Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Što se koreografije tiče, zanimljivo mi je da Princ dovodi koreografa i plesače koji su radili sa svetskim zvezdama..
...ali mi nije baš najjasnije šta bi oni mogli da rade uz balkansku baladu...

Ta muzika vuče na neki klasičan balet, ali onda mi je zaista teško da zamislim nastup koji pomera granice u koreografskom smislu, i za koji ti treba neki belosvetski koreograf...

Alen Sesartić ima baš težak zadatak...

Što se kostima tiče, mislim da ove godine imamo baš puno kandidata sa istančanom estetikom, i to me nekako manje brine nego ranijih godina...
Osim kod već spomenute Zejne, i opasnosti da ode u kič i jeftino izdanje...

Meni deluje da je "Samo mi se spava" pravljena po principu igrice, da se melodija bilduje kao nivoi dok ne dodje final boss ( evil smile pri kraju pesme, i nesto tipa "This ends now" sa tim evil glasom). Zelim da nastup ide u tom smeru, tipa da je zaglavljen u video igri (ono zbunjeno "Hello?") i onda prelazi nivoe i stejdz se menja za svaki nivo, i na kraju final boss battle sa laserima i hologramom (too much?) dok ide onaj dope instrumental. Kostim full alien pls!
Koliko god se meni ne dopada ideja da saljemo muske izvodjace, pesma ima najveci ESC potencijal.
I dalje se nadam da Hurricane razbiju tho.

Pisao sam ja da je Eegor u senci.
Meni je jedini problem sa njegovom pesmom što nema klimaks, nema neku gradaciju da u jednom trenutku eksplodira.

Inače muzički prilično zrela pesma, možda prođe solidno kod žirija u 2. polufinalu

Ma i Maja Nikolic je najavljivala svetski nastup ja ne ocekujem nista puno od Princa sto se nastupa tice, on je juznjak kao i Maja oni vole da preteraju, ne zameri, oni rade to isključivo iz ljubavi

on je juznjak kao i Maja oni vole da preteraju
Sad ga i ti pretera.

Kao da je Beograd neki Berlin, pa da se ljudi nešto posebno razlikuju po karakteru i što se preterivanja tiče od Niša, na nekih bednih 200km razlike...

Sad ga i ti pretera.

Kao da je Beograd neki Berlin, pa da se ljudi nešto posebno razlikuju po karakteru i što se preterivanja tiče od Niša, na nekih bednih 200km razlike...
Svaki kraj ima svoj mentalitet. Juznjaci su temperamentni i vatreni.

Miliana Kulic, Maja Veliki Brat, Maja Nikolic itd.

Svaki kraj ima svoj mentalitet. Juznjaci su temperamentni i vatreni.

Miliana Kulic, Maja Veliki Brat, Maja Nikolic itd.

Bilja Krstić, Neša Galija, Branko Miljković...

Za neku posebnu razliku u mentalitetu i u sklonosti ka preterivanju treba ići dosta južnije od Niša...

Mislim da je to više lično...
Sve dive su sklone preterivanju, nebitno je da li iz Beograda ili iz Niša...

Meni se ovogodisnji nas izbor generalno ne dopada. Ima par pesama koje mogu staviti u red odlicnih.

1. Boris Subotic
2. Nadja - i meni ima "vajb" Mie Dimsic sa primesama "Snap". Nekako mi je bas slatko i volim kad izgovori "krkace"
3. Mattia Zanatta & Angela Cassiani
4. Zejna - meni je ovo odlicno i tako tralala pesma; jeste da je nista ne razumem, ali ovo moze da bude bas bas odlicno na sceni; skeptican sam
5. Filip Balos
6. Jelena Vlahovic - meni je ovo lepo
7. Princ

Jos bih spomenuo da su ok: Chegi & Braća Bluz Band (pesma zanimljiva, ali njegov glas mi se ne dopada), Egret, Filip Žmaher (bas me je prijatno iznenadio), Frajle (eto, kad su mi one i Chegi medju boljima onda mi je jasno sto mi se ne dopada PZE 23), Hurricane (i ova pesmicica ima neku foru) i Milan Bujaković.

Luke Black mi je najlosija pesma, ne svidja mi se.

Ne znam. Ono sto bih ja poslao, da se poklapa sa mojim ukusom i priblizno da moze izbori finale, su Zejna i Filip Balos. A opet ce to zavisiti od nastupa.
I prvo polufinale mi je dosta bolje.

Meni deluje da je "Samo mi se spava" pravljena po principu igrice, da se melodija bilduje kao nivoi dok ne dodje final boss ( evil smile pri kraju pesme, i nesto tipa "This ends now" sa tim evil glasom). Zelim da nastup ide u tom smeru, tipa da je zaglavljen u video igri (ono zbunjeno "Hello?") i onda prelazi nivoe i stejdz se menja za svaki nivo, i na kraju final boss battle sa laserima i hologramom (too much?) dok ide onaj dope instrumental. Kostim full alien pls!
DA! Baš to ja isto očekujem. 👾👾👾 Mora da bude epic.

Slično ovde, ne preslušavam baš mnogo pesama više. Nađa i Luka mi se još drže, sve češće idem na Egreta i počeo sam da slušam Filarija do pola.
Iju, zaboravih na ultimativnog ličnog favorita, Shykaču.
Not that anyone cares, ali čisto da meni duša bude čista.
Pray Dancing With Myself GIF by NBC

U Jutarnjem programu predstavili su se Mattia Zanatta i Angela Kassiani. Matija je pevač, kompozitor, tekstopisac, potiče iz muzičke porodice, studirao je na Muzičkom konzervatorijumu u Veneciji, a njegova muzička strast je klavir. Anđela je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, stekla je višegodišnje iskustvo na sinhronizaciji crtanih filmova, igranih serija, kao glumica i pevačica i kao kompozitor u oblasti filma i dečijeg programa. Nastupala je u horovima duhovne muzike u okviru srpske eparhije. Matija se pohvalio da je pre dva dana dobio drugog sina, te da ima dodatni motiv za takmičenje, jedan novi svet je stvoren, a oni sada stvaraju umetnički novi svet. Poruka pesme je da služimo ljubavi, i sve što je umetnost treba da bude plodonosno. Pošto nastupaju prvi prvog marta, a i predstavili su se sad na RTS 1, stihovi pesme poručuju "One people, one plan", sve je u znaku jedinice, pa se ne bi bunili da na kraju i osvoje prvo mesto.​

EG6sZ5X.jpg

Sgl5OgR.jpg

ahmuehw.jpg

Potom se predstavila i Nađa Ordagić, koja će nastupiti sa pesmom "Moj prvi ožiljak na duši". Ima samo 17 godina, ali se ceo život bavi muzikom. Školuje se u muzičkoj školi "Petar Krančević" u Sremskoj Mitrovici na teorijskom odseku i solo pevanja. U pesmi su pomešane emocije, tuga i sreća. Do saradnje sa Kristinom je došlo tako šte se Nađa odazvala na Kristinin poziv na fejsbuku u kome je tražila mladog izvođača koji bi izveo njenu pesmu, pa joj je Nađa poslala neki demo snimak koji se Kristini dopao.

UIpY4HI.jpg

4zL4QPD.jpg

SLakruF.jpg

Egretu su prateće vokale pevale Milica i Maja Krstić iz pančevačkog dua Demo Mood.

Status
Not open for further replies.
Back