ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Za sada:

1. Poljska
2. Italija

3. Estonija
4. Albanija
5. Hrvatska?????
6. Norveška
7. Španija
8. Češka
9. Litvanija
10. S. Makedonija

Fino sam prošao na predviđanjima i ove subote.

Attachments

• Screenshot_20220220-004102_Firefox.webp
    Screenshot_20220220-004102_Firefox.webp
    50.6 KB · Views: 15
Moj top nakon večeras

1. :es:
2. :no:
3. :mt:
4. :it:
5. :al:
6. :ie:
7. :ee:
8. :cz:
9. :hr:
10. :sm:
11. :mk:
12. :lv:
13. :lt:
14. :il:
15. :pl:
16. :md:
17. :si:
18. :bg:

1. 🇵🇱
2. 🇮🇹
3. 🇲🇹
4. 🇲🇰
5. 🇱🇻
6. 🇨🇿
7. 🇦🇱
8. 🇪🇸
9. 🇱🇹
10. 🇭🇷

Ostale nemam potrebu čuti nikad više

Do 9. mesta su pesme koje me interesuju, ovo ostalo jedva poređao koliko je loše. Po sistemu manjeg zla.

Attachments

• Screenshot_20220220-005451_Discord.webp
    Screenshot_20220220-005451_Discord.webp
    41.6 KB · Views: 20
Španija, Albanija, Italija i Poljska jedino što valja, nadam se da će da uzmu kasete sa Srećnim ljudima i ostalo sve poruše

ItalyMahmood & BlancoBrividi
10​
Czech RepublicWe Are DomiLights Off
10​
CroatiaMia DimšićGuilty Pleasure
10​
EstoniaSTEFANHope
10​
PolandOchmanRiver
10​
LithuaniaMonika LiuSentimentai
9.5​
NorwaySubwoolferGive That Wolf A Banana
9.5​
SloveniaLPSDisko
9​
MaltaEmma MuscatOut Of Sight
8.5​
LatviaCiti zeniEat your salad
7.5​
North MacedoniaAndreaCircles
7​
San MarinoAchille LauroStripper
6​
MoldovaZdob si Zdub & Fratii AvdahovTrenuletul
5.5​
BulgariaIntelligent Music ProjectIntention
5​
AlbaniaRonela HajatiSekret
5​
SpainChanelSloMo
5​
IrelandBrooke ScullionThat's Rich
4.5​
IsraelMichael Ben DavidI.M.
2​

za sada mi je ovako, menjalo se i menjaće se

(posle ovog ka dnu dalje mi redom idu Moldavija, S. Makedonija, San Marino, Bugarska)

Attachments

• Screenshot_20220220-194415_My Eurovision Scoreboard.webp
    Screenshot_20220220-194415_My Eurovision Scoreboard.webp
    60.2 KB · Views: 15
Što se mene tiče ta sada je stanje sledeće:
1. Češka
2. Italija
3. Litvanija
4. Španija
5. San Marino
6. Poljska
7. Hrvatska

Zadnji mi je ubedljivo Izrael, a tik iznad njega Slovenija i Makedonija. Ostali me još uvek ne dotiču (osim ako nisam nekoga zaboravio)

Meni drugo polufinale 2018. godine uopšte nije bilo toliko loše, naprotiv, imam masu nekih cool pjesmica koje su mi ''guilty pleasure'' i koje i dan-danas rado slušam... Dosta neslušljivije i slabije mi je bilo prvo polufinale 2019-te, iz njega bukvalno 2 pjesme mogu da zavrtim.
A složio bih se sa @Petar, meni isto svake godine u ovom periodu se čini da mi je više pjesama za ispadanje nego za prolazak, trenutno od ponuđenih potencijalnog finalistu bih svijećom morao da tražim (naročito u prvom polufinalu) što može biti dobar znak da će ustvari sezona na kraju krajeva završiti se kao uspješna! :LOL:

Pozdrav svima, ovde nekadasnji Brojcani iliti 1234567890 a sada pod imenom mog omiljenog crtanog lika Lignjoslav.

Sta da kazem, zbog proslogodisnje katastrofe za vreme ESCa kad sam imao dosta problema sa anksioznoscu, te zbog toga dosta retko gledam snimke iz prosle godine, euforija oko ESCa je kod mene dosta splasnula, pa sam se udaljio od svega po pitanju ESCa. Te zato mi je takmicenje 2021. ostalo u katastrofalnom secanju.

Ali sad kako ide na bolje, odlucio sam da se vratim forumu i da nadam se bez problema ispratim ovogodisnje takmicenje. Prvo da prokomentarisem zreb za polufinala, da li sam zadovoljan, rekao bih delimicno. Za razliku od prosle godine kad smo bili sami, sad imamo :mk: i :me: ali nisam zadovoljan sto su sa nama :ie: :ee: :au: i :se: .

Sto se tice pesama, ostajem pri svome da pesme ne preslusavam dok svi ne odaberu, jedino sto sam pratio Doru i nimalo nisam bio zadovoljan ponudom pesama. A sto se tice nasih, takodje nisam zadovoljan pogotovo sto Lukas ucestvuje, ali ajde nek nam je Bog u pomoci 5. marta.

Jos jednom veliki pozdrav svim forumskim drugarima i nadam se da cu ovaj put bez ikakvih problema uspeti ispratiti ovu sezonu!

Moj top 19 (za sada):

1. Češka :cz:
2. Italija :it:
3. Estonija :ee:
4. Norveška :no:
5. Španija :es:
6. Poljska :pl:
7. Irska :ie:
8. Letonija :lv:
9. Hrvatska :hr:
10. Izrael :il:
14. Moldavija :md:
15. Slovenija :si:
16. Bugarska :bg:
17. Albanija :al:
18. San Marino :sm:
19. Ukrajina :ua:

Prvo da prokomentarisem zreb za polufinala, da li sam zadovoljan, rekao bih delimicno. Za razliku od prosle godine kad smo bili sami, sad imamo :mk: i :me: ali nisam zadovoljan sto su sa nama :ie: :ee: :au: i :se: .
Da, jeste velika prednost i olakšanje što su sa nama u istom polufinalu Sjeverna Makedonija a pogotovo Crna Gora (bez koje smo realno niko i ništa, kao i oni bez nas), mada to i ne mora ništa da obećava ako se na kraju ispostavi da u drugom polufinalu bude neugodna konkurencija... Za Uraganke prošle godine činjenica da su bile ''same'' i bez ijedne druge države iz ex-yu nije predstavljala neku smetnju i hendikep jer polufinale nije bilo ''čupavo'' pa su ga pregazile k'o plitak potok. Iako je nepuna polovina pjesama iz našeg polufinala do sada poznata, od njih 8 bih ovako na prvu izdvojio 4 prilično kompetitivne koje su trenutno sigurne za finale (Estoniju, Maltu, Poljsku i Češku) dok iz prvog samo mi Norveška djeluje potpuna sigurica od ukupno 9 lol, mada vidjećemo šta će nam idući dani donijeti.
Meni ne smeta što smo sa Estonijom opet u istom polufinalu i to 3 godine za redom s obzirom da nam je njihov žiri prethodna 2 puta dao fine poene (od televotinga naravno ništa) a Neveni i neku siću u finalu, bukvalno sam očekivao duplu 0 naročito prošle godine kada ono 5 za Uraganke od estonskog žirija, šok! :D Čini mi se da smo od svih zemalja otkako su uvedene 2 polufinalne večeri najrjeđe bili u istoj grupi sa Jermenijom - samo 2 puta za 14 godina: 2011. i 2015. godine a trebali smo i pretprošle da takmičenje nije otkazano.

Možda bi neki voljeli da je naišao neki vir ali nije, uraganu mali virovi ne mogu ništa. ;)
Osmo mjesto u polufinalu sa svega 2 ''televote friendly'' države od njih 17 i sa pjesmom na koju se žiri po difoltu ne loži i jeste gaženje preko plitkog potoka.

Muku mučim sastaviti top 10, skoro ništa mi se ne sviđa. 😕 I top 5 skroz čudan...

1. :cz:
2. :ee:
3. :pl:
4. :it:
5. :mk:

Češka mi uglavnom nije bila među favoritima, zadnjih godina mi je Lake Malawi bio dobar, ali ne za top 5.
Estonija mi se zadnji put svidjela 2015. (moji pobjednici, a vjerojatno i u top 5 najdražih ESC pjesama ikada).
Poljska zna imati zanimljive pjesme, samo što se uvijek nađe i dosta boljih pa na njih nekako i zaboravim.
Italija mi je često u vrhu, no Brividi mi se ne sviđa nešto posebno (još plačem za Ciao Ciao). I kao takva mi je bolja od velike većine do sada odabranih.
S. Makedonija mi se uvijek nekako prišunja u drage pjesme (osim Vasila) i koliko god Circles u početku nisam doživljavala, toliko mi je sad dobra.

Povećava se broj forumaša kojima je Češka pesma na prvom mestu. Volim

U emisiji "Među nama" Nove S, gostovali su Miljan Tanić, član OGAE Srbija i autor podkasta "Love Love, Peace Peace" i Aleksandar Đikić, šminker srpske delegacije. Pričali su na temu Evrovizija nekad i sad.

Back