Smatram da najveci potencijal za dobar plasman na ESC ima Luka. Produkcijski je najbolja pesma. Indy, moderna, originalna. Smorile su me staromodne pop balade i pesme sa etno zvukom. Slicni indy eletro vibe mi ima Kaarija iz Finske i predstavnice Ceske sa pesmom spoja alternative i etna. Kad je rec o nastupu, postoje velike sanse da pokida, jer ima ukusa i okupio je kreativan tim. Sigurna sam da ce visuals biti zasnovani na video igrici, two fighters, game over…
Jedina tacka koja me brine je introvertnost - za uspeh kod publike je potrebna komunikativnost koju je imala Konstrakta npr. Dok gleda pravo u kameru i u intervjuima kasnije; ipak mislim da bi bio njen dostojan naslednik;
2. Egret: odlicna kompozicija, izvedba i prateci vokali ali jako minimal, msm da joj je potreban revamp npr. Od nekog neo soul americkog producenta;
3. Dzipsii: obozavam ovaj funky groove alla Dino Dvornik, kako peva, njegov falsetto, i ovde je produkcija trebalo da bude bolja;
4. Princ, Savo itd. Opet, smorili me etno elementi ovog tipa, etno mi je ok kako su to uradili GO A.
5. Zejna: neko se salio sa odlicnom pevacicon kad joj je ponudio ovako banalnu pesmu kad je rec i o kompoziciji i tekstu. Uzgred, tekst je pisala muzicki neobrazovana osoba jer je rumba potekla sa Kube a ovde se radi o spanskoj gitari. Pobogu, zasto Srbija da salje pesmu latinskog ritma?
6. Balosa jos preslusavam. Mozda;
7. Hurricane: we’ve been there, done that, sa boljom verzijom zavrsili na 18. Mestu, sad treba da possljemo losu kopiju, kakav blam bi to bio. Kostimi i izvedba ocekujem da budu flop;
8. Nadja: ovde bi vise legao moderniji nacin pevanja i vokal tipa Zara Larssen.
Ostali: no comment.
U svakom slucaju moj izbor je na progresivnoj a ne prevazidjenoj ili banalnoj numeri.
Napisah esej.