Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Što se Perovića tiče, nisam ni ja rođen u Srbiji pa imam srpsko državljanstvo, vjerovatno su isti odnosi Srbija - CG kao i BiH, tako da sigurno i on ima, ali valjda su ovi sa RTS-a provjerili 😂
Logicno je da se ne bi prijavio da ne ispunjava taj uslov.

Što se Perovića tiče, nisam ni ja rođen u Srbiji pa imam srpsko državljanstvo, vjerovatno su isti odnosi Srbija - CG kao i BiH, tako da sigurno i on ima, ali valjda su ovi sa RTS-a provjerili 😂
Исто и код мене

Pa da, zato kažem, sigurno ispunjava to čim se prijavio, kao i Tijana.

Da pa iz Republike Srpske bukvalno svako može da izvuče državljanstvo Srbije u relativno kratkom roku koliko ja znam, sigurno da je tako i za CG. Posebno što Savo već godinama živi (i) u Beogradu ako se ne varam (u najmanju ruku bar jedno vreme pre par/nekoliko godina mi je bio komšija i viđah ga po kraju :D).
Dakle, za državljanstvo je tu i taj drugi faktor prijavljenog boravka u Srbiji, a čak i da izuzmemo i to, a i te međusobne bilateralne odnose, svaka osoba iz bilo koje zemlje koja se izjašnjava da je srpske nacionalnosti može isto bez problema da dobije državljanstvo Srbije.
Ne petljamo se u njegovo nacionalno osećanje i pripadnost, nego sve su prilike da je na neki od pomenuta tri načina svakako izvukao državljanstvo, što je i bio jedan od uslova za takmičenje.

edit: A je l' se zna nešto više o Mattiji Italijanu?

A ko je ovaj za koga je Graja pisao pesmu, jel ima potencijala?

Last edited:
Zanimljivo mi je koliko se muških izvođača pojavilo odjednom niodkud...
Misliš, kako je spisak završio sa toliko mnogo muških izvođača?

Čini se da Olivera Kovačevič, for better or worse, ima jasnu viziju i uređivačku politiku koja možda neće od PZEa napraviti festivalčinu, ali može prezentovati Srbiju dobro na Evroviziji.

Mozda bi se mogao napraviti neki hibrid u bliskoj budućnosti, MAC x PzE i onda imamo Dzehvy, a imamo i Dzipsy, pa ko voli

Ne znam koliko pratite na Novoj tacka rs. Ali se vec desava neko sranje oko pze23. Naime jednu od pesama radio je i Branislav Klanscek koji je i predsednik Upravnog odbora RTSa. SIgurno ce se Rts oglasiti do kraja dana da objasni da li je to transparentno i da li je u sukobu interesa. Sta vi mislite?
Inace pesma je stara i bila je prijavljena za Suncane skale pre nekoliko godina. Nije izvedena, ali se postavlja pitanje, da li je toliko sranje da cak ni na Suncanim skalama nije prosla konkurs?

Licno mislim da Rts nije smeo da primi tu kompoziciju da se upravo ne bi desilo to sto se desava sada i od jedne gluposti pravi "afera"

Igor Stanojević već ima evrovizijskog iskustva. Bio je prateći vokal Slavku Kaleziću 2017. zajedno sa Markom Nikolićem i Oliverom Katićem.

Na slici je prvi zdesna.

XMcEdmQ.jpg

Inače je član kvarteta Forte, koji je nastavo 2005. godine sa motivom očuvanja, negovanja i unapređenja višeglasnog pevanja akapela u muškom kvartetu. Gaje beskompromisnu ljubav prema otadžbini i narodu, te otuda i njihov prvi album "Rodoslov".

Status
Not open for further replies.
Back