Odslušali natenane, izdanje nije loše. Jedino što mi u poslednje vreme malo smeta je što ima dosta neinventivnog popa koji smo čuli milion puta i nije mi jasno koja je poenta da ga čujemo milion i prvi, tu smo da probamo razne stvari. Mada ono, to je kao da uđem u mlekaru i tražim pivo, možda mi zahtevi nisu adektvatni u odnosu na mesto na kome se nalazim, mnogo tražim.
Sve u svemu, nije loše, nema neka baš kritična pesma, zelene su one koje bih puštao sebi.
PRVO POLUFINALE
1. Nanul - Au X Jak početak, dobar world music. Podseća me malo na Brunette def.
2. iliona - Si tu m'aimes demain X Lepuškasto i minimalistički, sviđa mi se dovoljno.
3. Snežana Savić - Tri poljupca X Dobra za svadbu ili skup, za sve ostalo zavisi od količine alkohola u okruženju.
4. almost monday - better late than never X Dobra ideja, realizacija moglo bolje.
5. Frances - Don't worry about me X Pa ono klasična pop balada, ništa novo nismo čuli.
6. Kasabian - Nothing better than this X Britanski indie rok uglavnom obično dobija najviše ocene, nije izuzetak ovde.
7. Bonaparte - Melody X X Sviđa mi se konstrukcija pesme, gradacija i orkestrizacija. Jedino što nisam do kraja imao onaj momenat "ovo je top", sve vreme je bilo na granici solidnosti.
8. Jungle - Keep moving X Znam ovo, vrhunski teatar. Internet premium.
9. Relja - Supernova X Bolja mu je nego "Intercontinental", sviđa mi se synth ala Weekend estetika (iako je očigledan influens uzeo iz toga lol). Povrh poluplagijatisanja koncepata za njegove standarde nije uopšte loše.
10. Dami Im - Proud of me X Isto kao za Bonaparte, u totalu solidno i lepo se gradi, ali se nisam skroz konektovao da sad pustim sebi.
11. Rat City - Rather be X Nije loše, funky pomalo razmrda. Refren mi je definitivno za zelenu boju.
12. Alexia - Una caldă, una rece X Operisano od inspiracije. Vrlo middle of the road, ni tamo ni vamo, bez ideje.
13. Stefania - Bliksem X Bolje joj obe sa ESC, ovo je već AI generisano i da nije na holandskom bila bi totalno bez identiteta.
14. Orthodox Celts - Star of the county down X Najoriginalniji bend na našim prostorima 90tih i 2000tih.
15. Zalia – Tylko kochaj mnie X Neutralna pavlaka. Lepo i dosadno, definicija.
16. CRO - Einmal um die welt X Sviđa mi se nevinost pesme i žuto-plavi filter ranih 2010ih. Do kraja vuče repeticiju jednog rifa pa me malo smori, ali inače lijepo za čut.
17. Ashe - Stop the wedding! X Jako dobri retro momenti uz mjuzikl-teatar estetiku i na kraju kad krene klavir je vrh. Vrlo lepi utisci.
18. Ambre - J'laisse parler X Kao je dobro, ali kao i nije, nedefinisana pesma.
19. Olivia Dean - Man I need X Bolja mi je "So Easy", ovde mi fali neke konkretne melodije, previše je lowkey, a nije lagana pesma.
20. Father of peace - The chaos X E može malo nu / prog metala, iskakali su mi ovi Jevreji po algoritmu. Dobri su.
DRUGO POLUFINALE
1. Lavina - Fall apart X Zeleno kako god okreneš, ali mi se više viđa "Kraj mene" ipak. Svakako, napredak po pitanju produkcije i samo nek tako nastave.
2. Natacha Atlas - Gafsa X Lepa gitarica, jedino što mi smeta je što mi se kao pravom rasisti ne poklapaju ljudi iz spota i melos (japanizam i arabika).
3. Papa Roach - Even if it kills me X Otac bubašvaba. Nije loše. Solidan je drop, ali u okvirima metalcora milion puta viđeno.
4. London Grammar - Hell to the liars X Kompletan paket, živa muzika, led svetla, eterični vokal, gradacija i orkestar na kraju. Odličan bend.
5. Filter - Hey man, nice shot X Podseća me malo na RATM, sviđa mi se refren. Versovi onako.
6. Chandler Leighton - Pretty girl I’ll make you famous X Opet nisam 100% siguran, dobra je estetika, pesma je ravna.
7. Decessus - Dark flames X Vrv bi mi bilo do jaja da hed bengujem na koncertu i udaram ljude u šutki, a ovako da slušam kući mi mnogo napeto i tenzično na način na koji ne volim.
8. Mirabelle Rose - Siren X Imamo Paris Palomu kod kuće. Nije loše, nije porše.
9. Fontaines D.C. - Marianne X Volim ovu psihodelija meets cyberpunk estetiku, muzički ovaj indie rok definitivno ide uz. Sve u svemu odlično.
10. Lisa - SaWaDiKa X Sviđa mi se vajb, sad nzm jel bih ovako slušao, ali je interesantno za videti ovaj bass boosted k-pop (je li?). Kad ubrza pred kraj top.
11. Unroyal - Don't play nice X U žanru koji može biti dobar je prilično slabo.
12. Tinashe - Melatonin X Čuo sam, fenomenalna pesma!
13. Ren - Violet's tale X Kul su mi ovi singer-songwriter konceptualci. Manje je muzika, više je kratkometražni mjuzikl, tkd u kontekstu pesme koju slušam na slušalice nije pa ide malo dole.
14. Solence - Monsters in my head X Isto kao za Papa Roach. Ovde mi se više sviđa drop, refren je mlaka voda.
15. Ruelle - War of hearts X Dobra je pesma, onako dramatično-scenska balada.
16. Angèle - Dis-le X Ad libi su mi vrh, dobra pesma.
17. Serena x Giulie - Blestem X Sem rumunskih etnos momenata refren ne postoji. Versovi dosta bolji i interesantniji. Ovu ću morati poslušati još par puta za konačan sud. Može zeleno s obzirom da mi je ostalo u sećanju nakon slušanja.
18. Miia - I can tell a lie X Dobra je balada, spot odličan, ali ne pomera neke granice eksperimentalnosti.
19. Lunikk - Miniskirt X Odličan dark pop, podrumara za posmatrati.
20. Alexandra Căpitănescu & Majii - Tare X Dobro dok je Alexandra, ona reper usere i onda na kraju kad krenu refren i rifovi bude sasvim solidno.