Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Odličan GIF iz spota Holandija 2023 (evo koristim Holandija :p ) kad se "svađamo" na ovoj temi...

RRcQuq1.gif

Pozdrav ljudi, ne bih da smaram, ali sam oduševljen vašim komentarima. Stvarno ste jako uzavreli i pratite takmičenje do detalja, imate i paparace : ) Kiss puno pozdrava. Evo ja sam otvoren da Vam odgovorim na neke nedoumice ako ste ih imali. Eegor

Pozdrav ljudi, ne bih da smaram, ali sam oduševljen vašim komentarima. Stvarno ste jako uzavreli i pratite takmičenje do detalja, imate i paparace : ) Kiss puno pozdrava. Evo ja sam otvoren da Vam odgovorim na neke nedoumice ako ste ih imali. Eegor
Dokazi identitet. 😎

Da li planiraš da se prijaviš sledeće godine, s obzirom da je tvoj nastup (iako nisi prošao u finale) privukao dosta pažnje na PzE (negativne i pozitivne).

Offtopic: hoće li još neko od takmičara da se otkrije, pošto nas očigledno mnogi prate. Kad će Kristina Kovač da nam se javi recimo? Možda i Luka?

Kada pričamo u simbolici u umetnosti stvar je vrlo kompleksna. Najjednostavniji odgovor ćete naći ako ukucate na google-u teddy bear symbolism. Takođe u Jevanđelju po Mateju Isus kaže da treba da budemo kao deca. Meni su mede jako slatke lično i popravljaju mi raspoloženje. U nastupu je bila aluzija na njih kao na anđele zato što anđeli po hrišćanskoj tradiciji mogu da menjaju obličje. A medvedići su simbol prostote, prostodušnosti i najboljih namera.

Da li planiraš da se prijaviš sledeće godine, s obzirom da je tvoj nastup (iako nisi prošao u finale) privukao dosta pažnje na PzE (negativne i pozitivne).

Offtopic: hoće li još neko od takmičara da se otkrije, pošto nas očigledno mnogi prate. Kad će Kristina Kovač da nam se javi recimo? Možda i Luka?
Ja sam sad prvi put pročitao i oduševio sam se koliko ste uzavreli, i ja veoma pratim Evroviziju već dosta godina. Lepo je videti da Vam je toliko stalo. Zaista cenim vaš trud i to kažem bez trunke ironije i sarkazma.

Legendo, pozdrav!

Koja je simbolika medvedića u odnosu na religijsku tematiku pesme?
E tek sad vidim da te nisam quote-ovao. Teddy Bear kao simbol dara poklona i detinjaste prostodušnosti se meni kao umetniku apsolutno poklapa i komplementarno je Isusovom naglašenom insistiranju na detinjastosti kod ljudi. Ja se nadam da je to neki odgovor. Takođe meni su mede simboli koji se pojavljuju u svim mojim pesmama. Da li ste slušali Vodi me na more ili Smej se ili Ahedonizam?

E tek sad vidim da te nisam quote-ovao. Teddy Bear kao simbol dara poklona i detinjaste prostodušnosti se meni kao umetniku apsolutno poklapa i komplementarno je Isusovom naglašenom insistiranju na detinjastosti kod ljudi. Ja se nadam da je to neki odgovor. Takođe meni su mede simboli koji se pojavljuju u svim mojim pesmama. Da li ste slušali Vodi me na more ili Smej se ili Ahedonizam?
Ahedonizam me podseća malo na moje prvo (i jedino, hvala bogu) iskustvo na acidu.

Pozdrav, hvala ti što si se javio i što odgovaraš na pitanja uprkos tome što tvoja pesma nije bila zapažena kao neke druge.

Poslaću sigurno neku pesmu, imam ih trenutno 20-ak gotovih koje variraju od drum n bass-a, preko rejva, regetona, trepa itd. Napravio sam 2 albuma prošle godine. Ove godine će izaći prvi. A to što ostane za album sledeće godine nešto ću poslati pa korak po korak. Posle šokiranja bih sada uradio nešto zaista zabavno bez TOLIKO ozbiljne poruke : )) Takođe evo vam mala ekskluziva između ostalog radim duet sa Sajsi MC za pesmu Mnogo sam sladak kada perem sudove

Ahedonizam me podseća malo na moje prvo (i jedino, hvala bogu) iskustvo na acidu.

Pozdrav, hvala ti što si se javio i što odgovaraš na pitanja uprkos tome što tvoja pesma nije bila zapažena kao neke druge.
Ja se nikada u životu nisam drogirao. Ja sam veliki fan Terry Gilliam-a, Stanely Kubrick-a, i raznih avangardnih pravaca u filmu i književnosti i slikarstvu. Moja pesma je zapažena onoliko koliko je žiri bio adekvatan da je oceni i publika, a to znači od prilike bila je previše konceptualna za našu publiku i to je u redu skroz. Ja i testiram stvari. Posle ovoga sledi nekoliko balada, par klupskih stvari itd. Tek sam počeo : ) Ma koliko to Vam zvučalo loše, nadam se da ćete me makar u nekoj meri razumeti.

CB3CBB22-B916-45F5-8172-CAC683BC03E6.webp

Ja se nikada u životu nisam drogirao. Ja sam veliki fan Terry Gilliam-a, Stanely Kubrick-a, i raznih avangardnih pravaca u filmu i književnosti i slikarstvu. Moja pesma je zapažena onoliko koliko je žiri bio adekvatan da je oceni i publika, a to znači od prilike bila je previše konceptualna za našu publiku i to je u redu skroz. Ja i testiram stvari. Posle ovoga sledi nekoliko balada, par klupskih stvari itd. Tek sam počeo : ) Ma koliko to Vam zvučalo loše, nadam se da ćete me makar u nekoj meri razumeti.
daleko od toga da mi se ne sviđa, dao sam 7 bodova (4. mesto) za "Starac dana" na forumskom glasanju za pesme drugog polufinala. Samo je veoma avangardno i drugačije od svega što je viđeno do sada.

Vrati se ti i na PZE, ali nemoj previše u visine da ideš...

749026.jpg

Back