Lexi
Ekspert
Tačnije kada geopolitika to bude naložila i dozvolila što u našem slučaju neće biti skoro, možda i nikada.Koga je uopšte briga kako će žiri da je protumači?
Kada smo išli sa finom i uštogljenom Nevenom Bo, nema poena, sa "jeftinim" Hurricane, nema poena, sa ekscentričnom Konstraktom, nema poena.
Prestanite više sa bajkama o žiriju, kada budu hteli ili kada dođe naše vreme - glasaće za Srbiju. Nebitno šta budemo poslali. I to je tako.

Niti jedan post, niti jedan forumaš me ne može uveriti u suprotno tj. da je žirijima širom Evrope (a dogovaranja medjusobna medju pojedinim žirijima su to i prošle godine javno potvrdila), stvarno ali stvarno bitna pesma a ne sama zemlja iz koje pesma dolazi. Daj ne budimo deca koja žive u mašti i veruju u nevinu crvenkapu, deda mraza ili pepeljugu.
Mi se time ne trebamo opterećivati naravno ali ne trebamo ni verovati i biti pokolebani u razmišljanju kako svaka naša pesma je baš toliko nekonkurentna da uvek ali uvek bolje prodjemo kod publike nego kod žirija i da uvek ali uvek jedne te iste zemlje mnogo bolje prodju kod žirija nego kod publike.
Pa samo 2017, ako se ne varam i onaj austrilajinac sa pola isfalširane pesme da me uši i danas bole i to grubo isfalširane tako da i ja kao laik čujem, je čist primer bitnosti zemlje i ,,realnog" žiriranja širom Evrope.
Takodje ona likuša (čini mi se belgijanka) sa pesmicom za decu iz predškolskog koja celu pesmu sa par likova klati nogice sa neke visine sedeći i bez problema prolazi u finale zahvaljujući žiriju.
Pritom, mnogo bolje pesme žiri ne vidi, ne primećuje ih. Nije slučajno žiri isključen iz polufinala naredne godine i nisu slučajno neke zemlje odustale od ESC-a.