Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Cela pesma me sad i podseća na koridu, neka bude korida themed nastup i neka jaše bika kao AL... 🤓💥
Achille je ipak samo performer, slab vokalista.

Zejna je vokal i po, mislim da će raditi neku standardnu koreografiju gde će ona da vrcka kukovima u stilu Chanel, ali da se ne zamara previše kako bi otpevala cakum pakum.
 
@Anhel

Jedan od light motiva pesme "Rumba" je ono "Zavedi me", pa mora neko i zavesti.. 🤓😁
 
Moram vam ovo sada ispričati, ne vredi.. 😁 To se desilo 2010. godine, imao sam priliku zapravo za Zejnom Murkić da idem u Mostar, naime moja prijateljica iz srednje škole je igrala kao prateći igrač za grupu Luna u tom periodu, na njihovim nastupima, tako sam imao prilike da jednom pođem sa njima, išlo je dva kombija čini mi se sada, i troja kola.. To je bilo u pitanju regionalna dodela nagrada, muzičarima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, folkeri su bili uglavnom...
Zejna je trebala da ide sa Erom Ojdanićem kolima ali je on spopadao, nju i još neke klinke tada, igračice, navodno, posle mi je pričala Jelena da je i nju spopadao nekom drugom prilikom.. 🤐 tako da je Zejna prešla u kombi gde smo mi bili (promenila se dosta u liku od tada ona, tad je imala 20 j nešto malo godina) , ali je nakon nekog vremena, posle neke pauze prešla u kola kod Maje Marijane.. Sećam se da je ova divljala po putu, da je prema njihovim rečima negde vozila 200 na sat, a nije auto put.. 😱 Pričali su da su jedva izvukli živu glavu...
 
Izdvojio sam juče cijelo poslijepodne da preslušam sve pjesme, ovo su moji prvi utisci sa formiranih top 10 pjesama koje su mi se odmah izdvojile (na takmičenju će sigurno doći do pretumbavanja kada ih budemo čuli u live izvođenju):

1. Luke Black - njegova pjesma mi je ostala najupamćenija što po tekstu što po melodiji i ritmu, ovako nešto nikada nismo imali prilike čuti na domaćem izboru a i na samoj Evroviziji izuzetno rijetko (jedino me Hatari može asocirati na ovo). Moderna i pomalo futiristička stvar, isto se može reći i za nju kao za Konstraktinu da ima više poruka pošto se ''Samo mi se spava'' može tumačiti na dosta nivoa u smislu šta izvođač njome želi poručiti. No, ovdje me jedino brine to što je cijela stvar u jednom beat-u, nema kulminaciju ni rasplet niti neki konkretan catchy momenat za koji se može uhvatiti - Konstrakta je imala ''biti zdrava'' a Hatari svima poznato ''Hatrid mun sigra'', za strane slušaoce je to od presudnog značaja pa bi možda još upečatljivije zvučala na engleskom...
Od nastupa očekujem scenski spektakl i mislim da je sama stvar rađena da vizuelno iskida u šta ne sumnjam da će se desiti (samo da ne ode u krajnost i nešto previše uvrnuto da nam servira što želudac patrijarhalnog dijela Srbije ne bi mogao da svari), ovdje svakako nekog velikog teksta nema pa očekujem da vokalno bude solidan (manjak teksta bi isto mogao biti minus ali vidjećemo), sve u svemu ovako na prvu mi se čini kao najbolji paket koji možemo Evropi da ponudimo a da pri tom ponovo ubodemo barem top 10.

2. Filip Baloš - vrhunska stvar, urbana i baš onako vozi, svaka čast ovom mladom momku ako je sam u svojoj spavaćoj sobi ovako nešto stvorio... Međutim za razliku od Luke kod koga teksta ima jako malo (i to što ga ima mnogima može djelovati konfuzno ako se ne udube u pjesmu), ovdje ga ima i previše, ja ne znam kako će na pjesmu kojoj je onoliko brz tempo da stigne/uspije otpjevati sve kako treba a da pri tom ne izdahne na sceni po završetku... Mogao je malo pojednostaviti, šta znam, pri tom ni za njega isto ne znam kakav je uživo pa bi mu ovo mogao biti preveliki zalogaj. Ovdje će scenska interpretacija igrati značajnu ulogu, ne bi smio biti statičan u smislu da bude sam na sceni i da pjeva već još nešto uporedo da se dešava, da je u pitanju neki iskusniji izvođač isto bih mogao reći kao u slučaju njegovog prethodnika da bi mogao biti materijal za neki dobar rezultat... U svakom slučaju, postaće pravi klupski hit koji će se puštati po beogradskim i novosadskim gay lokalima, nema sumnje!

3. Ivona - vjerovatno sam jedan od rijetkih kome je njena ovogodišnja pjesma bolja od one lani... Brutalna produkcija, pogotovo mi se sviđa onaj dio sa violinama te podsjeća na pjesme Mahmuta Orhana, njen vokal savršeno adaptiran senzibilitetu pjesme, bukvalno dušu dala za noćne vožnje. Nadam se da će imati malo maštovitiji performans od onog prošle godine i da ima frizuru kao sa thumbnail-a, valjda će se još više potruditi da zablista s obizrom da drugi put dolazi. Radio-friendly hit u najavi, želim joj puno uspjeha!

4. Angellina - nije toliko pamtljiva kao ''Origami'' ali pristojna je i ova pjesmica... Pretpostavljam da neće imati neku zahtjevniju koreografiju u kojoj će se slabo snaći već neke pokrete koji bi bili prilagođeni njenim plesnim (ne)vještinama, uostalom i sama pjesma je prilagođenija njenim glasovnim sposobnostima i nije toliko zahtjevna, puštaće se na radio-stanicama sigurno.

5. Savo Perović - au ovo mi kida, opasna gruvalica i pravi bop je u pitanju ali on mi je nekako neharizmatičan i ne ide mi uz ovakvu stvar, što ne znači da ne može biti konkurentan i mnogima pomutiti lončiće... Vidi se da se baš potrudio i da nije tu samo radi promocije, cijenim upornost i ubjeđen sam da priprema i neki zanimljiv nastup (samo da ne ode u kič), neka je srećno i njemu!

Ostatak top-a malo kasnije. :D
 
Zejna prešla u kombi gde smo mi bili (promenila se dosta u liku od tada ona, tad je imala 20 j nešto malo godina) , ali je nakon nekog vremena, posle neke pauze prešla u kola kod Maje Marijane.. Sećam se da je ova divljala po putu, da je prema njihovim rečima negde vozila 200 na sat, a nije auto put..
BOZHE KAKAV RASKOK OD PUTESHESTVIJA UFOEQFUQOFGiuhefuo[g2goruhg0]

SHVATASH LI TI, LICHE, KOLIKO SI SAMO SRECAN SHTO SI BIO DEO SVEGA TOGA
 
Pevali su tada "Žena zmija" sve vreme sa Majom Marijanom, to pamtim kao da je juče bilo, 🤣 ona je i dobila nagradu tamo za tu pesmu sećam se, to je valjda iz prethodne godine pesma bila.. 😁 Posle su išli na njene nastupe u Busovaču i još negde po centralnoj Bosni, mislim da je Travnik bio, isto su je pratili kao plesači u diskotekama.. 😁
 
Sad ćete da vrištite od smeha, jednom sam bio (istog tog leta) u emisiji kod Lee Kiš u publici, bio je Čeda Čvorak (zato su oni bili da igraju) i Vuk Drašković... 🙈🤣🤣🤣
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top