Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
U specijalu Zvezda Granda gostovali su Orkestar Aleksandra Sofronijevića (Aca i pevačice Milena Tanasković i Dragana Aleksić, od 3:15) i Boris Subotić (sa kompozitorom Milošem Markovićem, od 1:36:00).

Sofronijeviću koreografiju radi Jovana Ikonić, koja je bila zadužena i za "Moju bol" 2019. i "Novu decu" na Beoviziji 2018.

Meni je dobra takođe. Interesantno je da su je i snimili uz živo izvođenje muzike. Verujem da će na sceni doći do izražaja. Neke pesme su više za scenu, dok u studijskim verzijama se ne istaknu koliko bi moglo. Među njima su Sofronijević, Rocher, Biber...

Meni lično je za sad 6 i dalje ok i magična cifra još uvek, a ono ako nastavi da evoluira sve, onda bih kasnije povećavao
meni 7 dovoljno, samo da možemo više simetriju da pravimo sa solo pevačima i plesačima iza

Vunturisevicka ce biti naslednica Marine Tucakovic. Zapamtite sta sam rekao. 🤭🤭

Najoriginalniji tekstopisac kod nas jos od pokojne Marine. I komercijala i umetnost.
apsolutno se slazem. a ko je gledao emisiju mogao je da čuje kako je nastao tekst... jbt.. čitaju se narodne lirske pesme.. nema za.ebancije.

Last edited:
U Jutarnjem programu gostovao je Bane Lalić, koji će nastupiti sa svojim MVP-om na Pesmi za Evroviziju. Kaže da MVP može da znači Mnogo Volimo Prirodu, Mnogo Volimo Partizan ili Mnogo Volimo Pršutu. Njih ima do 12 u grupi. Neće imati nikakav specijalni nastup, doći će samo da izvedu pesmu i prenesu poruku, da utiču na autore porukama poput ove koju nosi "Tu gde je ljubav, tu ne postoji mrak", da se sve vrati korenima, a to je bluz. Na pitanje šta očekuje ako odu u Torino, rekao je da nema očekivanja. Jedini od do sada predstavljenih učesnika, nije izveo pesmu (na plejbek).​

CKMZ35G.png

Može li VIS Limunada da iznenadi, šta mislite? Na jučerašnjoj listi gledanosti bili su na 13. mestu.

KmGmHs6.jpg

Angellina i Vasco sigurno u AmiG, oni su iz njihove produkcije, možda ubaci i Lukasa i Saru zajedno zbog gledanosti

Verujete li u pobedu na Pesmi za Evroviziju?

- Spremam se za naše takmičenje, pa ako prođem, videćemo šta će dalje biti. Voleo bih da odem u Torino i pobedim, kao što je i Marija Šerifović u Helsinkiju. Imam jednu šansu i hoću da je iskoristim i da u Srbiju dovedem Evroviziju.

Šta se dešava između vas i Sare Jo? Čas je kudite, čas je hvalite.

- Pogrešio sam što se tiče te devojčice. Nisam znao ko je ona, ali sam se zainteresovao za nju i shvatio da se radi o talentovanoj devojci. Sad o njoj mogu da kažem sve najbolje. Baš je talentovana. Odlična joj je pesma, Nataša nije pogrešila kad je rekla da joj je ona favorit.

Ipak ovo!
Milica Pavlović - Tango - National Final Performance

Kada bismo uspeli da odrzimo koncept Beovizije pod kojim god imenom umesto PZE i napravimo ono sto imaju Italijani sa San Remom, a mozemo sada sa Sky Musicom, mogli bismo da privucemo najjace pevace koji bi se tu prijavili da promovisu hitove i onda pobedili ili ne, na konju su jer imaju nacionalnu pokrivenost i hype. Poput Grand festivala one svoje prve godine. Na taj nacin Milica, Edita, Natasa i ostali mogu da se prijavljuju bez da se plase blamiranja da ce biti jedino relevantno ime u moru anonimusa, a da ce na ESC otici u svakom slucaju neciji rodjak sa RTSa (khmnekopomenuBalkanikukhm), jer u svakom slucaju dobijaju prostor za hit.

Zato sledece godine manje pesama i mozda cak i princip Suncanih Skala - prvo festival mladih nada (bez objavljenih albuma ili pesama sa preko 1m streamova/pregleda) i onda se top 3 kvalifikuje da se takmici sa 10-15 ostvareni(jih) muzicara. Mislim, broj anonimusa koji je do sada nesto uradio na BVZ sigurno nije veci od 3 po takmicenju u svakom slucaju.

RTSu treba da postane muzicki centar Srbije i mislim da Olivera sa ovim to moze da iznese.

Status
Not open for further replies.
Back