Ok, preostade da zavirimo i u poslednju grupu:
1. Kiana - "Where Did You Go" - prema svemu sudeći, ovo bi trebala biti balada, i to power ballad najvrv, malo čudno da otvara poslednju grupu... Nit obećava preterano, ali ne odaje ni utisak nečega što ne obećava...
2. Signe & Hjördis - "Edelweiss" - takoreći totalna nepoznanica, ali mi uliva neko poverenje, naslov, autorski tim.. Nešto mi čak govori da ovo može biti Clara Klingenström 2023. godine.
3. Smash Into Pieces - "Six Feet Under" - e ovo obećava, rok ne da fali na MF, nego fali za medalju, što se kaže, hajde da se nadamo, tekst deluje baš dobro..
4. Mariette - "One Day" - ne znam, ovo mi je iskreno, malo i degute da komentarišem, najiskrenije se ne bih začudio (nisam gledao tekst ove numere) da tekst ide: "One day, I will win MF and represent Sweden....

... Tu je i G:Son, ma milina..

Šta reći, a ne zaplakati...već vidim kako toj kliše osrednjoj numeri dajem nekih 5/10, a od toga goreg nema.. Mnogo puta je i 0 bolja...
5. Emil Henrohn - "Mera mera mera" - uh ovo će baš teško biti za mene, ali ko zna, dopada mi se što je autorski tim nestandardan za MF..
6. Axel Schylström - "Gorgeous" - poznato MF lice, meni ne obećava, teško da će biti za mene..
7. Loreen - "Tatoo" - i ajde konačno i to očekivano čudo da čujemo, a zapravo očekivano čudo vrlo lako može biti očajnički potez (koji će se i završiti odlaskom u Liverpul) jedne evrovizijske zvezde koja u biti nije našla svoj muzički put u punoj formi, što se kaže, i u skladu sa svojim kapacitetima, nakon pobede na ESC, početkom prethodne decenije i još očajnije, u MF kontekstu, nakon one čuvene 2017. kada je sa "non MF friendly" autorskim timom, pa da kažemo i nezasluženo "udaljena".. Ne želim joj da pođe stazama još jedne "nekad perspektovne" ESC zvezde iz susedne zemlje, znaćete na koga mislim..
Kad zbrojim sve, ovo me više interesuje i intrigira kao fenomen, kao i zbog još jednog detaljčiča, a to je da je jedan od mnogobrojnih autora ovoga, glavom i bradom (ne G:Son naravno

) Cazzi Oppeia... pa draga naša Loreen, pokloni se i počni...