Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Licno mislim da Rts nije smeo da primi tu kompoziciju da se upravo ne bi desilo to sto se desava sada i od jedne gluposti pravi "afera"
Istina. I meni je to malo trulo, ma koliko nešto u najavi zvučalo (ne)konkurentno.

Ali biće i da je Pero malo salty, jer mu niko nije doturio spisak pre objave :LOL:

Ne znam koliko pratite na Novoj tacka rs. Ali se vec desava neko sranje oko pze23. Naime jednu od pesama radio je i Branislav Klanscek koji je i predsednik Upravnog odbora RTSa. SIgurno ce se Rts oglasiti do kraja dana da objasni da li je to transparentno i da li je u sukobu interesa. Sta vi mislite?
Inace pesma je stara i bila je prijavljena za Suncane skale pre nekoliko godina. Nije izvedena, ali se postavlja pitanje, da li je toliko sranje da cak ni na Suncanim skalama nije prosla konkurs?

Licno mislim da Rts nije smeo da primi tu kompoziciju da se upravo ne bi desilo to sto se desava sada i od jedne gluposti pravi "afera"
Pa zar i Graja nije neki urednik/direktor a pjesme mu često budu na izboru?

Ne znam koliko pratite na Novoj tacka rs. Ali se vec desava neko sranje oko pze23. Naime jednu od pesama radio je i Branislav Klanscek koji je i predsednik Upravnog odbora RTSa. SIgurno ce se Rts oglasiti do kraja dana da objasni da li je to transparentno i da li je u sukobu interesa. Sta vi mislite?
Inace pesma je stara i bila je prijavljena za Suncane skale pre nekoliko godina. Nije izvedena, ali se postavlja pitanje, da li je toliko sranje da cak ni na Suncanim skalama nije prosla konkurs?

Upravo je to autor na kog sam juče skrenuo pažnju

Verovatno nije zabranjeno da oni učestvuju, jer nemaju direktnu vezu sa organizacijom takmičenja, a selekciona komisija načelno je nezavisna, mada možda se i RTS oglasi po tom pitanju.

Pa zar i Graja nije neki urednik/direktor a pjesme mu često budu na izboru?
Graja je kompozitor i tekstopisac, ovaj Klanscek sa muzikom ima veze koliko i ja...
Slazem se da je malo to Pero napumpao, kao i uvek...

Sad kad se ona morončina menaĐer Mirković i njegova svita zakače za ovo ko krpelji pa opletu po Oljici i RTS-u.

Ozbiljno, mislim da je moglo i bez mešanja ljudi sa pozicija u RTS. Sumnjam da bi festival izgubio na kvalitetu da je umesto člana UO upao neko drugi, nepovezan sa upravom. Ovako je RTS (ne)svesno dao municiju zlonamernicima da šire teorije o nameštaljkama na PzE. Valjda se te teorije neće naročito primiti u javnosti.

Sad kad se ona morončina menaĐer Mirković i njegova svita zakače za ovo ko krpelji pa opletu po Oljici i RTS-u.

Ozbiljno, mislim da je moglo i bez mešanja ljudi sa pozicija u RTS. Sumnjam da bi festival izgubio na kvalitetu da je umesto člana UO upao neko drugi, nepovezan sa upravom. Ovako je RTS (ne)svesno dao municiju zlonamernicima da šire teorije o nameštaljkama na PzE. Valjda se te teorije neće naročito primiti u javnosti.
Slazem se, ostavljam prostora i da je ovo podmetnuo u javnost neko sujetan ko je odbijen na konkursu aka Mirkovic i njegova svita.

Mozda bi se mogao napraviti neki hibrid u bliskoj budućnosti, MAC x PzE i onda imamo Dzehvy, a imamo i Dzipsy, pa ko voli
Exactly my point. Imamo sjajnu i veoma dinamičnu scenu i RTS bi PZEom mogao da se postavi kao "kruna" godine, a ne kao simbol kulturnog elitizma (tj. samopercepcije toga).

Ma to je Olja mozak svesno ubacila materijal za brujanje i spočitavanje s tim članom UO RTS-a kao autorom, kako bi pored te kao "očigledne sumnjivosti" za koju će se sigurno još kačiti mediji i javnost, rafali na gej estetiku nekoliko izvođača pali u neki treći plan 😅 #paradiraćeikoneće 💅

Da i ja prokomentarišem famozni spisak, za početak drago mi je da su ispoštovali obećanje kako će biti objavljen 9-og...
Jeste tačno da ovako na prvi pogled nema nekih ''jačih'' imena (zapravo, po broju vip-ovaca ovo je možda i najslabija godina od povratka festivala), ali da se ne lažemo - iskustvo od prethodnih godina nam govori da su te poznate face dolazile mahom da bi promovisale svoje najnovije pjesme bez ambicija da odu na Evroviziju niti razmišljajući o tome da li im je stvar uopšte konkurentna za istu, izuzev doduše samohvalisavca Lukasa koji je vjerovatno pucao na pobjedu i odlazak u Torino maštajući o visokom plasmanu a pri tom je posljednji put odgledao ovo takmičenje tipa prije 15 godina...
Npr. ni srpska Kornelija - Ana Stanić (koja je imala vrhunsku pjesmetinu sa kojom bih je lako mogao zamisliti na evrovizijskoj sceni) nije imala želju da ide već je u svakom intervjuu naglašavala kako je tu samo zbog druženja i reklame novog singla.
Ovdje je vidljiv Konstrin efekat, njena prošlogodišnja pobjeda kod nas i top 5 na Evroviziji (da ne spominjem medijsku propraćenost i hajp koji ju je pratio tokom cijele godine) podstakli su veliki broj alternativaca i ''podrumara'' raznih nekomercijalnih žanrova (prije svega mladih i talentovanih ljudi) da se prijave i da se okušaju na ovom takmičenju, tako da vjerujem da niko od njih tu nije slučajno i radi reda, ubjeđen sam da barem većina njih imaju inovativne i kompetitivne pjesme te da su došli sa namjerom da uzmu kartu za Liverpul.
S druge strane, estradnih pop-folk imena ima manje što je i logično nakon što je prošle godine pobjedu odnijela žena koja je po njima ''samo'' prala ruke u lavoru a pri tom su i sami postali svjesni da je kod publike došlo do zasićenja servirajući im jedne te iste šablonske pjesme koje su sve na isti kalup, jednostavno su shvatili da ništa novo i nesvakidašnje nemaju da ponude a tu je i rizik od flopa s obzirom da se uveliko špekuliše kako će Ukrajina ponovo trijumfovati, plus tu je i činjenica da nismo baš omiljeni kod žirija otkako je uveden tako da razumijem njihovu skeptičnost i bojazan da se upuštaju u takav projekat.
Uočljivo je da će konačno biti dosta manje bajatih balkanskih balada i dosadnjikavog etno prizvuka nego proteklih godina od strane jednih te istih izvođača koji su se iz godine u godinu provlačili čisto da popune program, napokon su se opametili da takve odbiju na konkursu! :p

Od tih optužbi se brani jedino transparentnošću nakon objave spiska.

Do odluke komisije naravno da sve u vezi nje mora biti apsolutna tajna, ali bi sada mogli da objave što je više informacija moguće (ako ne imena članova komisije zarad neke njihove sigurnosti, onda barem ako ima tu nekakvih tabela sa glasovima pod šifrom član A, član B,...)

Meni je ovaj Grandov operski pevač jako simpatičan:

Dečko svira klavir i violinu, i živi u Beču.

E jeste bas simpatican, njega sam bio video kad su ga pominjali kao deo onog potencijalnog opera dueta.

Kandidati od Bosanca i Viki u duetu.A Osmanović je inače narodnjak.

Žao mi je što se ovaj kvartet nije prije 15 godina prijavio na Beoviziju

Last edited:

"Princ od Vranje" je objavio ovim bezvučnim klipom na yt od 30 sekundi da je učesnik na PZE. Doduše, nije ništa novo rekao, ni kad je datum objave pesama, niti bilo šta drugo.

Ako Ukrajina ponovo pobedi ove godine, mislim da ce nam najveca zvezda sledece godine na PZE biti Mari Mari

Sudeći po zvucima Teine pesme, Cvet sa Istoka više obećava...

Status
Not open for further replies.
Back