Fudbal

A za Evropu to neće mnogo značiti. Možda par mesta više ćemo imati.
Kvalifikacije za Evropu 2026. bi trebalo biti kao za Euro 2008: grupe A i B ce imati po 6 reprezentacija, a grupe C-H po 7 (bez Rusije). Prolaze samo prvoplasirani i drugoplasirani, dakle bez baraza. Jedino tako vidim kvalifikacije.

A šta će Severnoj Americi 6 mesta? SAD, Kanada, Meksiko i eventualno Kostarika, ostali baš i nisu neka sila (Panama, El Salvador, Surinam, Panama, Grenada, Trinidad i Tobago, Honduras, Haiti, Gvatemala, Jamajka...).

Moguće da će biti isto kao i sada 10 grupa i prvi idu direktno, a 6 preko baraža u kojem bi igralo 10 drugoplasiranih plus 2 najbolja iz Lige nacija koji ne budu među prva 2 u kvalkfikacijama.

U interkontinentalni baraž samo iz Evrope niko neće biti.

ja koliko sam cuo(i video po igrici FM :) a oni skoro nikad ne grese) direktno idu pobednici svih grupa, 3najbolje drugoplasirane i 3 ekipe iz baraza koji ce igrati ostale drugoplasirane ekipe.

ja koliko sam cuo(i video po igrici FM :) a oni skoro nikad ne grese) direktno idu pobednici svih grupa, 3najbolje drugoplasirane i 3 ekipe iz baraza koji ce igrati ostale drugoplasirane ekipe.
Jel to za Evropu? Ne moze to tako, onda bi morao otpasti najlosiji drugoplasirani...

Onako kako sam naveo da 54 reprezentacije bude podeljeno u 8 grupa i prve dve najbolje plasirane iz svake grupe idu direktno i eto 16 mesta. Dakle, bez baraza za Evropu.

Jel to za Evropu? Ne moze to tako, onda bi morao otpasti najlosiji drugoplasirani...

Onako kako sam naveo da 54 reprezentacije bude podeljeno u 8 grupa i prve dve najbolje plasirane iz svake grupe idu direktno i eto 16 mesta. Dakle, bez baraza za Evropu.
Ovo mi je bolja opcija nego da bude baraža. Ali me ne bi čudilo da ga bude. Liga nacija se računa samo za Evropsko prvenstvo?

Moguce da ce i tako biti, ali ja sam negde procitao pravilo da ce biti ovako nesto. A i kazem ti da sam video u toj igrici koja bas radi realno sva takmicenja da su uradili te kvalifikacije sa barazom(mislim da se bas dobro informisu oko svih tih pravila).

Kako 54? UEFA ima 55 članica. Ako to podijeliš na 8 grupa to je između 6 i 7 po grupi. Dosta. Vjerojatno će biti neka kombinacija s grupama s više i manje država zbgo Lige nacija. Rusija i Bjelorusija su izbačene iz sljedećih kvalifikacijama ako se dobro sjećam.

Kako 54? UEFA ima 55 članica. Ako to podijeliš na 8 grupa to je između 6 i 7 po grupi. Dosta. Vjerojatno će biti neka kombinacija s grupama s više i manje država zbgo Lige nacija. Rusija i Bjelorusija su izbačene iz sljedećih kvalifikacijama ako se dobro sjećam.

Mislim da je to bio samo predlog a ne zvanična odluka. Mada moguće. da će biti zvanična odluka.

Hrvatska - Belgija 0:0
Kanada - Maroko 1:0
Japan - Spanija 1:3
Kostarika - Nemacka 0:1

Hrvatska - Belgija 3:0
Kanada - Maroko 0:2
Japan - Spanija 2:4
Kostarika - Nemacka 1:1

Hrvatska - Belgija 2:1
Kanada - Maroko 0:2
Japan - Španija 1:2
Kostarika - Njemačka 0:1

Francuska će pregazit ovu mrtvu Poljsku, šta je ovo? 27% lopte u nogama?? 3 udarca, nijedan u okvir?? Jadan Meksiko 😢

Ovo mi je bolja opcija nego da bude baraža. Ali me ne bi čudilo da ga bude. Liga nacija se računa samo za Evropsko prvenstvo?
Za Ligu Nacija 2024-25 se doduse jos ne zna nista. Da li ce biti povezano kao sto je 2020-21 bilo povezano s ovogodisnje barazne utakmice, nista se ne zna. Navodno se pise cak i da ce da prikljuce juznoamericke timove u Ligu Nacija.
Ima 55 clanica, ali je za sad 54 zbog sankcija Rusiji. Belorusija uredno igra u kvalifikacijama za Euro 2024.

Canada - Maroc 1:1
Croația - Belgia 2:0
Costa Rica - Germania 0:1
Japonia - Spania 0:2

Back