Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Dao sam samo primjer glavnih konkurentkinja za Torino - Zorje i Sare tj. njihovih pjesama koje su žanrovski i po senzibilitetu totalno različite i kako strani fanovi doživljavaju i reaguju na svaku od njih...
Naravno da ''Muškarčina'' ne treba da se prevodi uopšte na engleski jer bi se onda izgubila smisao i čar pjesme, svakako da treba ostati na srpskom takva kakva jeste i neviđena je glupost prvo predstaviti pjesmu na srpskom pa je onda nakon nekog vremena pukim prevodom prebaciti na englesku verziju taman kada se ljudi naviknu na prvobitnu verziju, normalno je da će novu teže prihvatiti (ili neće nikako) a i sama stvar više nema staru draž i djeluje bezlična i ''plastična''... Pričam o tome da nam neko treba servirati jedan fin bop na engleskom svjetskog kalibra otkako pjesma ugleda svjetlost dana i da otpočetka ima gotov paket za Evroviziju, a to će biti nemoguće sve dok se državna televizija ne dozove pameti i ne dozvoli upotrebu engleskog u cjelosti. :rolleyes:
Takođe, možda sam očekivao da će Sara (s obzirom da je rođena u Rimu i priča tečno italijanski) imati neki manji dio na italijanskom u svojoj pjesmi jer sam drukčije zamišljao njenu stvar (više na fazon ''Divlja''), no kod ''Muškarčine'' bi svakako bilo suvišno bilo šta više trpati i izbacivati/ubacivati, sve je na svom mjestu i kompletan je paket a samo još eto da izađe na scenu te da vidimo i čujemo uživo.
Što se tiče Zorje, stvarno bih volio kada bi se i na nacionalnom izboru i (ako ona pobijedi) u Torinu pojavila sa violinom, nekako bi to upotpunilo atmosferu i dodatno interpretaciju učinilo vizuelno ugodnijom, bez nje bi izgledala prazno no kako god.

I meni su "Svatovi" bolji. "Dve godine i šes' dana" mi je samo lepo otpevano, ali mi ne drzi paznju.
Leo, ove godine imaš zaista dobra mišljenja, svaka čast!
Novi Forum, novi pocetak. 😁
Imam probem
mešam Tinte i Titko ...... za ime sveta kakvi su to nikovi :ROFLMAO:
FFM uvek pročitam kao FTM, redovno :p
Mahinalno i Majsta....jedva sam uspeo da odvojim haha

a gde je onaj mirCO i Avokado ...
Kratki, jasni. Moj nik je sa proslog Foruma.

Dušan Svilar - Samo ne reci da voliš; e ovo mi je pocelo da se dopada. Svidja mi se ona truba na kraju, kako je otpevano. Svakako mi je lepo zaslusanje.

U Jutarnjem programu predstavila se Julijana Vincan. Pored Linde i Ilve koje su komponovale pesmu, i Vildane Husibegović iz Bosne i Hercegovine koja je pisala tekst, aranžman su uradili Džon Metjus iz Velike Britanije i Željko Veljković. Na sceni će biti njih četiri sa harfom, gitarom, bas gitarom i perkusijama, nosiće ih ženska energija i biće kao da su na nekom rock koncertu.​

0436YaK.png

tzcnbD8.png

Julijana Vincan (Zrenjanin) i Boris (Sremska Mitrovica) su za mene dva najprijatnija iznenađenja na PZE 2022.
Dve odlčne kompozicije. Uz neki revamp koji je posatao uobičajena stvar, dostojno da nas predstavljaju na escu.

Iskreno dosadile su mi sve ženske predstvanice na escu.
Bira se najbolje što imamo ,ali muški svet podbacio ili nije zainteresovan dovoljno.

Last edited:
Predstavila se i Ivana Jajčanin poznatija kao Naiva. Interesantno je da je i kod nje producent Željko Veljković, pored Jelene iz Zane i bubnjara Zane, Zorana Babonje, koju su pisali tekst, ondosno muziku. Pesmu u poređenju sa "Baš, baš" opisuje kao dramatičniju, ali nada se da će i onda naći svoj prostor uz potencijal da postane radijski hit kao njen prvenac. Naiva će ovog puta biti sama na sceni i nada se da će biti opuštenija nego prošli put kada je imala tremu.​

Uyf43lI.png

U830FG1.png

Mislim da srpski jeste barijera I da licemerni fanovi samo jedu govna godinama a glupi RTS to guta. Pesma kao Zorja ne bi mogla na engleski kompletna ali deo bi itekako mogao.

Pa cak I Italijani koji imaju svetski jezik stalno guraju neke prevode ili na scenu ili bar u spot.
Hm, gurati prevode negde mi je veoma kul, ljudi treba da razumeju šta se događa, a kada smo kod jezika ja sam uvek za lokalne.
Mnogo sam srećniji kada vidim nešto što je lokalno relevantno (ne mora da bude etno, ali što da ne) nego gomilu nekih generičkih euro pop pesmica koje equally mogu biti iz Portugala ili Estonije. Kao ona naša katastrofa koju je izvodila ona Novosađanka sa lepim glasom, zaboravih joj sada ime, ili kao 99% ovogodišnje Dore.
Znam da mi ond amožemo i da prevedemo neku Cobijevu ili Handanovićevu pesmu na engleski, ali mi se onda gubi čar i uglavnom zvuči rogobatno. Npr. kada je Sanja učestvovala sama SRB verzija je bila neuporedivo bolja, emotivnija i snažnija na srpskom.

Sara izabrala prelepe plesace, nije mala naivna.
Di si ih video? 👀

Hm, gurati prevode negde mi je veoma kul, ljudi treba da razumeju šta se događa, a kada smo kod jezika ja sam uvek za lokalne.
Mnogo sam srećniji kada vidim nešto što je lokalno relevantno (ne mora da bude etno, ali što da ne) nego gomilu nekih generičkih euro pop pesmica koje equally mogu biti iz Portugala ili Estonije. Kao ona naša katastrofa koju je izvodila ona Novosađanka sa lepim glasom, zaboravih joj sada ime, ili kao 99% ovogodišnje Dore.
Znam da mi ond amožemo i da prevedemo neku Cobijevu ili Handanovićevu pesmu na engleski, ali mi se onda gubi čar i uglavnom zvuči rogobatno. Npr. kada je Sanja učestvovala sama SRB verzija je bila neuporedivo bolja, emotivnija i snažnija na srpskom.

Di si ih video? 👀
Ima na tw snimak neki kako vezbaju

Pa hvala bogu da je uzela mušku ekipu, zna šta radi ....
šta će ribe oko nje, pesma o muškarcu a da nema ni jednog DASE na sceni u bilo kom pojavnom obliku.
Bilo bi prejadno.. Sara i 5 devojaka ... neš ti filosofije i nastupa.
Nema tih ženskih kukova sve do jednog na sceni koji mogu da zadrmaju istu kao jedan muški..... al da se potrude. Neka grmi.

Last edited:
Evo je ..... VRISKETINA :ROFLMAO:

evo teta Ilona Šamanka kaže da joj Sara najbolja...prepoznala se u vradžbinama :ROFLMAO::ROFLMAO:

ytb:

Zorja, ovog puta u poznatoj emisiji " ili si Boško il si muško" :ROFLMAO:

ytb:

Izgleda da će sve biti ok, još se samo nadam da će i voditelji biti dobri, tj. da se neće ponašati kao da vode Jutel

I Zorja počela muške sakoe da nosi po emisijama ko Sara 😁
A Ilona Šamanka omiljeni ESC jutjuber hahah, ja je otkrio prošle godine i obožavam od tad 😄

Status
Not open for further replies.
Back