es Španija 2025: Melody - Esa diva

Dobar nastup ali pesma je teška limunada i ni po čemu se ne izdvaja u odnosu na većinu drugih (a skorašnjih) njihovih pesama. Zaslužen rezultat.

Pa stvarno su je i TVE i fanovi uništili, bolje da je izgubila opet nego ovako na silu i još pukla rezultatski

Имали су јуче конференцију за штампу она и ТВЕ, ладно је између редова испрозивала телевизију (а рекла како неће стварати драму хаха), да је хтјела другачији / бољи наступ, да је предлагала многе ствари а нису прихватили, кадровима није задовољна иако је нагласила какви треба да буду, нову верзију је тражила ТВ Еспања а не она... и да, није видјела анимације за ЛЕД екране док није дошла у Базел

Шпанци 🤝 драма

Ово ће тек да одбије иоле афирмисана имена од Бенидорма наредне године, а не дјелује ми да главна и одговорна за исти планира да мијења нешто. Земља која може у топ 10 сваке године са сценом какву има, има просјечан резултат 20. мјесто у последњих 10 година, језиво

Ja bih doživeo nervni slom da vidim ONAKVE animacije nekoliko dana pre nastupa 💀

Мислим, главни проблем је био и остао јасан - пјесма. Али истина је да ТВЕ јесте уложила у промоцију, бар ми је тако дјеловало, сад што је било несугласица, вјероватно их свуда има, једино што ми дјелује да је највише изиритирало Мелоди јесте она порука о Гази прије емитовања јер је потенцијално могла негативно утицати на њу, да су одлучили да их санкционишу, саботирају и сл.

Превише је негативна атмосфера створена код њих тако да ме баш занима ко ће се хтјети пријавити догодине, вјероватно опет гомила анонимуса

Najveci je problem sto njima, prakticno, odluku svake godine donosi ta sacica eurofanova.

Мислим да ове године ипак није било тако, јер су еврофанови љути одмах били зато што су фанови Мелоди гласали ко луди и зезнули и Мелоди а и Шпанију тим потезом

Да се њих питало, други побједник би био, али да, ТВЕ се њима највише додворава иначе и зато одбијају велика имена од пријаве

Melody mi toliko iskakala na insta sa raznim mimovima, da mi na kraju refren odzvanja u glavi ceo dan. Pravda za Slavicu.

Мислим да ове године ипак није било тако, јер су еврофанови љути одмах били зато што су фанови Мелоди гласали ко луди и зезнули и Мелоди а и Шпанију тим потезом

Да се њих питало, други побједник би био, али да, ТВЕ се њима највише додворава иначе и зато одбијају велика имена од пријаве
U pocetku su neka imena iskazivala interesovanje za neku eventualnu prijavu (tipa Aitana), medjutim festival je stagnirao i svake godine su imena sve gora i gora, prakticno najjaci lajnap je bio prve godine (Tanxu, Rajden, Rigoberta).

Inace, ilustracija lose organizacije je izjava Abrahama Matea koji je rekao da je hteo da se prijavi, a onda je prosle godine nastupio u revijalnom delu i video kako to izgleda iznutra i izgubio zelju.

Jeste spanska sramota da beleze ovako lose rezultate a sa njihovog govornog podrucja dolaze neki od najvecih svetskih hitova.

Плус је брат Абрахама Матеа један од пјевача Лерике тако да је имао још већи увид у то како све изгледа.

Нема шансе да ће се неко познато име појавити на такмичењу, вјероватно ће бивши учесници ОТ-а опет да буду највећа имена, можда довуку Корал и Мирелу да их коначно пошаљу након пар покушаја

Meni španski evrovizijski ''post mortem'' zvuči kao potencijalni scenario sa RTS-om i nekom našom lokalnom zvezdom koja bi, vrlo verovatno, isto tako pukla na ESC, pa bismo slušali iste pričice, tužakanja i teorije.

A da su TVE i RTS sestrice po bedi, dokazuje to da smo i mi oni u poslednjih 11 godina imali po jedno deseto mesto i po jedan top 5 plasman. Stvarno tuga i blam, za Španiju naročito, a posebno ako u obzir uzmemo kakvo tržište i koliko značajniji potencijal imaju u odnosu na našu malu i priličnu užeglu mejnstrim scenu.

Meni drug iz Španije kaže da je Melody tamo generalno (bila i ostala) prilično voljena od šire javnosti i kežual publike (?), i da je baš to bio glavni razlog što su se masovno navadili toliko da prate ESC ove godine i lansirali gledanost.

Lično imam teoriju da je RTVE sada s njom (slučajno ili namerno) uradio ono što je i RTS sa Hurricane, privukao pažnju javnosti šire od dežurnog ESC fandoma (koji je kod njih maltene i preoteo Benidormfest), te digao entuzijazam i kod kežualaca, da je to misija koja je relativno uspešno objavljena, a da je dugoročno gledano sam Melodijin rezultat tu sekundaran.

Sad, naravno, sam način funkcionisanja na relacijama emiter - učesnici nacionalnog izbora, i emiter - predstavnik, verovatno da jeste problematičan i ne ohrabruje buduće izvođače, ali mislim da se na to tiho kuka i po mnogim drugim zemljama.

Nešto nisam optimističan kada je u pitanju budućnost Španije na Evroviziji, ali možda će im se bar više drobiti o tome i pratiti u naciji 🤷‍♂️

Рекла је Мелоди да би ишла опет али дјелује ми да је заратила фино са ТВЕ, баш су драму направили око свега.

Наводно се припрема промјена правила Бенидорма и убациће главну награду од 150 хиљада евра за побједнички тим

Više od svega na svetu bih voleo da doživimo ESC u Madridu, ali uzimajući u obzir okolnosti, sumnjam da tako nešto možemo očekivati u skorijoj budućnosti. Špancima su kao i nama doduše potrebne konkurentnije pesme, ali ako posmatramo njihovo tržište, nemoguće je da nisu u stanju da ponude tako nešto, samo nema zainteresovanosti. Ovogodišnji Benidorm je bio najslabiji od kako pratim, definitivno.

Više od svega na svetu bih voleo da doživimo ESC u Madridu, ali uzimajući u obzir okolnosti, sumnjam da tako nešto možemo očekivati u skorijoj budućnosti. Špancima su kao i nama doduše potrebne konkurentnije pesme, ali ako posmatramo njihovo tržište, nemoguće je da nisu u stanju da ponude tako nešto, samo nema zainteresovanosti. Ovogodišnji Benidorm je bio najslabiji od kako pratim, definitivno.
Pa bilo bi da nije Rusija nasrnula na Ukrajinu 2022.

Pa da, sa Ćanelom su bili najbliži, ali eto... kur**a sreća. Pitanje je kada će i da li će skoro da se ponovi tako nešto.

Враћа се демоскопски жири значи поново стручни жири може сам да одлучи побједника 😂 једино што се примјетно разликује је што ће имати креативног директора за наступе и фестивал генерално + награда од 150 хиљада евра

Back