Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Mi s druge strane Drine drugačiji doživljaj imamo izgleda
ne ne razumeš ..i ovde je tako kao i RS ...a ovo ovde je mahom skup esc dijagnostičara koji bi se porokali sa bigfutom u šumi samo da Sara pobedi :ROFLMAO:

naravno da 99 % nacije navija za Srbiju . Bez obzira na pesmu. Ne može se svakom i svake godien ugoditi. Uvek je neko nezadovoljan.

Pa najjače će biti kad stvarno bude 12 i 12 a mi sedmicama pričamo o napetom glasanju 😂
Pa tako se pricalo i 2020. godine

A sto kaze Vucic svi su mi se smejali kada sam rekao i tada da ce HRC dobiti duplu 12. Jer je tada opsti stav bio da ce ih ziri lošije oceniti a da mozda cak i Andrija dobije 12 od publike.

Ja sam do sad podržao svakog našeg predstavnika, i kad mi se svidela pesma i kad nije, ali kad nije nisam nešto bio potrešen lošim rezultatom. Lukasa ne da ne bih podržao već bih priželjkivao da ostvari naš najgori rezulat do sada, iz razloga što je stvarno ljudski odron i osećao bih se grozno da nas on predstavlja, kao i većina nas ovde vidim.
Nemoj zamerićeš se njegovoj prijateljici Končiti :ROFLMAO:

ipak je ona ikona mnogih esc fanica ... hahaaaa

👉 Pesma za Evroviziju 22: YouTube lista gledanosti – 17. februar

Zoe Kida skočila za tri mesta i ponovo se vratila u top 10, dok je Boris Subotić ispao. Primetne skokove su zabeležili i VIS Limunada, za tri mesta, i Igor SImić, za dva. Lukas se vratio u trending.

pbiLHWA.png
Ocekivao sam Naivu vise a ona tek na 17.
Drago mi je zbog Zoe i Mie

Samo neka Turbo roka svoje generalizacije i forumaša, a posebno cele Srbije, da ne bude dosadan forum 🤩

Secam se u finalu 2020. kada je objavljene sastav zirija i krenula opsta kuknjava da ce HRC dobiti 4 poena na kraju lol

Samo polako zna Olivera sta radi
I ja sam malo bio u fazonu 'kad će AK da glasa za Hurricane?' :D
2019. sam se stvarno uzdao da će žiri da pogura Krunu i drago mi je što jeste.

Što se tiče broja glasova u finalu - za 12 pjesama 2020. je stiglo oko 70 hiljada, ako se ne varam (JJ), sad bi trebalo da prebacimo do nekih 80 (da ne kažem i nešto više). Mislim da bi moglo ovo četvoro da nabiju preko 8 hiljada svi, i još nam ostaje 14 takmičara od kojih će Marija sigurno dobiti par hiljada a ostali će preći hiljadu (nadam se) i doćemo do lijepe brojke. Pogotovo što će, nadam se, opet sve u humanitarne

S druge strane, uopšte ne mislim da je jezik preterano bitan faktor za pesmu. Imala je Tijana Bogićević ful ingliš apbit pesmu pa nije ni finale videla, pa i El Diablo i Mata Hari su prošle godine hajpovane kao Eng bopovi, pa su na kraju prošle gore od Loco Loco.
Da slažem se donekle, s tim što je realno Tijanina pjesma bila top 10 materijal za tu ionako slabašnu godinu ali problem je što je ona nije vokalno dobro iznijela, bila je neuvjerljiva i scenski nastup u globalu je bio neupečatljiv pa otud flop... Inače, ne znam da li je još ko tada primijetio ali meni je ostalo u memoriji koliko je Duška bila vidno razočarana kada je bio proglašen posljednji finalista za to veče a da se pri tom Srbija nije našla na listi, nisam obraćao pažnju kako je u live-u bila podnijela naša prethodna 2 ispadanja ali ono iz Kijeva nikada neću zaboraviti kako je ogorčenim i tugaljivim glasom odjavila se, pretpostavljam da joj ni na kraj pameti nije bilo da možemo lako ispušiti čim je toliko bila iznenađena. :p
Npr. da je Tijana uspjela da se provuče u finale otprilike bi završila kao i Nevena, kod žirija tu negdje sa njom a kod publike isto tako ili možda čak i gore nego kod žirija, uglavnom između 15. i 19. mjesta bi zauzela... Njen neprolazak kao da je dobar dio javnosti i medija u Srbiji jedva dočekao kako bi nju razapeli i mogli svima natrljati na nos i reći da je to dokaz da ne treba da se pjeva na engleskom ubuduće već jedino na srpskom, kapiram da je to donekle bio i razlog zbog čega je javni servis odlučio da više ne šalje nikoga internim putem na kom god jeziku već da za iduću godinu raspiše konkurs i vrati Beoviziju sa pjesmama isključivo na maternjem, još je te godine pobijedila pjesma na ne-engleskom što im je bio dodatan podsticaj da sa istim raskrste jednom za svagda jer su se opekli sa Tijanom a da nisu, eh ko zna možda uopšte ne bi ni vraćali nacionalni izbor ili bi ga i vratili ali omogućili korišćenje i drugih stranih jezika. :censored:
Sve u svemu, ja sam uvijek da se pjeva na srpskom ako je pjesma premoćna i ima tu snagu da prenese emociju i poruku te da dopre do ušiju i onih koji ne razumiju ni riječ te ruši sve jezičke prepreke ali to je rijetkost (primjer ''Molitva''), dobro je i za promociju jezika i nacionalnog identiteta ali ako stvar ne ispunjava ove norme i uslove onda sam ipak za engleski nevezano za žanr.

Pa ja očekujem za Zorju i Saru da će ići preko 10 hiljada glasova. Sad za Lukasa nisam siguran.

ITD je baš prokockan okej plasman. U finalu bi isto dobila siću od žirija, kontam 20 do 30 poena otprilike, od publike pedesetak što bi u toj godini značilo isto tako 11. ili 12. mjesto publike, opet dobro. Tijana je odlična pjevačica i u studijskoj verziji je meni uvijek bila odlična, dok se uživo borila od prvog evrovizijskog partija u Tel Avivu pa sve do Kijeva i bilo mi je nevjerovatno da je moglo toliko da 'kipi sa strana' i da nisu uspjeli da srede da zvuči odlično. Plus je ona na sceni stvarno izgledala uplašeno i kao proba da je bila.
Mislim da je dosta uticalo to što smo 'imali dobro polufinale' što se glasača tiče, i stvarno i jesmo, kao i 2013, pa se opustili. A gle čuda, ispali oba puta nakon samouvjerenog 'prolazimo' stava, dok su Milan, Nina, Nevena i Hurricane prošli bez neke jake 'standardne' podrške.

Dijaspora je zakazala, ali zakazala je i promocija pjesme pred dijasporom. Ali ajde, možda da je prošla, ne bi Balkanika 2018, pa bismo možda poslali Dženana 2019. pa opet ispali... šbbdjb :D

Status
Not open for further replies.
Back