ua Ukrajina 2023: TVORCHI - Heart Of Steel

Ništa, čekamo da se naš forumski ministar za migracije izjasni po pitanju potencijalne situacije u kojoj bi jedan Afroamerikanac trebao braniti europsku zemlju

Ako mogu San Marino i Bugarsku, što ne bi mogli i Ukrajinu…

Ništa, čekamo da se naš forumski ministar za migracije izjasni po pitanju potencijalne situacije u kojoj bi jedan Afroamerikanac trebao braniti europsku zemlju
Nije Afroamerikanac nego cisti Afrikanac 🤣 (momak je iz Nigerije)

Sad mi pesma o ratu, iliti protiv rata. deluje miljama bolje. Smaranje u audiovizuelnom smislu, da nisu u finalu i da nije rat, vrv bi bio njihov najveći flop ikad. Šta su mislili, čime se vodili, pitaj boga.

Biće revamp, trebalo bi da poboljša malo refren koji može da bude dosta upečatljiviji.

Po mođ mišljenju ovo bi većinu godina prošlo u finale i onda tamo bilo 19-17 mesta.

Biće revamp, trebalo bi da poboljša malo refren koji može da bude dosta upečatljiviji.

Po mođ mišljenju ovo bi većinu godina prošlo u finale i onda tamo bilo 19-17 mesta.
Sa dobrim revampom u svakom slucaju moze i vise biti plasirano

Iskreno, bio sam prilično siguran da će (i) ove godine Ukrajinci izabrati pjesmu sa patriotskom i (anti)ratnom tematikom, ako su ikada trebali sa nečim nacionalno obojenim ići na Evroviziju i da imaju opravdanja za to onda bi trebala biti ova godina... Međutim, oni šalju sasvim neki ''lijevi'' žanr bez ikakve političke pozadine što me je prilično začudilo, naravno u pozitivnom smislu jer je pjesma prilično blijedunjava i nije pamtljiva, da su se odlučili za nešto kompetitivnije mislim da bi lagano opet mogli da trijumfuju jer koliko god da splašnjava hajp oko njih (barem u kontekstu Evrovizije), bez sumnje bi kod publike opet bili prvi ili drugi a možda bi i žiri još više dao gas ove godine... Ovako, biće teško da se ponovi prošla godina, kod publike je vrlo vjerovatan top 5 a kod žirija (ako bude pravde) znatno niže. :p
U svakom slučaju, nije meni ovo toliko loše, zvuči kao stvar koju bi na MTV pustili iza ponoći i jednostavno mi nikako nije za ovo takmičenje!

Lepo da je bila ratna tematika bilo bi hejta, opet hejt sto nije ratna tematika, bas me zanima sta su trebali poslati da ne bi bilo praznih prica na ovom forumu.

Bolje je što nije ratna tematika, u svakom slučaju, bar što se mene tiče. Jedna godina "podrške" je bila i više nego dovoljna, da ne kažem potpuno bespotrebna, te se nadam da ćemo se ove godine vratiti realnosti kada su oni u pitanju.

Muzika je možda najveći provodnik osećanja i emocija. Oni ne bi poslali tako nešto iz hira, ako oni žele kroz muziku da izraze ta osećanja imaju puno pravo na to, kao i razlog. Na kraju krajeva nisu poslali pesmu sa takvom tematikom, a mogli su, meni to više miriše da je samo NF bilo namešteno jer su se plašili reakcije publike, ali evo, bez obzira što nije pesma sa takvom tematikom opet trpe pljuvanje i raznorazne komentare. Neće pobediti sa ovakvom pesmom jer pesma neće izazvati emociju kakvu je izazvala Stefania, ali top 10 je izvestan.

Italija je pobedila zbog epidemioloske situacije i same Korone, jer je zemlja kojoj je ovaj virus naneo najvece stete (ne kazem da pesma nije bila dobra, ali zna se sta je presudilo), onda o Ukrajini ne moramo ni da govorimo, sada samo treba naci zemlju koja bi mogla da odnese pobedu i da je EBU nagradi, a da joj idu na ruku drustvene, ekonomske, politicke situacije na ruku....velika je moja ljubav ovo takmicenje, ali cinjenica je da vise pesma ne odlucuje, vec se moraju uz pesmu sklopiti sve da bi jedna zemlja izasla kao pobednik.

Ili Poljska koja izigrava zrtvu pored Ukrajine. Kojo vreba opasnost od Rusa, kao i Finskoj zbog ulaska u NATO. :)

Italija je pobedila zbog epidemioloske situacije i same Korone, jer je zemlja kojoj je ovaj virus naneo najvece stete (ne kazem da pesma nije bila dobra, ali zna se sta je presudilo), onda o Ukrajini ne moramo ni da govorimo, sada samo treba naci zemlju koja bi mogla da odnese pobedu i da je EBU nagradi, a da joj idu na ruku drustvene, ekonomske, politicke situacije na ruku....velika je moja ljubav ovo takmicenje, ali cinjenica je da vise pesma ne odlucuje, vec se moraju uz pesmu sklopiti sve da bi jedna zemlja izasla kao pobednik.

Pretera ga sad. Italija i Ukrajina su mozda i dve najbolje zemlje na ESC koje svake godine nude raznolik i uglavnom dobro skockan sadrzaj. To koliko je Italija pobedila zbog korone govori naknadni uspeh Maneskina i generalno dobre reakcije prosecnih gledalaca na njih tokom ESC, jednostavno je sadrzaj pogodio momenat. Situacija sa Ukrajinom prosle godine jeste bila dosta specificna i tu moze svasta da se kaze, ali daleko od toga da je pesma losa, zavrsila bi vrv u top10 u svakoj drugoj "normalnoj" godini, ali zbog naleta solidarnosti Evropljana (koja god da im je motivacija bila) i glasanja ukrajinskih izbeglica nije moglo drugacije.
Ostalih godina pobednicke pesme su bile na sve strane, sta bi tacno bio razlog za pobedu Portugala ili Holandije, nisu pobedile 100 godina pa hajde da im damo pobedu?

Ovo je argument na nivou ESC je takmicenje na kojem stalno pobedjuju i dobro se plasiraju gejevi, a u poslednjih 10 godina ako je par abeceda osoba zavrsilo u top5. Druga stvar sto flembojantni tipovi najvise upadaju u oci, a gejevi u proseku umesto na SP u fudbalu radije sede u publici na ESC.

Ili Poljska koja izigrava zrtvu pored Ukrajine. Kojo vreba opasnost od Rusa, kao i Finskoj zbog ulaska u NATO. :)

Pametne zemlje uce iz sopstvene istorije. Kako ono, ko se na mleko opece i u jogurt duva.

Back