se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Necu verovati dok Marko ne pocne da stavlja slike kako putuje kroz svetu.

U revijalnom delu četvrtog deltävlinga nastupiće Carola koja ove godine obeležava 40 godina otkako je prvi put predstavljala Švedsku na Pesmi Evrovizije sa pesmom Främling (Stranac). Prilika da se podsetimo kako je to bilo pre deset godina...

Prema najavama, Carola će u Malmeu, gde je prvi put pobedila, osim Främlinga, izvesti i Fångad av en stormvind, kojom je pobedila na Melodifestivalenu i ESC 1991, ali i pesmu Evighet (Invincible) kojom je predstavljala Švedsku na ESC 2006.

Ok, preostade da zavirimo i u poslednju grupu:

1. Kiana - "Where Did You Go" - prema svemu sudeći, ovo bi trebala biti balada, i to power ballad najvrv, malo čudno da otvara poslednju grupu... Nit obećava preterano, ali ne odaje ni utisak nečega što ne obećava...

2. Signe & Hjördis - "Edelweiss" - takoreći totalna nepoznanica, ali mi uliva neko poverenje, naslov, autorski tim.. Nešto mi čak govori da ovo može biti Clara Klingenström 2023. godine.

3. Smash Into Pieces - "Six Feet Under" - e ovo obećava, rok ne da fali na MF, nego fali za medalju, što se kaže, hajde da se nadamo, tekst deluje baš dobro.. 🤞

4. Mariette - "One Day" - ne znam, ovo mi je iskreno, malo i degute da komentarišem, najiskrenije se ne bih začudio (nisam gledao tekst ove numere) da tekst ide: "One day, I will win MF and represent Sweden.... 🎵🎶🎼🎧... Tu je i G:Son, ma milina.. 😒 Šta reći, a ne zaplakati...već vidim kako toj kliše osrednjoj numeri dajem nekih 5/10, a od toga goreg nema.. Mnogo puta je i 0 bolja...

5. Emil Henrohn - "Mera mera mera" - uh ovo će baš teško biti za mene, ali ko zna, dopada mi se što je autorski tim nestandardan za MF..

6. Axel Schylström - "Gorgeous" - poznato MF lice, meni ne obećava, teško da će biti za mene..

7. Loreen - "Tatoo" - i ajde konačno i to očekivano čudo da čujemo, a zapravo očekivano čudo vrlo lako može biti očajnički potez (koji će se i završiti odlaskom u Liverpul) jedne evrovizijske zvezde koja u biti nije našla svoj muzički put u punoj formi, što se kaže, i u skladu sa svojim kapacitetima, nakon pobede na ESC, početkom prethodne decenije i još očajnije, u MF kontekstu, nakon one čuvene 2017. kada je sa "non MF friendly" autorskim timom, pa da kažemo i nezasluženo "udaljena".. Ne želim joj da pođe stazama još jedne "nekad perspektovne" ESC zvezde iz susedne zemlje, znaćete na koga mislim.. 😉
Kad zbrojim sve, ovo me više interesuje i intrigira kao fenomen, kao i zbog još jednog detaljčiča, a to je da je jedan od mnogobrojnih autora ovoga, glavom i bradom (ne G:Son naravno 😄) Cazzi Oppeia... pa draga naša Loreen, pokloni se i počni... 😉

Od ljudi/ novinara koji su čuli Tattoo. Iskreno sam imao vrlo niska očekivanja, ali izgleda da će biti dobra pesma.

F6E6BA71-FBF1-4613-9790-D0F13186BC64.jpeg
A490EEDA-0834-4B62-99F4-399EAF0F2443.jpeg
452D5DCE-7F14-48F1-BC80-488C78032F90.jpeg
2F5B2899-D4A6-4968-ACF9-69EA44FBF2E4.jpeg

"Statements" je nešto drugo poptuno.. To je nebo i zemlja autorski tim sa ovim sada.. Ovo je povratak na "Peter Boström i G:Son" tim iz 2012. i meni to nikako ne uliva poverenje...kao ni sam tekst:

"I don't wanna go
But baby, we both know
This is not our time
It's time to say goodbye

Until we meet again
'Cause this is not the end
It will come a day
When we will find our way
Violins playing and the angels crying
When the stars align then I'll be there

Oh, I don't care about them all
'Cause all I want is to be loved
And all I care about is you
You stuck on me like a tattoo"

😒😒😔🥺

Ovaj tekst me pomalo i blam da poredim sa "Statements" onako najiskrenije rečeno...

Uh, ja ne pamtim ovakve reakcije novinara na bilo šta u Švedskoj dosad. Strpeću se do četvrtka da vidim probu...

Nešto mi i govori da Loreen kod prve 3, a možda i 4 kategorije publike više nema šta da traži, stavili su je u najlakšu grupu po tom pitanju, vrv i ciljano, da je sa mlađim muškim izvođačima, mislim da bi je progutali sa aplikacijskim glasovima, pa nju 2017. godine i Axel Schylström gotovo pa prestigao, zanimljivo da je i sad on tu, u istoj grupi..

Back