Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Koga je uopšte briga kako će žiri da je protumači?
Kada smo išli sa finom i uštogljenom Nevenom Bo, nema poena, sa "jeftinim" Hurricane, nema poena, sa ekscentričnom Konstraktom, nema poena.
Prestanite više sa bajkama o žiriju, kada budu hteli ili kada dođe naše vreme - glasaće za Srbiju. Nebitno šta budemo poslali. I to je tako.
Tačnije kada geopolitika to bude naložila i dozvolila što u našem slučaju neće biti skoro, možda i nikada. 👍
Niti jedan post, niti jedan forumaš me ne može uveriti u suprotno tj. da je žirijima širom Evrope (a dogovaranja medjusobna medju pojedinim žirijima su to i prošle godine javno potvrdila), stvarno ali stvarno bitna pesma a ne sama zemlja iz koje pesma dolazi. Daj ne budimo deca koja žive u mašti i veruju u nevinu crvenkapu, deda mraza ili pepeljugu.
Mi se time ne trebamo opterećivati naravno ali ne trebamo ni verovati i biti pokolebani u razmišljanju kako svaka naša pesma je baš toliko nekonkurentna da uvek ali uvek bolje prodjemo kod publike nego kod žirija i da uvek ali uvek jedne te iste zemlje mnogo bolje prodju kod žirija nego kod publike.
Pa samo 2017, ako se ne varam i onaj austrilajinac sa pola isfalširane pesme da me uši i danas bole i to grubo isfalširane tako da i ja kao laik čujem, je čist primer bitnosti zemlje i ,,realnog" žiriranja širom Evrope.
Takodje ona likuša (čini mi se belgijanka) sa pesmicom za decu iz predškolskog koja celu pesmu sa par likova klati nogice sa neke visine sedeći i bez problema prolazi u finale zahvaljujući žiriju.
Pritom, mnogo bolje pesme žiri ne vidi, ne primećuje ih. Nije slučajno žiri isključen iz polufinala naredne godine i nisu slučajno neke zemlje odustale od ESC-a.

Pogledajte top 5 kod žirija svake godine od 2018. pa nadalje. UVEK pop pesme i balade, jedini izuzetak Zitti E Buoni, koji je opet jedva ušao u top 5 na 4. mestu.

Nevenina pesma objektivno nije bila dovoljno jaka da prođe kod žirija.

Što se tiče političkog glasanja kod žirija jeste istina, ali mi smo poslednji koji možemo da se bunimo pošto tradicionalno dobijemo 12 od braće crnogoraca, kod makedonaca i hrvata uvek bar 5-6 itd.

Znaci Rusija je bila popularna u Evropi, zato je imala visoke plasmane i nakon aneksije Krima?

Tako i Britanci misle da lose prolaze jer ih svi mrze.

Što se tiče žirija mi samo sa njima i oni sa nama ispričana priča.

Mi treba da se držimo teelvotea kao pijan plota. I da nam je to svima stalno na pameti. To je naš basen glasova, realno, ako pesma zavredi. A žiri po Evropi od volje im.

Sve u svemu jedino mi je bitno kad uložimo dosta truda i damo sve od sebe možemo dobaciti u taj top 10.
U tom smislu dajem svakoj našoj pesmi prednost, bez obzira na žanr i ne vezano za ime ako " cilj opravdava sredstvo" . Ime mi ništa ne znači ako nije u stanju da skupi bodove. Ništa više, ništa manje.

A Konstrakti sam jako ali jako zahvalan ne zbog pesme nego što sam spoznao a i mnogi da možemo da šaljemo i alternativu ali vidimo nešto što je itekako smisleno. Nije svaka alternativa sama po sebi dobro došla. U tome je kvaka.
Do Konstrakte nisam ni sanjao da je naš uspeh ostvariv sa tako nečim.

Inače voleo bi da se Milica P prijavi, al bojim se da ćemo se načekati ... čisto da vidim koliko može da potegne kad je u pitanju pesma za esc. A znamo svi da je perfekcionista. I da cura generalno zna šta radi.

Mislim da će ove godien pre pobediti neka sporija pesma ili klasik balada defintivno. Takva je energija na kontinentu.

Last edited:
Hurricane 2, Klon, Tara, Džordži? Iskreno se nadam da to blic ne smatra "poznatim imenima", pa ih zaboravio.

Takođe imamo još onih potvrđenih (da su poslali prijavu bar): Boris Subotić, Filip Baloš, Gift, Savo Perović, Lena Stamenković.

Ma Blic mora da navede bumerska imena (da bi imao klikove pošto im je to publika) od kojih možda pola nije tačno, ili će neko da odustane (kao Goca Tržan ove godine). Za ovu mlađu gen z ekipu ćemo saznati sa njihovih storija pre nego iz medija.

S. Zdravković naša glavna uzdanica za sada.... a verujem i do kraja.

Koji bre Keba i Goca... jao Bože svašta.

Ma Blic mora da navede bumerska imena (da bi imao klikove pošto im je to publika) od kojih možda pola nije tačno, ili će neko da odustane (kao Goca Tržan ove godine). Za ovu mlađu gen z ekipu ćemo saznati sa njihovih storija pre nego iz medija.
Istina, al opet me plaši Princ od Vranja u toj ekipi.

Status
Not open for further replies.
Back