cz Češka Republika 2023: Vesna - My Sister's Crown

Češka Republika
Znam je i ja već par godina, da sam znao ranije da je to argument za hvalisanje, iskoristio bih ga do sad sigurno! 🥺

OT: Ove Vesne obećavaju!

Slažem se, Vesna može ponuditi nešto potpuno drugačije za Češku, koja je do sada uglavnom slala mejnstrim muziku MTV tipa. Ipak, kada su oni u pitanju, nikada nemam velika očekivanja.

Ma evo sve trčim tebe nešto da poslušam, sve trčim pa zapinjem..
Problem je što ti nikoga ne slušaš, u jedno uho uđe, na drugo izađe i nikad ne dođe do hipofize 😔

Laku noć Mrm 😴

Znam je i ja već par godina, da sam znao ranije da je to argument za hvalisanje, iskoristio bih ga do sad sigurno! 🥺

OT: Ove Vesne obećavaju!
Uopšte se ne hvalim, ne znam zašto me tako loše tumačiš, ali ajde...
Sa tobom polemišem jer vredi razgovora, sa "Teama" ni ne polemišem zaista, uzaludno je...

^^ Vrlo, vrlo konfuzno...
Ali ne otpisujem još uvek...

Malo cu da se umesam u raspravu koja je zapoceta od strane Mrma i Rivera.
Mrm gleda iz svog licnog ugla sta mu se dopada ili ne, nevezano da li ce to dobro proci na Evroviziji. Tako i ja uglavnom radim. Konkretan primer mi je Konstrakta. Radije bih poslao Igora Simica nego nju. A znamo koji je rezultat ona napravila, a koji bi on napravio.
River je gledao iz takmicarskog ugla i da li ta pesma ima nekog potencijala na Evroviziji. Naravno da se desava da poneka "autsajderska" pesma zaluta (ziri plus publika), ali to nije tako cest slucaj.
Cinque je dobro napisao i dao dobar primer. (y)

Poslusao sam pesmu, meni je samo lepa ne bih imao nista protiv da ode na Evroviziju, ali sanse da prodje u finale ovako polunaslepo su male. Proslogodisnja na islandskom mi je bila jedna od favorita.

I jos bih dodao nesto; ja sam i dalje ubedjen da veci broj glasova donose fanovi, a ne prosecni gledaoc. Jedan pravi fan ce glasati mozda 100 puta ako ima vise favorita, a prosecan gledalac mozda samo jedan glas. Nisam nesto ubedjen da ce prosecan gledalac koji gleda samo to vece da uzme telefon i da glasa vise puta.
Tako da, ova pesma moze jedino proci u finale ukoliko ima dosta fanova.

Sve trče i fanovi da glasaju 100 puta (treba im 5 brojeva za to) i daju recimo skoro 4000 dinara na glasove (i to samo u polufinalu). Retki su takvi.

Zato sam napisao pravi fan, pri tom ne misleci samo na nas nego iz cele Evrope. A i nisam iskljucivo mislio da glasaju samo za jednu zemlju, pesmu nego na vise. Sigurno nemaju samo jednog favorita.

Pa i pravi fan... Retko ko ima pet brojeva, a i toliko favorita. Ja bih i smanjio to na maksimalno 5 glasova po broju umesto 20.

Ja bi bio jos rigorozniji, pa bih stavio jedan broj jedan glas, tj. sa jednog broja moze samo za jednu pesmu. Ali to nije dobro za operatere, a i ovako uopste.

Pa zato 5 može biti ok. Dosta ljudi može da priušti da plati toliko glasova, a sa 5 može i da raspodeli glasove ako ima više favorita. Meni se ponekad desi da nemam nijednog izrazitog favorita (retko i ocenim neku pesmu sa nacionalnih izbora sa 10/10), pa mi i tih 5 zvuči više nego dovoljno.

Da. To je neki optimalan broj, da bi koliko-toliko moglo da da neku realnu sliku.

I vezano za pesmu "Happy". Iako sam naslov glasi sreca, meni ona ne deluje da je sretna, pa mi mozda zbog toga nije ostavila jos bolji utisak. Ali videcu kako ce biti uzivo.

Početak je interesantan ali posle ode u nekom drugom pravcu uz preglasan refren, pa ispade bućkuriš.

Spot je odličan.. Poruka fantastična.. Ukupno sad kad se pogleda spot i dva puta se posluša DETALJNO sve, sa svim elementima, je jako dobro.. Može i efektno na sceni.. Fali mi malo čistog vokala na primer..

Nadam se da će većina razumeti o čemu se u ovoj pesmi zapravo radi... Jer je poruka fantastična...

Ipak mi se ne dopada pesma. Ima finih elemenata, ali mi preovladavaju ovi lošiji. Sa druge strane, bilo bi zanimljivo videti Češku na ESC-u u žanrovski drugačijem izdanju.

Back