Nema od toga ni moga...Ja hoću da se BiH vrati, ima toliko izvođača koji zaslužuju da se predstave Evropi i svijetu.
Neko je pisao nedavno da bi bilo najbolje da se BHT/FTV i RTRS podijele i kao Belgijanci šalju i plaćaju svake druge godine svog kandidata, ali od toga ništa...
Neverovatno mi je da to nama nije palo na pamet tokom one nakaradne drzavne zajednice.Neverovatno mi je da im ne odgovara taj belgijski model.
Te godine sam pesme prvi put cuo na samoj Evroviziji. Naravno, 1. favorit mi je bio Serhat (SM), a 2. Michael. Te godine sam prvi put igrao kladionicu vezano za Evroviziju i uplatio da ce Poljska biti TOP 10 u finalu. Nevezano za kladionicu, glasao sam za njega. Mislio sam da ce pokupiti mnogo veci broj poena kod zirija. Bas sam se iznenadio kada sam video da je katastrofa prosao. A onda sok, kod publike razvalio. A posle smo videli kakva je bila dominacija i na decijoj Evroviziji.Poljska ima jednu od najvecih dijaspora u Evropi, a te godine su se bas mobilizovali da glasaju za Szpaka i odatle taj sok rezultat na tele.
Ja hoću da se BiH vrati, ima toliko izvođača koji zaslužuju da se predstave Evropi i svijetu.
Neko je pisao nedavno da bi bilo najbolje da se BHT/FTV i RTRS podijele i kao Belgijanci šalju i plaćaju svake druge godine svog kandidata, ali od toga ništa...
Kazu da su Slovaci 2010. godine bas bili zagrejani za ESC, imali su ono duzi nacionalni izbor i ljudi su bas bili u hajpu sa Kristinom Pelakovom, medjutim posle tog neuspeha, ljudi su se razocarali…ne treba zaboraviti da je Slovacka jedina zemlja( naravno uz Andoru) koja se nije kvalifikovala u finale od kada postoje polufinalne veceri…ali jedna odlicna pesma, bi mogla sve to promenitiSlovacka je isto htela da se vrati na ESC ove godine kada je izabran novi direktor njihove televizije, bili su spremni da odvoje budzet za to ali su ipak odustali. To je mozda jedina zemlja gde Evrovizija nije dozivela uspeh niti interesovanje publike...
Zapravo čak i da se svi lepo dogovore kad će ko slati pesme na ESC opet im na putu stoji BHRT jer duguju masne pare EBU, dakle prvo bi moralo da se nađe rešenje da se taj dug reši, a to nisu nimalo naivne pare.Drugo resenje trenutno ni ne postoji jer je BHRT u blokadi od prosle godine. Niti manje drzave niti vise javnih emitera...
Ukinu BHRT.... I za status nacionalne televizije i članstvu u EBU konkurišu obe (RTRS i federalna)...Zapravo čak i da se svi lepo dogovore kad će ko slati pesme na ESC opet im na putu stoji BHRT jer duguju masne pare EBU, dakle prvo bi moralo da se nađe rešenje da se taj dug reši, a to nisu nimalo naivne pare.
iiiih, kud ces vise, pa to ti super..5/16Generalno vecina ovog donjeg doma mi je bezveze, ali mi Mengoni toliko vadi godinu, a i Eaea, Aija, CD i QoK