Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Politika na Evroviziji je neiskorenjiva nažalost...Jedino da se uvede nekoliko tipova žirija (stručni žiri, žiri fanova Evrovizije, demoskopski žiri i sl...), al ni to ne znači da će se nešto iskoreniti....Jedino smanjiti vrednost glasova žirija na nekih 25- 35 %.. Može se uvesti i treće telo pored žirija i SMS glasova koje će da odlučije, a to bi mogli biti ili najveći fanovi (recimo okupiti njih 1000 iz Evrope i sveta) ili rejtinzi ostvareni za pesme (YT, Spotify, razne plej liste i td...)
Mnogo je to komplikovano, pogotovu što za ovo treće Spotify nema težinu koju ima u drugim državama. Takođe, youtube pregledi mogu da se nabiju, a i lajkovi.

Uveo bi još jednu promenu, a to je da zemlje iz prvog polufinala glasaju za ove iz drugog, a ove iz drugog za ove iz prvog...Tako bi svim zemljama sve tri večeri bile u fokusu, veče u kojem glasaš, veče u kojem sigurno učestvuješ, i finale u kojem sigurno glasaš a možda i učestvuješ ako se plasiraš u finale (odn. tvoja zemlja), tu bi se delimično izbeglo taktičko glasanje kod zemalja koje su na granici pa se međusobno bore za preostala mesta u finalu....

Ne treba se vracati na 2007u kad se prica o ziriju, to je davno svrseno vreme. Ziri je nas 2019e spasio i od Dzenama i od Natase i Une. Da ne govorim da su ostalih godina imali pobednika kao i publika.

Sta je pijana Bebi Dol radila 2007e nije neki argument. To je neki drugi sistem i neki drugi ljudi su sve to vodili

Kako bi bilo dobro da je Šerif konkurisala sa ovom novom pesmom
Isto sam sinoć razmišljao, ali teško da se prijavila, ako ne bi podnijela drugo mjesto na Evroviziji, kako bi tek bilo na Beoviziji 😄 ali odlična je, mislim da bi odlično prošla i da je interno izabrana sa ovim. Ali ajde, dobiće priliku neko drugi

Zar ona nije izjavila nešto u fazonu EVROVIZIJA NIKAD VIŠE?

A on je čak bio prvi u polufinalu ako se ne varam, a posle flop u finalu. Ispravite me ako grešim.

Marija bi postigla čudo na escu sa novom pesmom. Ostaje nam žal što nije okrenula RTS i rekla im, odložite Beoviziju 2023 nije vam prvi put, imam pesmu , poslušajte. Nema potrebe uopšte da se takmičim a ni vi da trošite pare ove godine. Uložite u moj nastup. Da bude vanserijski.

Spot..... ideja iako potpuno pokradena iz filma " Širom zatvorenih očiju" ...moram reći da je uz ovaj tekst u poruku pesme legla ko budali šamar.

Meni je to ogavno i odbojno jer je čist satanizam , ali kroz poruku pesme namerno isticanje ovog kao metafore koliko je društvo palo je pun pogodak.

Tekst primeren ovom bezdušnom i bezmorlanom haosu i truleži u koje je društvo i naše i civiliacija zapala koloektivno.

Melodija početak i kraj odličan ,malo bi to ipak pojačao ...sredina malo jednolična i nekako mi tu nešto u melodiji fali. Moglo je biti 10 sec nečeg u tim notama osim onog što je ponuđeno. Nisam zadovoljan Leontinim radom potpuno. Melodija mora u nekom delu da ode u nebo...ovde je sve flat ..ima dramtike ali melodija uz ovakvu poruku morala je biti malo jača da ne kažem strašnija na momente. Meni je sasvim ok ali me ne impresionira.

Što se tiče Marinog odlaska na esc? Ona je u suštini jedna velika kukavica i teški egosita a teška kao crna zemlja.

Last edited:
Marija bi postigla čudo na escu sa novom pesmom. Ostaje nam žal što nije okrenula RTS i rekla im, odložite Beoviziju 2023 nije vam prvi put, imam pesmu , poslušajte. Nema potrebe uopšte da se takmičim a ni vi da trošite pare ove godine. Uložite u moj nastup. Da bude vanserijski.
Neka hvala, Beovizija bude bolji i zanimljivi deo sezone nego sama Evrovizija.

Pritom, Beovizija bi poslužila kao dobra proba za to kako treba da izgleda nastup za pesmu. Često se dešava da pesme koje su interno izabrane i budu dobre flopuju na sceni zato što scenski nastup bude blam.

Pa iskreno podrzavam to njeno razmisljanje. Zasto da ide da pokvari prosek. Ova pesma je odlicna, uz dobar nastup bi mogla da konkurise za top 5. Doduse i to je bolje nego Ribakova blamaza, ali neka.
Ribak otišao da se zajebava i zabavlja na Evroviziju, zašto bi se cimao da dva put osvaja kada je več upamćen kao jedan od GOATova evrovizije generalno.

Pritom ta njegova pesma ništa nije umanjila njegovu pobedu, nije mu pala kruna sa glave. I Loreen je ispala sa Melodifestivalena pre neku godinu pa šta, ide život dalje.

Marija se pravi kao da je osvojila Evroviziju pre 2 godine, a ne pre 15.

Pa Marija bi svakako odnela pobedu i na PZE/Beoviziji.
Najverovatnije, ali opet ja mislim da bi i sa ovom pesmom izgubila od Konstrakte Verovatno da bi dobila kod žirija, ali ne bi mogla da zaustavi naboj koji je prouzrokovala Konstry u glasanju publike.

Svakako, i Hurricane je bio očigledan pobednik 2020., pa je izbor bio zanimljiv. Igra se i za drugo, treće mesto, ako je poenta samo da biramo pesmu za Evroviziju onda uopšte nisu ni trebali da prave nacionalni izbor, nego ko rusi da šalju neko jako ime poput Sergeja Lazarova ili Little Biga svake godine.

Najverovatnije, ali opet ja mislim da bi i sa ovom pesmom izgubila od Konstrakte Verovatno da bi dobila kod žirija, ali ne bi mogla da zaustavi naboj koji je prouzrokovala Konstry u glasanju publike.

Svakako, i Hurricane je bio očigledan pobednik 2020., pa je izbor bio zanimljiv. Igra se i za drugo, treće mesto, ako je poenta samo da biramo pesmu za Evroviziju onda uopšte nisu ni trebali da prave nacionalni izbor, nego ko rusi da šalju neko jako ime poput Sergeja Lazarova ili Little Biga svake godine.
Nisam mislio da bi pobedila samo zbog imena, već i zbog pesme jer kad bi se ponovo prijavila to sigurno ne bi bilo sa nekakvom limunadicom, to bi bila pesmetina sa kojom bi išla na ne samo pobedu na NF već na celoj evroviziji.

Status
Not open for further replies.
Back