U Srbiji se vodi kao Republika PortugalijaPortugalija ili Portugal je isto nedoumica
I jedno i drugo je ispravno,inače po logici stvari koliko god možda nekome bilo smešno možda bi mi trebalo da kažemo nogomet,a ne fudbal. Mi imamo realno bas mnogo anglicizama,germanizama,turcizama...U Srbiji se vodi kao Republika Portugalija
Pa i nazivi meseci mi koristimo latinske a Hrvatska slovenske..I jedno i drugo je ispravno,inače po logici stvari koliko god možda nekome bilo smešno možda bi mi trebalo da kažemo nogomet,a ne fudbal. Mi imamo realno bas mnogo anglicizama,germanizama,turcizama...
Ako za rukomet govorimo RJUKOMET,a ne HENDBALL,onda i ovo nema logike zvati fudbal,već nogomet..
Mislim da ne makar za Italiju. U Italiji su se karte prodavale preko ticket online, prodaja otvarala u odredjen sat. Kad sam uspela da udjem na site posle 5 minuta bili su available samo krugovi levo i desno - za finale su cene bile paprene, tako da sam kupila za jednu od probi, msm za ziri. Evo cena za finale:Ne znam koliko je tacna informacija.
View attachment 4742
Zato su Portugalci zavrsili u dugovima 2018.
U novinama iz 1930. Brazil su zvali Brazilija, fudbal je bio futbal (jos pre toga). Lepo je podsetiti se nekih izraza nekad, ali mislim da arhaizme ne treba koristiti u govoru.Portugalija ili Portugal je isto nedoumica
Ja sam kartu za naše polufinale (live show) na ticketon.it u Torinu platio 157,5 eur, u drugom krugu prodaje sam uspeo da uzmem...Mislim da ne makar za Italiju. U Italiji su se karte prodavale preko ticket online, prodaja otvarala u odredjen sat. Kad sam uspela da udjem na site posle 5 minuta bili su available samo krugovi levo i desno - za finale su cene bile paprene, tako da sam kupila za jednu od probi, msm za ziri. Evo cena za finale:
finale - Live TV Show sabato 14 marzo alle 21:
Takodje mislim da je gomila ljudi iz muzicke industrije i tv-a itd dobila karte gratis. Zato su obicni smrtnici morali da placaju.
- Anello 1 – cat 1: €350.
- Anello 1 – cat 2: €300.
- Anello 2 – cat 1: €250.
- Anello 2 – cat 2: €200.
- Anello 1 – visibilità ridotta: €150.
U novinama iz 1930. Brazil su zvali Brazilija, fudbal je bio futbal (jos pre toga). Lepo je podsetiti se nekih izraza nekad, ali mislim da arhaizme ne treba koristiti u govoru.
srpska lutkica Thea Devy se desavaSta se desava sa Austrijom na kladionicama? Skocili za 10 mesta![]()