Ne znam za vas, verovatno svako različito, ali ja ESC pratim prvenstveno zbog muzike, scenskih nastupa, izvođača, neke generalne euforije, pa tek onda sekundarno kao neko međunarodno takmičenje sa zastavama, na kome eto učestvuje moja zemlja (tehnički dve moje zemlje zapravo lol, al pre svega Srbija).
Naravno da na ESC imam neka i očekivanja od svoje zemlje, i simpatije prema njoj, i stavove o svojoj zemlji na ESC (i o masi drugih), i drago mi je uvek da vidim da šaljemo dobru pesmu (i da se po mogućnosti dobro plasiramo), al pre svega da je to MENI dobra pesma i paket.
Ali kad se već izabere, ne bih se nikad trošio ni na bezočno hajpovanje našeg entry-ja (pesme/nastupa/izvođača) samo zato što je eto naš pa kao kakav god da je ¡triprstasrbija!, niti bih se s druge strane trošio na negodovanje i pljuvanje našeg entry-ja samo zato što se meni (ili i mnogima) ne sviđa.
Mislim, to sam samo ja, koji nemam izražen taj neki nacionalno-sportsko-navijački duh.
Razumem da možda neki ljudi to gledaju sličnije nekom sportskom takmičenju gde baš izrazito navijaju za svoju zemlju i da im je to nacionalno predstavljanje glavna emocija i parametar.
U tom smislu, ne bih ni ja lično nimalo voleo da nas Lukas predstavlja, ali da se to desi (bilo regularno bilo nameštaljkom, na kraju bude nebitno), ne bih ono sad umro od besa, tuge, poraza, katastrofe.