Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ovo što rade Aca i HYPE TV me podseća na oni starci i babe što prodaju povrće na pijaci i uvek izmere 900 - 950 grama umesto 1 kg i onda se nasladjuju kako su pametni i lukavi i kako time zaradjuju više, a nisu ni svesni da većina ljudi kada vide da ih neko zajebe neće da se vrate da kupe povrće kod njih i da time mnogo više gube, nego što prevarom dbijaju.

Mislim da ovo relativno rano objavljivanje pesama za PZE najvise ide u prilog Sari Jo i to bas iz razloga sto pesma ne pali na prvu kod domace publike a posebno ne bez nastupa. Ponovnim a pažljivijim slušanjem, pesma definitivno raste. Prosečan srbin retko prihvata nešto a što ne ide u pravcu standardnog ili već vidjenog i oprobanog ili neočekivanog ili ne dajjjj Bože nepredvidivog. U tom kontekstu čak ni Angellina nije toliko gubitnik iako ima pesmu koja skoro pa jedina, radi odmah, koja ce se zavrteti i verujem da je vec našla neki svoj put jer je pitka uhu većine.
Zorja, a opet u tom kontekstu rane objave , je upravo najveci gubitnik jer bez objave pesama pred PZE ili kasnom objavom istih bi daleko najviše profitirala . Zašto ? Njena pesma je tipičan, oprobani srpski ESC materijal i sigurica na koju je očigledno ,,pucala”, pa bi uz dobar vizuelni identitet na samoj sceni i oprobani recept koji pali kod vecine glasaca odmah a to su upravo etno elementi i forsiranje glasovnih mogucnosti, možda i dobila ovaj PZE i to bez vecih problema. Uz to i relativno skoro izašla iz jednog takmičenja sa jakom bazom fanova. 👍 Sve u svemu, od ovako relativno rane objave pesama, Sara Jo ce a pod uslovom da na sceni odradi odličan posao, profitirati daleko najviše. Reakcije pa i komentari stranaca na njenu pesmu, svidjalo se to nekome ili ne, stvarno su najbolji. To su verujem i oni kojima je Zorja prvi favorit, bar primetili. Naravno i reakcije na Zorijinu pesmu su skroz ok do jako dobrih ali prognoze ili nagoveštaje za visok plasman u izvesnom ESC finalu niti osetih niti primetih od istih. Ovog puta a kao i 2019 nemamo baš skroz jasnog favorita za 12-cu publike pred takmičenje, dok kod žirija mislim da će najbolji paket pa možda i ime ili inovativnost, najviše profitirati. Da imamo kojim slučajem strane fanove ili generalno neki strani žiri, ubedjen sam da bi kod njih Sara relativno lako i ubedljivo dobila maksimalnih 12 poena. Tu jedino nemam nikakvu dilemu. Jeva čekam nastupe i live jer to ce ipak presuditi ovog puta.

Zanimljivo je koliko se veruje RTS-u da će uspeti da napravi ne znam ni ja kakav nastup Sari ako pobedi. Ok, jesu napredovali dosta u tom smislu, ali mi se čini da im je ono sa LL bio neki krajnji domet. Voleo bih da me demantuju, naravno, ali do sad sam naučio da im ne verujem ništa. Sarinoj pesmi će trebati silazak Isusa na scenu da bi ušla u top 15, valjda je to jasno i njenim botovima.

red TV?
Taylor Swift GIF

Zanimljivo je koliko se veruje RTS-u da će uspeti da napravi ne znam ni ja kakav nastup Sari ako pobedi. Ok, jesu napredovali dosta u tom smislu, ali mi se čini da im je ono sa LL bio neki krajnji domet. Voleo bih da me demantuju, naravno, ali do sad sam naučio da im ne verujem ništa. Sarinoj pesmi će trebati silazak Isusa na scenu da bi ušla u top 15, valjda je to jasno i njenim botovima.
Pa meni čak ni nastup za Loco Loco nije bio nešto wow i neviđeno. Više su njih tri doprinele svojom harizmom i energijom da se izvuče maksimum iz toga. Da, to jesto dobro u odnosu na naše pređašnje nastupe, ali ništa više od toga.

Sto? Pa i Hurricane su usle u TOP 15.
Zar se od njih nije očekivao top 10? Sećam se da kad smo pričali da neće ući u top 10 skakalo je vas 20orica na nas otprilike. 😂 Slična situacija je i sad sa Sarom, slično je bilo i sa Balkanikom, doduše u malo izmenjenom sastavu te godine.

Ali da, jesu naš najbolji plasman na kraju još od 2015. godine, s tim što LL pali na prvo slušanje i nije eksperiment u rukama RTS.

Pa meni čak ni nastup za Loco Loco nije bio nešto wow i neviđeno. Više su njih tri doprinele svojom harizmom i energijom da se izvuče maksimum iz toga. Da, to jesto dobro u odnosu na naše pređašnje nastupe, ali ništa više od toga.
Pa da, dobar nastup za brzu pesmu po RTS standardima.

Hurricane su svakako vece sanse za top 10 imale sa Hasta La Vista. Loco Loco je mozda bolje isproducirana, ali nije moglo bolje zbog previse bopova koji su se pojeli. Plus je (barem meni) nastup za HLV mnogo bolje izreziran od Loco Loco koji je bio ispod ocekivanja.

Status
Not open for further replies.
Back