Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ja se sve nadam da ce neko odustati i da ce zamena biti pesma koja će biti pobednička 😅 Od svega ovoga za sad ja ne vidim nikoga kao pobednika i kao našeg predstavnika... Sve je ok, ništa nije wow... Prošle godine jeste bio lošiji kvalitet generalno, ali je bilo 4, 5 pesama koje su bile za pobedu... Sada su bolje pesme, ali sve plivaju po proseku... I da... Mozda niko nije video Konstraktu kao pobednicu otpočetka, ali se stalno provlačila njena genijalnost, delovi teksta, interesovanje za tumačenje pesme, catchy delovi pesme, Megan Markl i sl.

Mi nismo imali pjesmu za pobjedu od NLJS koja bi u nekim slabijim godinama možda pobijedila, al eto naletila je na bakute i Loreen. Konstraktina pjesma bi još bolje prošla da nije ove situacije u Ukrajini al ne vjerujem da bi pobjedila. Ja sam do zadnjeg trena navijao za Saru ali njena pjesma ne bi ni prišla u top 5 ma koliko se meni svidjela.

Shane, prošle godine jedini stranac koji je bio na PZE

Ima dobre reakcije, daje zanimljive komentare.

Ja se sve nadam da ce neko odustati i da ce zamena biti pesma koja će biti pobednička 😅 Od svega ovoga za sad ja ne vidim nikoga kao pobednika i kao našeg predstavnika... Sve je ok, ništa nije wow... Prošle godine jeste bio lošiji kvalitet generalno, ali je bilo 4, 5 pesama koje su bile za pobedu... Sada su bolje pesme, ali sve plivaju po proseku... I da... Mozda niko nije video Konstraktu kao pobednicu otpočetka, ali se stalno provlačila njena genijalnost, delovi teksta, interesovanje za tumačenje pesme, catchy delovi pesme, Megan Markl i sl.

Ovo je i moje mišljenje, baš sam mislio napisati. Stvarno ima baš dosta slušljivih i ok pjesama, ali ništa mi nije baš zapelo kao npr. prošle godine (bez obzira sviđalo se meni ili ne).

Poslušao sam opet Luku i stvarno je instrumental zanimljiv, ali nekako mi je sve utišano. A njegov glas me baš nervira pa mi to kvari sve. Al' ko zna, možda baš bude odlično s nastupom.

Zejna mi je puno bolja od Hurricane. Dobra joj je pjesma, jedino što mi je malo glupo je ovaj tekst u refrenu, previše ponavlja. Mislim da se mogao neki tekst malo bolje uklopiti.

Nepopularno mišljenje: Igor Stanojević - Iza Duge je skroz ok pesma. To što pevač ima harizmu u minusu je druga stvar.

Nastupi ce odluciti kao i prosle godine, msm da su mnogi u opticaju. Neki na papiru imaju vise potencijala ali ako oni podbace lako ce biti zamenjeni

Neke pesme su zapravo odlicna podloga za dobre nastupe. I Fillari npr. moze da pokida koreografijom bez obzira sto je pesma u studiju mlaka.

Ово је Луки први пут у животу да је певао нешто на српском, апсолутно је непознат домаћој публици и јавности и узевши све то у обзир, а посебно чињеницу да је и ова песма већином на енглеском и да је тотално другачија од свих осталих, он је деф привукао највише пажње.
Ima malo srpskog i ovde:

Mislim da se u slučaju da Luka pobedi više radujem meltdown-ima ovde nego samoj njegovoj pobedi lol
Ma kakvi meltdown-ovi, od prošle godine zbog Konstrakte ljudi sada štobsereklo znaju za jadac i šta zapravo obećava u novoj eri Srbije na ESC (što kažeš, ako pobedi), pa su već na vreme vidi se polako krenuli da uskaču na Lukin voz iako ne vajbuju s pesmom (i sreća pa nećemo čitati komentare kao za Saru "terate se na silu da vam se svidi" lol). Očekujem uskakanja na njegov voz sve više, a do marta će ovde 95% ljudi da lukblekuje sve u 16 😁

Last edited:
Ово је Луки први пут у животу да је певао нешто на српском, апсолутно је непознат домаћој публици и јавности и узевши све то у обзир, а посебно чињеницу да је и ова песма већином на енглеском и да је тотално другачија од свих осталих, он је деф привукао највише пажње.
Kojoj publici je poznat? Ima li karijeru van Srbije?

Ma kakvi meltdown-ovi, od prošle godine zbog Konstrakte ljudi sada štobsereklo znaju za jadac i šta zapravo obećava u novoj eri Srbije na ESC (što kažeš, ako pobedi), pa su već na vreme vidi se polako krenuli da uskaču na Lukin voz iako ne vajbuju s pesmom (i sreća pa nećemo čitati komentare kao za Saru "terate se na silu da vam se svidi" lol). Očekujem uskakanja na njegov voz sve više, a do marta će ovde 95% ljudi da lukblekuje sve u 16 😁
E uoravo se meni ovo ne dopada.. Ali dobro, zato što ja nikad tako ne gledam..

Ako cemo mak na konac, zena postuje struku, kolege i mladje i starije, festival i jedan od najbecih profesionalaca koji se pojavi na probama. Mozda nema sansu za pobedu ( a ni to nije iskljuceno, jer ima te pesmo nesto zarazno), ali sigurno esc je probala i zna, ozbiljanih pesama zadnjih 20 godina i da je srece da pola takvih imaju to u buducnosti. Cenim hrabrost i da i nakon toliko godina ima muda da dodje medju novim generacijama i pokaze da uvek moze doneti drugaciji zvuk.
🥺🕺👏👌✌️

E uoravo se meni ovo ne dopada.. Ali dobro, zato što ja nikad tako ne gledam..
Meni ne smeta, u smislu nije mi za osudu jer fakat je ko god da pobedi (ili i nešto pre toga ako/kad bude očigledno ko pobeđuje), ljudi će tada to uzeti zdravo za gotovo, do tada izvrteti pesmu mnogo puta, tvrditi da je to najbolji izbor (jer će najverovatnije objektivno i biti), i na kraju krajeva ionako iskreno stati iza pesme i nastupa koji predstavlja njihovu zemlju.
Hoću reći, svi su učili na Turbyjevom primeru prošle godine 😅

Plus su neki već priznali da pokušavaju na silu da im se dopadne Luka ovde na temi, nova era zaista!

Status
Not open for further replies.
Back