cz Češka Republika 2023: Vesna - My Sister's Crown

Češka Republika
Pazi, ove godine bi trebalo da pobedi neka zemlja iz bogatog Zapada, jel otprilike svake neparne godine pobedjuje tako neka zapadna zemlja.

E sad, i dalje je sranje u Ukrajini popularno, i dalje je ukrajinska TVT dijaspora ubedljivo najjaca i najorganizovanija u Evropi, ali s obzirom da je ceska numera jako ispolitizovana ka Ukrajini, nije iskljuceno da se ziri ujedini pa daju 400 poena bas Ceskoj, tako da videcemo...

Uglavnom, sta god da se desi Ukrajina ide u Top3 to je sigurno.

@Milos, jel si napravio temu ili podforum: 'Kladionice' ono sto sam ti predlagao?

JEEEJ VESNE! :love: ali izgleda bez one Bugarke sto repuje u pesmi :(

Čim su stavile ovu objavu na Instagram, valjda će ići svih 6

qLbw7ru.jpg

Jeste, ipak idu u punom sastavu. Rekle su kako je nekako na ig profilu Evrovizije Bugarka čudno izostavljena sa fotke, ali biće i ona u Liverpulu

Naravno, niko sem nekih fanova nije dovodio u pitanje češki izbor, bez obzira što su prepustili 70% glasova strancima.

Dobri Česi i ove godine (naravno, sa ''Lights off'' se ne može porediti, bila i ostala mi broj 1. prošle godine), one kao pojava jako zanimljive i intrigantne, neobična pjesma ali u isto vrijeme i totalno ''evrovizična''... Zanima me kakav nastup pripremaju, dosta će zavisiti i od same prezentacije i kako će iznijeti cijelu tu priču a ove kostime iz spota mogu ostaviti i za Liverpul što se mene tiče. :p
Imaju plemenitu poruku i čitav taj koncept panslavizma koji se provlači mi je simpatičan (iako ga lično ne podržavam ali razumijem one koji su pristalice istog), naravno da treba uputiti moralnu podršku tom napaćenom narodu koji je žrtva besmislenog rata u Ukrajini kao i indirektno spočitavanje vlastima ''sestrinske'' Rusije da ga zaustave, nego tragikomično mi je to što je većina tih ''slovenskih sestara'' podmetnula nogu sestrici Srbiji priznavajući nezavisnost tzv. Kosova na kome se vijekovima uništava svaki trag slovenstva (i dan-danas) i to je kao ok, nikom ništa... Naravno, obični ljudi većine tih slovenskih zemalja su uglavnom na strani Srbije (što govore i oni brojni prosrpski protesti u Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj), ali sve i kada bi neko odatle pokušao evrovizijskom pjesmom da uputi podršku Srbiji naravno da bi EBU to spriječio jer im tada ne bi odgovarala politička konotacija pjesme.
Češka ima hendikep kada je riječ o televotingu, Ukrajina ne glasa u prvom polufinalu a i Poljska je u drugom, Bugarska ove godine ne učestvuje ali ne vidim da ovo može flopnuti tako da prolaze najvjerovatnije.

Meni sve bolja i bolja….ako sezona nastavi da bude i dalje tragicna sa pesmama, Ceska bi mogla da napravi svoj najbolji rezultat na ESCu.

Back