hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Jedino ako se pojavi neki veci cirkus od njih do kraja sezone ako ne to je to.

E sad kako se se sabrati sa zirijem ne znam. Posto ce tu verovatno biti na dnu. Verovatno neko sedmo osmo mesto ukupno i najbolji plasman u ovom veku.

Baba Ksenija na aparatima. Dosta je vise i njenog kenjanja 20 godina

Za početak je dovoljno da uđu u finale hahahahahhahaha.
Mislim da većeg cirkusa nema od ovoga. 🤣

Last edited:
Zelenog mater snečira, a moja poludjela za Mama ŠČ, stalno gleda koliko pregleda imaju na youtube-u i slavodobitno me obaviještava kao “e, vidi, na 1,6 milijuna su” 🤡

(Prošle godine mjesecima nije mogla upamtiti kako se zove “ona koja nas predstavlja”, PAMETNOM DOSTA)

Hrvatska se polako pretvara u UK što se tiče esc-a. Svi su im krivi, njih niko ne voli, uvek su u težem polufinalu, dijaspora ne glasa za njih, komšije ne glasaju za njih, a jedan i jedini problem je u njima (da li korumpiranost HRT, publike, da li publika i žiri stvarno ne znaju da izaberu pesme). Od 2018 do 2022 zaista niko (osim Kedže, mada ni on ne znam kako bi prošao) niko nije zaslužio finale, Albina je prelepa ali pesma je preplastična, nema ničega, ne znam kako su se mnogo napalili na to.
Od srca im želim finale ove godine i da ih konačno krene.

Ps. Ukoliko ovo ne prođe (ali mislim da nema šanse) u finalu, vraćamo se na staro, mislim da ćemo mi " biti krivi ", jer će upoređivati kako je Konstrakta bila 5. u finalu, a oni nisu u finalu, ili ako im naš žiri u finalu ne daa 12 poena, opet će naš žiri je za isto to dao Srbiji prošle god 12 a vi nama ne xD

Bez namere da budem pogrešno shvaćen, mislim da bi bilo nerealno i krajnje nefer da ovako direktna politička poruka prođe ispod radara EBU-a. Ako je od Belorusije pre 2 godine zahtevano da promeni tekst, kao i od Gruzije 2009, ne vidim zašto i ovde to ne bi bio slučaj, a još je evidentnija i očiglednija poruka od navedenih primera. Ne govorim o diskvalifikaciji, uvek sam protiv toga, ali bilo bi pošteno da se zatraži izmena teksta i pojedinih segmenata nastupa. Malo doslednosti ne bi bilo na odmet.

Bez namere da budem pogrešno shvaćen, mislim da bi bilo nerealno i krajnje nefer da ovako direktna politička poruka prođe ispod radara EBU-a. Ako je od Belorusije pre 2 godine zahtevano da promeni tekst, kao i od Gruzije 2009, ne vidim zašto i ovde to ne bi bio slučaj, a još je evidentnija i očiglednija poruka od navedenih primera. Ne govorim o diskvalifikaciji, uvek sam protiv toga, ali bilo bi pošteno da se zatraži izmena teksta i pojedinih segmenata nastupa. Malo doslednosti ne bi bilo na odmet.
I ja se slažem, kao i sa prethodnim nekim komentarom, mislim da je od omikrona (sutradan Grčka pošalje protiv Erdogana)
Iako mi se pesma sviđa, i nisam za Putina ni za rat, takođe podržavam da se tekst malo izmeni.
Ajd što sutra će možda Albancima da padne na pamet pa da isto tako pevaju o našim političarima i političkoj sceni ili nešto kao što je 1944 (i to bi naravno EBU progutao), nego da li bi prošlo na takmičenju trolovanje nekog američkog političara (a ima ih pooodosta koji imaju i više od Putina krvi na svojim rukama), ili Hitlera na primer, gde ako zaista ovo uđe u top 5 mogu da zamislim da neko pošalje i nešto za Hitlera, ali da li će Nemačka i ebu to dopustiti

Ps. Naši političari i treba da se troluju (i opozicija i vlast), ali samo isključivo od nas, ali ne za širi auditorijum xD

Hrvatska se polako pretvara u UK što se tiče esc-a.
Pa oni su odavno UK.

ESC sila pre 20 godina i dalje vole ESC a prave se da ne vole jer su neuspesni. UK je visok plasman prošle godine naterao da skinu tu masku i onda svog predstavnika na tom kao nebitnom takmičenju dovukli da peva na kraljicinom jubileju

Ocekujem isto i u Hrvatskoj ove godine kad LET 3 dobro prodje.

Hrvatska ima kraljičin jubilej ove godine?
Confused Thinking GIF

Ljuti ajvar. Urličićka na tapeti. 🤣 Neka se Mama Dore obrati Mami Šč! 🤣
https://www.jutarnji.hr/kultura/gla...d-nad-dorom-skanjuje-ksenija-urlicic-15305470

No ovdje valja postaviti i pitanje zašto na Eurosongu ne bi bili dozvoljene "antiratne" poruke jer prije i poslije svega "Mama ŠČ!" je antiratna pjesma. Ako se ne varam, 2014. godine u jeku ruske aneksije Krima, ukrajinska predstavnica Jamala pobijedila je s pjesmom "1944" o deportacijama krimskih tatara od strane sovjetskog režima zbog Staljinove optužbe da su surađivali s njemačkim nacistima. I prošle godine je popbijedio ukrajinski Kalush Orchestra, vjerojatnije zbog toga što je iz Ukrajine nego zbog pjesme "Stefania". Možda će se netko sjetiti i njemačke eurovizijske pobjednice Nicole koja je 1982. godine u pjesmi "Ein bißchen Frieden", kad je strah od toga da hladnoratovska podjela između NATO i Varšaskog pakta preraste u nuklearni sukob ponovo postala jako prezentna, pjevala "Kao cvijet na početku zime /I kao vatra na ledenom vjetru/Kao lutka koja se više nikome ne sviđa/Osjećam se već nekoliko dana/Tada vidim oblake koji su iznad nas/I čujem krik ptica na vjetru/Pjevam pjesmu zbog straha od mraka/I nadam se da se ništa neće dogoditi". I Nicole je pjevala o ratu. A možda ni ABBA u "Waterloo" nije pjevala o ljubavi nego baš o povijesnoj bitci jer uvodn istihovi glase ovako: "My, my/At Waterloo, Napoleon did surrender/Oh, yeah /And I have met my destiny in quite a similar way".

Dakle, smirite doživljaj s jebenom političkom korektnosti i dozvolite da su Let 3 s "Mamom ŠČ!" jebeno precizno uboli poantu.

Last edited:

Evrovizija 2023 / HRVATSKA / REAKCIJA: Let 3 - Mama ŠČ!

Ma to Let3, nista manje nisam ocekivao od vas, kakve su se sve gluposti pustale na Eurosongu i kakve su pobjedjivale, vi ste TOP, samo naprijed i dobro im guzice svima pokazite! Zbog ovih stvari vas volim, nastavite sa radom :p !

"Elmar (Azerbaijan)
FEBRUARY 12, 2023 AT 22:49
What in the world did I just witness right now? Lol. They are sending a pink Hitler to Eurovision and EBU is OK with that? :p"

🤣🤣🤣
And where just you see Hitler for gods sake? Isn't it Super Mario like? look at Hitler and look at the Super Mario!

• Haha
Reactions: Mrm
Back