ch Švajcarska 2023: Remo Forrer - Watergun

Sviđa mi se za pozadinsku muziku u tržnom centru. Ni po čemu mi se ne izdvaja od milion sličnih pesama.

Ljudi, sto je ova godina losa…bas, bas losa. Svajcarska je ove godine toliko mlaka, bleda, neupecatljiva.

Nije loša pesma :)

Pesma se odnosi na sve ljude sa akcentom na Remove vršnjake koji su suočeni sa globalnom krizom i ratom, te kako moraju živeti sa posledicom odluka koje nisu sami doneli, ali se nadaju da se stvari mogu promeniti radi bolje budućnosti. Pesma je ujedno i apel za mir, kao što se na tome potencira i u nekim drugim ESC pesmama, te švajcarska televizija navodi primere Irske («We Are One» Wild Youth), Hrvatske («Mama ŠČ!» Let 3) i Ukrajine («Heart of Steel» Tvorchi). Tema pesme je u stvari aktuelna tema koja zaokuplja ceo kontinent pa žele da je prenesu na veliku scenu.

Kao što se može videti, Pele Loriano koji je radio na austrijskoj pesmi, radio je i aranžman i produkciju švajcarske numere.

Muzika i tekst: Ashley Hicklin, Argyle Singh, Mikolaj Trybulec
Aranžman: Thomas Oehler, Pele Loriano, Ashley Hicklin, Mikolaj Trybulec
Produkcija: Mikolaj Trybulec, Thomas Oeler, Pele Loriano

Tekst pesme "Watergun"

When we were boys
We played pretend
Army tanks
& army men
Hide & seek
Grow to be the kings we dream

Where did we go?
We’re standin on the frontline
Where did we go? we go?

I don’t wanna be a soldier soldier
I don’t wanna have to play with real blood
We ain’t playin now
Can’t turn & run
No water guns
No no

Coz we ain’t playin now
Can’t turn & run
No water guns
Just body bags that we’ve becom

Adolesence, breaking rules
Nothin hurts when you‘re bulletproof
I remember, yes, I do, I do

Where did we go?
We’re standin on the frontline
Where did we go? we go?
We ain’t playin now
Can’t turn & run
No water guns
No no

Cause we ain’t playin now
Can’t turn & run
No water guns
Just body bags that we’ve become

What we’ve become
What we’ve become
What we’ve become
Playin with water guns
Not playin with water guns

Promo fotke (Foto: SRF/Lukas Maeder)

P1iCL8V.jpg

l2UXSO3.jpg

Pa oboje stejdž u boje ukrajinske zastave, jer je o miru u svetu, i eto glasova.

Ovo je tip pesama koji prilično volim privatno da slušam, i u tom smislu mi je veoma dobra, u top 10 na mojoj listi ide u svakom slučaju. Ipak, utiska sam da će se utopiti u izuzetno jakoj konkurenciji prvog polufinala, štaviše, šanse za prolaz su minimalne. Kod ovakvih pesama se najviše oseti nedostatak žirija.

Ovo je tip pesama koji prilično volim privatno da slušam, i u tom smislu mi je veoma dobra, u top 10 na mojoj listi ide u svakom slučaju. Ipak, utiska sam da će se utopiti u izuzetno jakoj konkurenciji prvog polufinala, štaviše, šanse za prolaz su minimalne. Kod ovakvih pesama se najviše oseti nedostatak žirija.
To bi bilo dobro.
Jedan konkurent manje za Srbiju.

Da, na ovoj drugoj izgleda nešto starije, ali ova prva pokidala. :ROFLMAO:

Pesma mi je odlicna na prvo slusanje, Remo ima interesantnu boju glasa. Ja ovo mogu da vidim u finalu, to sto je neka pesma balada ne znaci da ce automatski da ispadne. Ako im Sacha ove godine uradi neki zanimljiv stejdzing imaju potencijal!

Joj.. kakva poruka ali džabe kada me nije taknula. Već je se ne sećam i mislim da je to najveći problem.. Dobar pokušaj rekao bih. Očekivao sam više 😴

Meni je ovo dobro. Nista specijalno, savrseno, ali mi se dopada. Malo da mi pojaca 1. pf-e.
Svidja mi se instrumental, a i glas mu je zanimljiv. Mozda mi se malo ne dopada pred kraj kad se malo promeni, ali sve u svemu dobro je.

Imam utisak da se pesma sve vreme gradi i na kraju se samo završi bez neke kulminacije, ništa dodatno ne pruža. Glas mi je lep, pa čak i zamisao, ali celokupni utisak je prilično mlak.

Slažem se da su u prvom pf gotovo skroz otpisani za dalje i nisam siguran ni da će neki wow SJP nastup naterati tvtere da ih poguraju u finale.

Kulminacije je izgleda onaj "oooo" deo, koji su ubacili u tizer. Realno, u celoj pesmi samo taj deo i zvuči moćno, ali ništa ne donosi, nažalost. Pesmu sam ubacio u top 10, ali negde osećam da ćemo ove godine finale gledati bez Švajcaraca.

Ima "skupu" boju glasa.. 👌
Na osnovu svega što sam video do sada od materijala "uživo" može da iznese ovo, ako poentira kod izdržavanja na kraju, ide dalje, garant.. Kako fini piano momenat, isti, na početku i na koncu, prelazi su super.. Na osnovu studijske verzije, this brings quality..

Back