. Refren mi je definitivno za zelenu boju.
12. Alexia - Una caldă, una rece X Operisano od inspiracije. Vrlo middle of the road, ni tamo ni vamo, bez ideje.
13. Stefania - Bliksem X Bolje joj obe sa ESC, ovo je već AI generisano i da nije na holandskom bila bi totalno bez identiteta.
14. Orthodox Celts - Star of the county down X Najoriginalniji bend na našim prostorima 90tih i 2000tih.
15. Zalia – Tylko kochaj mnie X Neutralna pavlaka. Lepo i dosadno, definicija.
16. CRO - Einmal um die welt X Sviđa mi se nevinost pesme i žuto-plavi filter ranih 2010ih. Do kraja vuče repeticiju jednog rifa pa me malo smori, ali inače lijepo za čut.
17. Ashe - Stop the wedding! X Jako dobri retro momenti uz mjuzikl-teatar estetiku i na kraju kad krene klavir je vrh. Vrlo lepi utisci.
18. Ambre - J'laisse parler X Kao je dobro, ali kao i nije, nedefinisana pesma.
19. Olivia Dean - Man I need X Bolja mi je "So Easy", ovde mi fali neke konkretne melodije, previše je lowkey, a nije lagana pesma.
20. Father of peace - The chaos X E može malo nu / prog metala, iskakali su mi ovi Jevreji po algoritmu. Dobri su.

DRUGO POLUFINALE
1. Lavina - Fall apart X
Zeleno kako god okreneš, ali mi se više viđa "Kraj mene" ipak. Svakako, napredak po pitanju produkcije i samo nek tako nastave.
2. Natacha Atlas - Gafsa X Lepa gitarica, jedino što mi smeta je što mi se kao pravom rasisti ne poklapaju ljudi iz spota i melos (japanizam i arabika).
3. Papa Roach - Even if it kills me X Otac bubašvaba. Nije loše. Solidan je drop, ali u okvirima metalcora milion puta viđeno.
4. London Grammar - Hell to the liars X Kompletan paket, živa muzika, led svetla, eterični vokal, gradacija i orkestar na kraju. Odličan bend.
5. Filter - Hey man, nice shot X Podseća me malo na RATM, sviđa mi se refren. Versovi onako.
6. Chandler Leighton - Pretty girl I’ll make you famous X Opet nisam 100% siguran, dobra je estetika, pesma je ravna.
7. Decessus - Dark flames X Vrv bi mi bilo do jaja da hed bengujem na koncertu i udaram ljude u šutki, a ovako da slušam kući mi mnogo napeto i tenzično na način na koji ne volim.
8. Mirabelle Rose - Siren X Imamo Paris Palomu kod kuće. Nije loše, nije porše.
9. Fontaines D.C. - Marianne X Volim ovu psihodelija meets cyberpunk estetiku, muzički ovaj indie rok definitivno ide uz. Sve u svemu odlično.
10. Lisa - SaWaDiKa X Sviđa mi se vajb, sad nzm jel bih ovako slušao, ali je interesantno za videti ovaj bass boosted k-pop (je li?). Kad ubrza pred kraj top.
11. Unroyal - Don't play nice X U žanru koji može biti dobar je prilično slabo.
12. Tinashe - Melatonin X Čuo sam, fenomenalna pesma!
13. Ren - Violet's tale X Kul su mi ovi singer-songwriter konceptualci. Manje je muzika, više je kratkometražni mjuzikl, tkd u kontekstu pesme koju slušam na slušalice nije pa ide malo dole.
14. Solence - Monsters in my head X Isto kao za Papa Roach. Ovde mi se više sviđa drop, refren je mlaka voda.
15. Ruelle - War of hearts X Dobra je pesma, onako dramatično-scenska balada.
16. Angèle - Dis-le X Ad libi su mi vrh, dobra pesma.
17. Serena x Giulie - Blestem X Sem rumunskih etnos momenata refren ne postoji. Versovi dosta bolji i interesantniji. Ovu ću morati poslušati još par puta za konačan sud. Može zeleno s obzirom da mi je ostalo u sećanju nakon slušanja.
18. Miia - I can tell a lie X Dobra je balada, spot odličan, ali ne pomera neke granice eksperimentalnosti.
19. Lunikk - Miniskirt X Odličan dark pop, podrumara za posmatrati.
20. Alexandra Căpitănescu & Majii - Tare X Dobro dok je Alexandra, ona reper usere i onda na kraju kad krenu refren i rifovi bude sasvim solidno.

Može biti još 1 ili 2 🙏🏻
Ako se noćas izbaci Zaverenik, saznaćete da li je kraj ili ne jer bi eventualno bilo 2:1 za Odane (još jedno glasanje) ili 3:0 za Odane (pobeda Odanih ako je samo 1 zaverenik u igri sada), ako se izbaci Odani to znači da je ili 2:1 za Zaverenike (njihova pobeda) ili 2:1 za Odane (još jedno glasanje bi sledovalo) ⚔️🍽
Zasto ih ne nateras da glasaju dali da se igra zavrsi, kao i u pravom show-u, to bi bilo puno zanimljivije. Plus bi bilo zanimljivije da sledeci izbacen ne otkrije svoju ulogu.
Ja sam krenula da gledam AUstralijsku verziju pre nekoliko dana, gledala do 5. epizode dok su se zaverenici držali zajedno i navijala za njih, onda kad je zaverenik krenuo da izbacuje druge zaverenike dobila popizditis i premotavala epizode dok ne nadjem scenu kako taj zaverenik ispada da mi bude lakše. 😂 Malo je reći da sam bila iznervirana ali highlights su mi i ljudi koji kad izglasaju zaverenika na kraju mu kažu 'volimo te'. Tako da definitivno mi nismo naučeni na takve formate i ne znamo baš da dobro odvajamo emociju od igre. Pričam i u svoje ime. Zanimljivo mi je samo dok se zaverenici drže zajedno.
Prva australijska sezona je odlicna. Druga je takva da mozes dobiti nervni slom dok gledas. Zapravo su otkazali celi show nakon te sezone, ali nedavno je druga produkcija uzela i napravili trecu sezonu sa novom voditeljkom

Ništa ja ne komentarišem. To vam se priviđa moj duh iz igre! 👻
Pa ko je onda bio ogorčen kad smo ispali? Znači, pored odanih, zaverenika imamo i zarobljene jer neko je uzeo Filijev identitet .
Nečuveno izbacivanje poštenih odanih takmičara!!! :mad::mad:

Destry još gore semaforiše pesme nego što traitorira traitorse! :eek:

Dežurni smišljaj novu igru "Oslobadjanje". Možda preživim dva kruga i uspem da spasem Filija.

Ovaj spektakl na rekordnih 34 strana (a do finala ima još podosta) je već sad bez premca! Prezabavani ste i ostaje napeto do samog kraja 🙌

Cry Crying GIF

Ne plačem što se šou uskoro završava, već su mi vaši semafori ubili pesmu u pojam! Bezdušnici, samo ću to reći.

Što se tiče naše verzije, ako me insekt ne vara, na žalost ili na sreću većine, Uroš ili ispada sledeći ili pobjeđuje.

Voditeljka mi je odlična, posebno mi se svidja način na koji izgovara reč zaverenik, toliko da mogu da im oprostim što su izabrali tu reč umesto izdajnik / izdajica.

Ali one haljine i obleke i skalamerije, ne mogu.

Što se tiče naše verzije, ako me insekt ne vara, na žalost ili na sreću većine, Uroš ili ispada sledeći ili pobjeđuje.

Voditeljka mi je odlična, posebno mi se svidja način na koji izgovara reč zaverenik, toliko da mogu da im oprostim što su izabrali tu reč umesto izdajnik / izdajica.

Ali one haljine i obleke i skalamerije, ne mogu.
Nažalost i ja mislim da će traitorsi da eliminišu baš tu osobu koju si spomenuo.

Meni se naša verzija za sad baš sviđa.

Ne vidim zašto sad ne bi izbacili Enu
kada nju, čak iako neko misli da je zaverenik, neće glasati zato što će zaplakati, a ljudi ne vole da im bude neprijatno 😌

Pritom Uroš im još nije ušao u trag i trenutno izgleda kao da je go with the flow, iako se čini da ima najviše potencijala da ih skonta (Aleksu i Marka)

Samo da izbace Anu (iz survivora) i ja zadovoljan 🥳
(a neće skoro nažalost, i dalje nije bila scena iz trejlera sezone kad plače za okruglim stolom jer nisu verovali njenom osećaju)

Ne vidim zašto sad ne bi izbacili Enu
kada nju, čak iako neko misli da je zaverenik, neće glasati zato što će zaplakati, a ljudi ne vole da im bude neprijatno 😌

Pritom Uroš im još nije ušao u trag i trenutno izgleda kao da je go with the flow, iako se čini da ima najviše potencijala da ih skonta (Aleksu i Marka)
Ena je bila u trejleru čini mi se kad je plakala i rekla - Mene moj osećaj nikada ne vara pa poverujte mi jednom (parafrazirao sam). Tako da mislim da Ena ostaje skoro pa sigurno a ispadaju Uroš ili Ana.

Edit: Pomešao sam Anu i Enu verovatno i onda Ana plače a ne Ena? @Dežurni

Daa, ona, kao i u Survivoru glumi žrtvu gde god stigne 😅
Edit: mada okej možda se i ispostavi da tad bude u pravu, ali nebitno, neka je izbace!

Ovaj spektakl na rekordnih 34 strana (a do finala ima još podosta) je već sad bez premca! Prezabavani ste i ostaje napeto do samog kraja 🙌
Će da vidimo da li je moguće srušiti ovaj 290.FSC. Sad vidim, na njemu pobedila Krič.
Snimak ekrana 2026-10-03 102807.webp

Možda do početka glasanja za finale, smislim scenarij za "Oslobodjenje". Početak imam, zarobljeni Fili uhapšen jer je bio zaverenik promovišući Botbonu čuvarku peruanskog Faraona, kojoj je duhovni vodja Indijanka Pokahontas. Tu se pojavljuje Marko i lice iz inostranstva, sumnjive biografije jer je ćutao da voli Fibi Bufe, sa sve morskim prasetom. Ovoj ekipi pridružuju se svi odani. Botbona iscrpljena od popunjavanja stranica ide u Svemirdon po zelenu energiju jer bez nje nema ulaska u finale tj.tvrdjavu gde je tajno mesto u kom čuvaju Filija.
Glavni za oslobadjanje postaje Pokahontas, koji čeka vojsku da dodje od kralja Dežurnog. Nastavak sutra.
Do kraja FSC, valjda ćemo definisati pravila i valjda ih neću pisati sama jer treba nešto vremena sačuvati za turske serije, a živce za KK Partizan.

312.FSC - The Traitors 🗡
Back