Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Ja ću zbog Petra i za opšte dobro svih nas.
Ja kada nas pozivate da glasamo za opšte dobro:

giovanna-civitillo-anna-oxa.gif

Sad mi sve ima smisla oko Džipsija. Reprezentuje dve ugnjetavane manjine u Srbiji, pesma se zove Greh, to mu dobar storyline.
Mislim da će Luku ipak žiri da sroza, mada ko je uopšte u žiriju zna li se?

Ziri ne bi trebalo da sroza najbolju (ne)pesmu

Sto neko rece, toj pesmi je Luka najveci problem tj kako ce ga opsta populacija svariti

Mada opet hoće RTS i Luku da uvali na Eurosong, jer jbg, jednom su ga već ispalili daj sad da probamo tu bizarnu priču. Pa ako ne prođe uvek dođe neki novi Princ.

Ostao nam je jos Luka od bizarnih i onda nemamo vise nikoga. Ostali su Sara Jo, Zorja i Princ, i Karleuse u pokusaju

Ostao nam je jos Luka od bizarnih i onda nemamo vise nikoga. Ostali su Sara Jo, Zorja i Princ, i Karleuse u pokusaju
Ma ja se bacam na projekat za narednu godinu, kad može bilo ko da se prijavi mogu i ja da nađem pjevačcu za moj tekst.

Nego, neko je pomenuo da Zejna ne pleše dovoljno. Mislim da sasvim dovoljno pleše, šta će više mora da puca ta glaščina nek prištedi na snazi.

Sad mi sve ima smisla oko Džipsija. Reprezentuje dve ugnjetavane manjine u Srbiji, pesma se zove Greh, to mu dobar storyline.
Mislim da će Luku ipak žiri da sroza, mada ko je uopšte u žiriju zna li se?
Ne zna se i neće se znati do subote u kasno u noć. I ne vidim razlog zašto bi žiri sahranio Luku, prošle godine je razbijen tabu da naš žiri ne voli kreativnost, otkačenost i unikatnost.

Salu na stranu, ako ode Luka, to je to od nas sto se tice konceptualne umetnosti. Sledece godine se vracamo na nesto a la H H Hurikejn! 1,2, girls come on!

Je l' ima neko na forumu da zna da peva?

Mrmota cuvamo za San Marino.

• Love
Reactions: Mrm
A Ćerke Hurikane su nekako ujednačenije nego Mame Hurikane što se prformansa tiče, al ni upola pojave ko keve.

Ukratko osvrt na sve sto smo videli u oba polufinala......

Moram prvo da pohvalim RTS na fenomenalnoj produkciji (mislim da je ove godine taj tehnicki deo na najvisem nivou do sada). Ove godine sam zaista imao dojam kao da gledam pravi ESC prenos. Sve mi je na top nivou, ukljucujuci i binu ali i razglednice. Takodje, Milan Maric mi se mnogo bolje uklopio kao muski voditelj od Jovana Radomira (iako njemu, zaista, svaka cast, imam neizmerno postovanje).

Sto se pesama tice, mnogo bolje mi je selo prvo polufinale pa cu od neke krace analize tog polufinala prvo i poceti. Finalisti su manje-vise ocekivani, jedino pravo iznenadjenje mi je ispadanje Angeline. Iskreno, pesma mi je uvek bila bledunjava ali nastup je bio odlican i trebala je da prodje dalje umesto recimo Shy-ja. Empathy Soul Project nisam ocekivao u finalu ali dobra mi je pesma ovako, van ESC konteksta, i drago mi je sto su prosli. Pretpostavljam da ih je ziri progurao. Sto se mojih favorita u ovom polufinalu tice, Luke ubedljivo najbolji sveukupno, nastup maestralan. Vokalno nije bilo najbolje ali ima prostora za popravku. Ostaje mi #1 favorit i za sutra, svi glasovi ce ici za njega. Ujedno mislim da ima i najvece sanse za trijumf od svih takmicara. Princ takodje odlican ali nista novo ni inovativno. Bio bi dobar predstavnik ali nije nesto cime bih bio odusevljen. Balos mi je isto bio odlican, medju najboljima u prvom pf, i ne bih se bunio da ode ni on iako me pesma "ne kupuje" skroz i dalje. Nije mi konkurentna pesma za nesto vise od pukog plasmana u finale ali ovako generalno sam Filip je odradio odlican posao i voleo bih da ga vidim i neke naredne godine sa boljom pesmom. Chegi su mi takodje bili medju najboljima ali nikako, naravno, ovo ne bih slao na ESC.

Sto se drugog polufinala tice, po pesmama daleko slabije od prvog ali sam svejedno uzivao gledajuci. Najbolja mi je bila Ivona. Njena mi se pesma u studijskoj verziji nije previse dopala ali nastup mi je bio top. Nazalost, pesma je bila neupecatljiva i ovaj trud nije urodio plodom. Zejna je bila odlicna takodje ali nema mi "winner vibe". Zapravo ima skoro isti vajb kao Princ kad se pogleda ceo paket, sto je dobro, ali na samom ESCu mislim da bi nam finale sa njom bilo plafon u svakom slucaju. Hurricane su vokalno bile bolje nego sto sam ocekivao, sama koreografija isto ok, ali kostimi su uzasni. U svakom slucaju, sada je jasno da one sigurno ne pobedjuju sutra. Dzpsi je izvukao maksimum iz vrlo slabasne pesme i vizuelno je bio odlican ali nije dovoljno za pobedu. Frajle su mi bile super, one su mi i inace pri vrhu, drago mi je da su prosle u finale. Samo sam za Frajle sinoc i glasao. E da, moram da spomenem i ja Eegora...........ovo je sigurno nesto najgore sto sam u zivotu video a da je vezano za ESC. Totalni WTF. I dalje mi je nejasno kako je ova pesma uopste i prosla konkurs....i pre nastupa mi je bila najgora od svih ponudjenih a sa ovim nastupom, cringe je jos i veci. Sumnjam da su Kebine pesme bile losije od ovoga.

U svakom slucaju, verujem da se sutra resava izmedju Luke, Zejne i Filipa, mada ima jos potencijalnih kandidata koji vrebaju iz senke poput Princa. Sto se mene tice, Luke Black ostaje najbolji paket i moja apsolutna podrska ide njemu. A i glasovi idu samo njemu.

Salu na stranu, ako ode Luka, to je to od nas sto se tice konceptualne umetnosti. Sledece godine se vracamo na nesto a la H H Hurikejn! 1,2, girls come on!
Ja baš mislim suprotno, ako ispadne da dve godine zaredom ostvarujemo uspeh sa eksperimentima sledeće godine će ih biti još više.

Štaviše mislim da će se onda taj trend raširiti i po ostalim zemljama učesnicama.

Ovde smo glavu razbijali da shvatimo unapred šta će se desiti sutra, a desiće se nešto glupo sigurno i bićemo šokirani.

Back